Dåpskake – med mange spiselige bilder, og lille prinsen i favorittpysjen sin!

IMG_4719 dåpskake gutt
Velkommen til ToneroseDesign! ♥ I dag kommer et bildedryss av ei annen dåpskake jeg laget nylig – herlige mamma Maria ønsket en kaka ala denne. Etter inspirasjon av flere av de søte bildene av lille prinsen ble det en liten marsipanbaby i blå og hvitrutete pysj, liggende og sove på skinnfell på toppen av kaka. I kjent stil for hovedpersonen! Fargevalget på dåpen var lyseblå, hvit og sølv – en klassiker! ♥ Jeg laget også cupcakes til nydelige Maria/Sander, klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer..

IMG_4726
Kaken og kakefatet trakk jeg med marsipan som jeg har farget lyseblå. Jeg bruker marsipan ifra matbutikken (rema sin variant), og her har jeg brukt denne fargen. Har sansen for den litt kalde gråblå varianten! Når jeg farger marsipan bruker jeg en liten tannpirker til å hente opp fargen, deretter knar jeg fargen inn i marsipanen. Det tar litt tid å få fargen jevn – og litt krefter (grmfgh… hihi) – men da kan man blande akkurat den fargen man selv ønsker, kontra å kjøpe ferdig farget!
IMG_4734
Jeg lager alltid klar pynten på forhånd, dette tar såpass tid at det er godt å ha det klart når selve kaken skal lages/dekoreres. De små bokstavklossene lager jeg ved å bruke en first impression mold, man presser marsipanen nedi formen, og smetter den deretter ut – og fiks ferdig kloss. Perfekt! Til de søte små babyfigurene (tåteflasken etc) har jeg også brukt en silikonform – en slik som denne! Handler du hos Kaketoppen så husk å oppgi kode tonerosedesign – da får du 5% rabatt på hele kjøpet ♥
IMG_4723
De spiselige bildene har jeg festet til marsipanen ved å først pensle på bittelitt vann på kaka, og deretter forsiktig plassere bildene på.
IMG_4725
En liten marsipanutgave av søte lille Sander Milian har jeg laget ved å bruke en form, deretter har jeg “kledd på han” en pysj av ekstra hvit marsipan. Jeg kjevlet marsipanen tynn, skjærte til passende deler, og festet pysjen til han ved å bruke litt vann. Deretter brukte jeg et modeleringsverktøy for å få pysjen til å få riktig fasong, har du ikke dette kan du feks bruke en tannpirker. Deretter lot jeg babyen tørke litt, før jeg etterhvert malte på små blå ruter på pysjen hans – lik hans egen, såklart!
IMG_4735
Lille prinsen sover nesten alltid på skinnfell, dermed passet det perfekt å ha det med på kaken! Denne har jeg laget av litt ekstra hvit marsipan, for å få “pus-effekten” har jeg brukt en bitteliten saks – og klippet små hakk i marsipanen. Tenkte dette kanskje ville minne litt om en skinnfell!
IMG_4727
Kakefatet har jeg i kjent stil dekorert litt, synes det er en søt detalj! Jeg bruker alt mulig når jeg pynter fat, og veldig ofte synes jeg stempler er det aller beste til dette formålet! ♥ Det finnes jo stempler i SÅ mange varianter, perfekt!
IMG_4736
Se så mange søte bilder jeg fikk tilsendt av vakre lille Sander, SÅ nusselig liten gutt!! ♥
IMG_4740
jo nesten pynte litt på “baksiden” av kaken også, hihi! De små kronene har jeg laget ved å skjære til et rektangel, som jeg deretter skjærer små trekanter i toppen av. Kronen festes sammen med lit vann på kortsiden, og deretter presses sammen. Som en søt detalj i hver kronespiss fester jeg en liten sukkerperle med litt vann.
IMG_4746
Noen små marsipanblomster (all pynt har jeg forresten laget av marsipan, om jeg ikke allerede har sagt det!) og litt sommerfugler fikk også plass på kaka. Synes det nesten alltid passer inn! hihi.
IMG_4747
Ja, og litt små sukkerperler har jeg også pyntet med. Disse har jeg limt fast til kaka med litt spiselig lim.
IMG_4750
Det var det hele, jeg håper du likte dagens kake! ♥
IMG_4752
Spør om du lurer på noe! ♥
IMG_4719
Oj, det glemte jeg nesten – jeg laget jo cupcakes også til denne vakre barnedåpen!
IMG_4762
26 sjokoladecupcakes, med sjokoladekrem – både mørk og lys. Nam! Skikkelig babystil på pynten, og såklart i hvitt og lyseblå!
IMG_4765
Jeg designet også wrappere til cupcakene, med navn og dato på. Og et par små søte kroner – de samme kronene som ble brukt i invitasjonene. Er så herlig å hente opp samme detaljene flere steder! ♥
IMG_4769
HJERTELIG takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag – jeg håper dagen din blir STRÅLENDE!! ♥
Stor klem,
tonerose underskrift

22 Comments

 • susanne johansen on November 6, 2012

  Hei.

  Dette er noe av de mest fantastiske kaker jeg har sett, er selv glad i å bake men er fortsatt en nybegynner…:)
  Dette er en kjempe inspirasjon.

  Mvh Susanne 🙂

  • Tonerose on November 13, 2012

   Hei Susanne,

   Så koselig å høre! Hjertelig tusen takk for så gode ord!! =)

   Ønsker deg en herlig dag!

   Stor klem!

 • Malenna on August 11, 2012

  Aaah, det du har gjort med kommentarfeltet ja, hehe, noe måtte det være 😀

  Så det er ikke du som har lagd wrapperne til cupcaksene denne gangen?! Ja, tenkte liksom hvis du hadde bilde av bare krona lagra som en fil på dataen om den kunne legges ut, på samme måte som du har lagt ut wrappere til nedlasting =)

  Ja, det fins sikkert flere bilder på nett, har ikke undersøkt enda. Tenkte også kanskje du hadde lagd den eller noe =)

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Malenna,

  Jeg har forandret så det er kommentarmoderering nå – dvs at jeg får tilsendt en mail med nye kommentarer – på denne måten får jeg med meg alle kommentarene som kommer inn. Av en eller annen grunn fikk jeg ikke mail, men da jeg gikk inn på blogger så jeg kommentarene. Jeg har svart på kommentaren din tildiger eher – håper du fikk svar på det du lurte på! =) Ellers er det bare å spørre igjen,så svarer jeg så godt jeg kan! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Vivian,

  Hjertelig takk søta! =) Håper du likte bryllupskaka!!

  Kos deg masse i dag, og hils den vakre bruden ifra meg!! ♥

  Stor klem!

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Monica,

  Hjertelig tusen takk!! ♥

  hihi, ja det kan du si – det går med NOEN timer ja.. hihi! Håper det! =)

  Jeg håper du har en HERLIG helg!!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Cecilie G,

  Åh – du er bare helt herlig! ♥ hjertelig tusen takk for så gode ord, snille deg!! =)

  Jeg håper du har en NYDELIG helg!!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Linn,

  Tusen takk søta! ♥

  Så koselig at du har lyst på bilder ifra hagen! Skal se hva jeg får til – ønsker såklart alltid å få ordnet mer der ute, så for øyeblikket føler jeg at det er en smule kaos der ute.. Men kan jo knipse litt bilder allikevel! =)

  Når det kommer til lekeområdet har jeg veldig lyst til å lage en lavo av pilgreiner til guttta – hadde egentlig planer om å gjøre det denne sesongen, men det har visst ikke blitt noe av. Kanskj eneste år? =)

  Lykke til med idèmyldringen! jeg har desverre ingen tips til nettsider.. Ville googlet,men det har du nok gjort masse allerede. Ikke alltid like enkelt å finne det man er på jakt etter..!

  Håper du har en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Vilde,

  SÅ koselig at du liker kakene jeg lager. ♥ Tusen tusen tusen takk for det!! Er du glad i å bake?

  Jeg håper du har en superduper helg!! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Gro,

  Hjertelig tusen takk Gro! ♥ Så snill du er!! =)

  Håper du har en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Malenna,

  Hjertelig takk! ♥

  Jepp, på en kake som denne trekker jeg både kake og fat i ett, synes det blir penest å få en jevn overgang! Men, det er også ofte jeg trekker de hver for seg, kan være nydelig med ulike farger feks! =) Ja, det er greit at den ikke er for tynn, blir marsipanen i tynneste laget vil den fort revne når du løfter den over – det er iallefall min erfaring =)

  Ja, jeg bruker melis. Om marsipanen er “klissete” vil nok bare alt sitte igjen i stempelet, og IKKE fungere..! =)

  Ønsker du at jeg legger ut bildet jeg brukte av kronene? Det fikk jeg tilsendt av hun som bestilte wrapperne, hun tok bilde av invitasjonene og de var det slike kroner på. Så brukte jeg det bildet. Kan høre med henne jeg. Men vil tro at det ligger massevis av kronebilder ute også, om du googler crown popper det nok opp masse! =) men, kan sjekke med henne! =)

  Tusen takk, håper du også har en strålende dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on August 11, 2012

  Hei Sabla Jilt,

  Hjertelig takk!! ♥

  Fatene lager jeg selv, jeg sager de til av plater – liker litt høyde på de, da er det lekkert med silkebånd rundt. =)

  Stor klem!

 • Malenna on August 11, 2012

  Var visst ikke min dag med kommentering idag, fikk ikke til å skrive mer på den forrige..

  Bruker du melis eller noe å smøre med når du stempler marsipanen? Hat prøvd det før, m’en funka ikke.

  Å så lurte jeg på om du som er så snill å legger ut gratis nedlastinger også kunne lagt ut nedlasting av krona på wrspperen!! Kan kanskje passe perfekt til bursdagsfeiring i september!!

 • Anonymous on August 10, 2012

  Skreiv da sannelig en kommentar imorrest, kom den ikke opp…hm, får prøve engang til da, og fatte meg litt kortere kanskje..

  Nydelig kake som vanlig!! Lurte på om marsipanen på kaka og fatet går i ett?? Altså et stort lokk?? Må jo være gigantisk når du legger det på, hvordan klarer du det uten å ødelegge det?!v

  Bruker du noe melis eller noe smurning

 • Viv on August 10, 2012

  Nydelig, snuppa!!!

  Gleder meg til å se siste kakekunstverk i kveld!! 🙂

  Klem klem!

 • Monica on August 10, 2012

  Utrolig gjennomført og vakkert!!!! Jeg vet hvor mye arbeid som ligger bak, og håper kundene dine vet å sette pris på det! Ha en fin helg Tone:) Klem fra vestlandet….

 • Cecilie G on August 10, 2012

  Superfin dåpskake : )
  Du er superflink med detaljer og det må ha vært en fryd å sette denne kaken på bordet!!!

  Kjempefine cupcakewrappers – du kan liksom alt du.

  Jeg har dessverre ingen pirat ideer, men jeg er sikker på at du tryller frem den mest fantastiske piratbursdagen : )

  Ha en fin helg !!

 • Anonymous on August 10, 2012

  Så nydelig og gjennomført! Lekkert.

  Hilsen Linn, Sarpsborg

  P.s. ønsker meg veldig bildedryss fra hagen…. alt mulig egentlig, men skal igang med området rundt lekehuset her, skal gå i rødt og vitt, ser for meg stier, gr.sakshage, blomster… men syns d er så lite inspirasjonsbilder å finne, sitter du på noen fine nettsider blir jeg glad 😉

 • Anonymous on August 10, 2012

  Hei Tone:)

  Det var mange fine kaker.
  Du er flink og laga kaker.

  Vilde 9 år

 • Anonymous on August 10, 2012

  Kjære Tone:)

  Atter ein gong, så nydeleg kake. Du er ein stor inspirasjonskilde for mange.

  Ha ein fin fin dag.

  Gro

 • Malenna on August 10, 2012

  Nydelig kake, som vanlig! 😀

  Lurte på noen ting, hihi. Er marsipanen på kaka og fatet en og samme marsipan (skjønte du sp.målet)?? Marsipanlokket må jo være enormt før du legger det på?? Hvordan klarer du det? Jeg syns jeg strever når jeg bare skal ha det på kaka (man har ikke gjort det så mange ganger, hehe, og kjevler det kanskje for tynt..)

  Stemplene: Hva er trikset her?! Prøvde nemlig stempel her en gang, fordi jeg tenkte det var en god ide (uten å ha sett det hos deg først faktisk), men jeg fikk det ikke til, ble liksom ikke noe og bare hang seg fast. Har ikke prøvd ijen etter det. Bruker du melis eller noe.. ?

  Å så lurte jeg på om du kunne være så snill (for du er jo så snill og legger ut så mye!) å legge ut kronebildene som er på cupcakewrapperen?! Kan kanskje passe perfekt til bursdagsfeiring i september, så hadde vært greit å ha den!

  Ha en strålende dag! I dag skinner sola hos meg, juhu 😀

 • Sabla Jilt! on August 10, 2012

  Dine kaker er bare helt nydelige!

  Hva slags fat er det du bruker?

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...