Dåpskake med vintage babysko, og heklede detaljer

IMG_3792

Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer det et bildedryss av ei søt dåpskake jeg nylig laget, her er foreldrenes gamle babysko hovedpynten! (i spiselig varant da, såklart. hihi) Hjertelig takk for at jeg fikk lov til å lage denne kaka skjønne Christine! Det var en ære ♥ Stas å få lov til å lage noe littegrann annerledes også, alltid spennende å variere!  Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

IMG_3795

Dette var en glutenfri kake, trukket med ekstra hvit marsipan. Jeg trakk også kakefatet med marsipan, og preget søtt mønster i fatet ved å bruke stempler etc. Om du bruker stempler på marsipanen, husk å bruke melis så unngår du at stempelet blir sittende fast ♥

IMG_3806

I barnedåpen var det vakre heklede detaljer som gikk igjen, dåpskjolen var heklet, serviettringene heklet etc – og dermed passet det perfekt å hente inn heklede detaljer på kaka også! Jeg har her laget et heklet kant øverst på kaka, med et silkebånd “tredd” igjennom. Til å lage denne hekla blondekanten har jeg brukt en nydelig silikonform ifra FestFabrikken. Det er så stas å kunne tilpasse slike kaker mest mulig, jeg mailet frem og tilbake med vakre Christine om planene for dåpen, og i sammen designet vi en kake som ville passe flott inn på kakebordet i selskapet ♥

IMG_3810

På toppen av kaka laget jeg en sirkel av lyseblå marsipan, da lyseblå og hvitt var hovedfargene i dåpen. Jeg har her brukt en pregematte for å lage mønster i marsipanen også – elsker slik damask( ? hihi)-mønster!

IMG_3811

En marsipanbaby hører også hjemme på babykake, her ligger lille prinsen og sover i et hjerte av marsipanroser (silikonform ifra FestFabrikken). Christine hadde lyst til å ha med tegnene for tro, håp og kjærlighet på kaka, dermed laget jeg også et kort og et anker av lyseblå marsipan.

IMG_3814

Et spiselig bilde av lille prinsen! Marsipanramme lager jeg alltid flere dager i forveien, slik at marsipanen rekker å få tid på seg til å stivne nok til å kunne stå oppreist. Liker pynt med litt høyde i ♥ Vakre lille prinsen!

IMG_3819

Marsipansko laget for å ligne foreldrenes slitte gamle babysko ♥ Skoene laget jeg ved å bruke dette flotte utstikkersettet som utgangspunkt, og jobbet meg videre utifra det! Skoene laget jeg flere dager i forveien, dermed rakk de å stivne nok til å kunne plasseres over hverandre. hihi!

IMG_3820

Det var det hele for i dag – jeg håper du likte dagens kake! Hjertelig takk for at jeg fikk lov til å lage denne kaka herlige Christine ♥

Kjempestas at DU tittet innom her hos meg i dag, er det noe du lurer på hvor jeg har fått tak i av utstyr jeg bruker har jeg begynt å lage en “mine favoritter” – side her på bloggen. Mer kommer der etterhvert! ♥ Jeg ønsker DEG en vidunderlig dag i dag!

Stor klem,

 tonerose underskrift

8 Comments

 • anette on March 13, 2013

  Herlig kake 😀 nyyydelig!!

  klemmer anette:)

 • Lena on March 12, 2013

  For en nydelig kake! ^^
  Kan jeg spørre hvilke farge du bruker som hudfarge? Har brukt ivory selv men synes den blir så gul.. 🙂

  • Tonerose on March 18, 2013

   Hei Lena,

   Hjertelig takk! =)

   jeg bruker vanligvis ivory selv, også tilpasser jeg evt med litt brun el avhengig av hvordan hudfargen til babyen er. Men ofte bare litt ivory, nordiske babyer er gjerne LITT lyse.. hihi! =)

   Stor klem!

 • Hege Enlid on March 11, 2013

  Du er bare så flink:):)for hver gang jeg ser ei ny kake du Jar laget så smiler jeg bare mere å mere:):)største inspirasjonskilden som finnes!!!!helt nydelig:):)hvor får du kjøpt alle de fine stemplene du bruker?

  • Tonerose on March 18, 2013

   Hei Hege,

   Hjertelig tusen takk for så gode ord! hihi, du er helt herlig! =)

   Stemplene mine kjøper jeg litt rundt omkring, der jeg kommer over vakre stempler! Men, vanlige hobbybutikker! Som feks panduro =) Også har jeg en del ifra bikuben… der har de MYE! =)

   Ønsker deg en strålende dag i solskinnet!

 • Monica on March 11, 2013

  Heisann Tone!!Leita etter hekleblondekanten hos Festfabrikken.., men finner den ikke..Har du en link evt.?Du er og blir helt rå på kaker.Ingen over deg..!!Ha en herlig dag!!

  • Tonerose on March 18, 2013

   Hei Monica!

   beklager sent svar! jeg hørte med FestFabrikken, de er for øyeblikket ustolgt, men nye former ventes inn på lager i mars/april. Så, da kommer de nok om ikke så lenge! =) Jeg har helt falt for denne forma, supersøt! =)

   Ah, SØTA! Hjertelig tusen takk snille Monica! =)

   Strålende solskinnsdag til deg!

Leave a Reply