Dåpskake til en liten prins – med dåpsbarnet i marsipan; i ei bøtte!

dåpskake prins barnedåp IMG_6530
Velkommen! I dag kommer som lovet et bildedryss av dende dåpskaka jeg laget – jeg håper de kan være til inspirasjon! ♥ Kaka var til en nydelig liten prins, og jeg fikk de vakreste nyfødtbilder av han. Det var nettopp disse som ble inspirasjonen til kaka! Fotografiene er HERLIGE, og jeg MÅTTE jo bare ha med samtlige på kaka! hihi. Klikk deg videre for å lese om hvordan jeg laget den/se flere bilder…

dåpskake prins barnedåp IMG_6551
Selve kaken er vaniljekake med sjokoladekrem, og jeg har bakt den i hjerteforma ifra Wilton. Den er rund i fasongen (som du ser, hihi) – men når man skjærer i kaka er det et hjerte i midten av kakestykket! Hjertet er fylt med kremen. Jeg synes dette er en supersøt form, og bruker den ofte når jeg skal lage en “vanlig” rund kake! ♥ En herlig detalj…
dåpskake prins barnedåp IMG_6516
Fargevalget i dåpen var mellomblå og lyseblå – og jeg tenkte dermed at det passet ypperlig å lage en kake i ulike blåfarger. Alltid gøy med noe litt annerledes! Er selvfølgelig nydelig med hvit kake til dåp, men når det var et stilig fargevalg ellers i dåpen er det gøy å matche kaka!
dåpskake prins barnedåp IMG_6539
Kaka er fylt og dekket med sjokoladekrem, før jeg trakk den med marsipan jeg har farget blå. Jeg bruker vanlig marsipan ifra matbutikken (selv bruker jeg Landlord ifra Rema), som jeg farger med pastefarge. Her har jeg brukt denne fargen – husk kode tonerosedesign om du bestiller fra kaketoppen – da får du 5% rabatt ♥
dåpskake prins barnedåp IMG_6533
Den lyse blå marsipanen har jeg farget med samme blåfarge, men også tilsatt hvit matfarge – slik som denne. Jeg pleier å farge marsipanen inni en plastpose – da blir det ikke så klissete!
dåpskake prins barnedåp IMG_6558
Rundt kaka har jeg festet spiselige bilder, disse har jeg printet ut med matfarge på sukkerark. Har du ikke egen printer til dette kan du bestille spiselige bilder mange steder på nettet, feks her.
dåpskake prins barnedåp IMG_6571
Om man bestiller ett ark, er det ganske masse man kan få plass til! Jeg synes det er helt herlig med små bilder slik som dette, men spiselig bilder er også stilige å lage som flagg, tekst etc – kun fantasien som setter grenser! Selv synes jeg slike sukkerark smaker så og si ingenting, om det er noen som lurer! hihi.
dåpskake prins barnedåp IMG_6554
På toppen av kaka skjærte jeg til en sirkel av lyseblå marsipan, og på den plasserte jeg ulik marsipanpynt. Siden det var litt prinse-tema på barnedåpen måtte jeg jo lage en liten krone av marsipan! Kulene i tuppene på krona er sukkerkuler, synes det er en søt detalj med slike perler.
dåpskake prins barnedåp IMG_6555
Ett av de nydelige nyfødtfotografiene (tatt hos fotograf som spesialiserer seg på nyfødtfotografering) – satt lille prinsen oppi et bøtte. Dermed måtte jeg jo bare forsøke å lage en liten figur av dette i marsipan!! Såklart! hihi.
dåpskake prins barnedåp IMG_6504
Jeg synes spesielt dette bildet var SÅ herlig, bildet jeg snakker om er det du ser i midten på kaka!
dåpskake prins barnedåp IMG_6505
Jeg er som kjent noe glad i litt detaljer, dermed måtte det jo bli en del av dette på også denne kaka! Perleraden rundt kaka har jeg laget ved å bruke denne forma.
dåpskake prins barnedåp IMG_6521
Kakefatet har jeg trukket med blå marsipan, og her har jeg preget litt ulikt mønster ned i marsipanen. Jeg synes det er koselig å hente opp litt av temaet i slike detaljer – dermed preget jeg noen små kroner, teksten “Prinsen” etc rundt på kakefatet. Følte dette passet i “vår-lille-prins-temaet!” ♥ Jeg har brukt vanlige stempler til dette, om du lurte!
dåpskake prins barnedåp IMG_6531
Jeg lager alltid kakepynten i forveien – dette tar tiiiid, samt at jeg synes det er veldig fint å kunne få litt høyde på noe av kakepynten. Dermed er det bare å “tørke”marsipanen/la den stivne i ønsket fasong.. Feks blomstene som jeg har plassert noen steder på kaka har jeg tørket i en male-palett (? øhhh… slik som man kan blande malingsfarger i – ikke slik flat, men med små “skåler”.. hehe, hang du med noe mer nå eller?? hihi, bare betydelig mer forvirra!!) Uansett, jeg lar marsipanpynten tørke i ulike fasonger, og bruker alt fra spesial-kakeustyrsformer til aluminiumsfolie – alt etter ønsket fasong!
dåpskake prins barnedåp IMG_6559
Det samme har jeg gjort med feks de små sommerfuglene – jeg synes det er så søtt når vingene står “oppover”! ♥
dåpskake prins barnedåp IMG_6563
For å feste slike “store ting” til kaka bruker jeg vanligvis royal icing (melismasse med pisket eggehvitte), til mindre detaljer som perler etc bruker jeg spiselig lim.
dåpskake prins barnedåp IMG_6562
Rundt kakefatet liker jeg å feste et silkebånd i matchende farge – og selvfølgelig avslutte det med en liten sløyfe! Silkebåndet pleier jeg å feste med dobbeltsidig teip.
dåpskake prins barnedåp IMG_6532
Det strikka pleddet som lille babyen har under/rundt seg har jeg laget bittesmå hull i, ved å bruke et pregeverktøy. Har du ikke dette kan du like gjerne bruke feks en tannpirker!
dåpskake prins barnedåp IMG_6518
Håndtakene/tauene på bøtta har jeg laget ved å tvinne litt marsipan sammen, og deretter festet de til marsipanbøtta ved å pensle på litt vann.
dåpskake prins barnedåp IMG_6577
Jeg gjorde forresten det samme da jeg laget lua til lille prinsen – slik at den også skulle se strikka ut!
dåpskake prins barnedåp IMG_6549
Rundt omkring på kaka plasserte jeg små detaljer – noen små babysko, en rangle, blomster, små bamser etc etc…
dåpskake prins barnedåp IMG_6547
– og selvfølgelig bokstavklosser! Jeg synes dette er spesielt søtt til dåpskaker! ♥ Her har jeg skrevet “Gratulerer med dagen”.
dåpskake prins barnedåp IMG_6578
…er ikke bildene av herlige lille prinsen NYDELIGE??? ♥
dåpskake prins barnedåp IMG_6565
Jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! ♥ Spør om det er noe du lurer på, enten ved å legge igjen en kommentar her inne – eller sende meg en email!
dåpskake prins barnedåp IMG_6530
Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen i dag – jeg håper dagen din blir FANTASTISK!! ♥ Stor klem fra meg!

39 Comments

 • Anne on September 30, 2012

  Skjønn kake <3 hva heter blåfargene du har brukt på denne kaka ?

  Ha en god uke 🙂

  • Tonerose on October 2, 2012

   Hei Anne,

   Takk! =) Oj, det er lenge siden jeg laget denne.. hm. Kanskje litt capri blue på den mørkeste, og kanskje delphinium blue på den lysere? Desverre, jeg husker ikke sikkert. Ønsker deg en strålende dag!

   Stor klem!

 • Cathrine on May 29, 2012

  Nydelig kake, får lyst på flere små så jeg kan bestille:-) hvor har du fått tak i de fine klossete, har ikke sett de noe sted før:-(

 • anette_s on May 29, 2012

  Wow, jeg sitter bare her og måper, og kansje sikler litt, tihi 😉

  Helt fantastisk!
  Flink du er 🙂

 • ♥Prinsessegrorud♥ on April 26, 2012

  Drammen er jo ikke så lange turen unna, bor på Ulefoss i Telemark.. Så det er ca. 1,5 timers kjøretur. Hadde vært utrolig moro å kjøpt kake av deg, vi skal jo gifte oss etterhvert også, men det blir sikkert enda en barnedåp før den tid hehe 😉 😉

  Har sett på kaketoppen at de har vært utsolgt for de bokstavene, så håper jeg er kjapp nok til å kjøpe et sett med de når de får inn igjen!! ;D Skal sitte å overvåke de hele tiden om noen uker hehe 😀

  Stor klem 🙂

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Kreatrine,

  Hjertelig tusen takk!! ♥ Søta, tusen takk for så gode ord!! :o)

  Jeg håper dagen din blir HERLIG!!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Lene,

  HJERTELIG tusen takk!! ♥ Snille deg! :o)

  Jeg håper du får en VIDUNDERLIG dag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Jane,

  Hjertelig takk søta!! ♥

  Jeg håper du får en HERLIG dag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Marte,

  Hjertelig takk! :o) Jeg har kjøpt mine ifra usa for en stund tilbake, meg jeg snakka med kaketoppen i går, og de får formene inn om et par ukers tid. :o) Husk rabattkode tonerosedesign så får du 5% rabatt der :o) Ellers får du sikkert tak i den i andre spesialkakeutstyrsbutikker også!

  Jeg håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Trine,

  Jeg har kjøpt min på ebay – men hørte såvidt med kaketoppen.no og de lurte på å ta den inn! :o)

  Her er en link av hvordan forma/kaka ser ut: http://bakingbites.com/wp-content/uploads/2010/02/valentinecake.jpg

  Håper du får en nydelig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Annette,

  Hjertelig takk søta!! ♥

  Tusen takk for mailen med adressen din, skal få sendt avgårde pakka di også nå som jeg har fått adressa! :o)

  Håper du får en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Linn,

  Åh – så gøy at dere skal gifte dere!! Også så mye kos å planlegge bryllupet!! ♥ Skjønner veldig godt at du gjerne vil ha noe litt annerledes til bryllup – og det er jo SÅ mye lekkert man kan lage av annet stash også, som du nevner! :o)

  Du ville ikke sendt meg en email? itoneroseshage@gmail.com – så kan vi “skravle” litt der? :o)

  Håper du får en HERLIG dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Vigdis,

  Hjertelig takk!! ♥ Kjempestas at du blir inspirert!!

  Ønsker deg en nydelig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Reidun,

  Hihi – søta! Hjertelig takk!! ♥ jepp, alt er mulig! :o)

  Likte godt bildene rundt selv, når det var SÅ lekre bilder MÅTTE jeg jo bare ha de med!! hihi.

  Håper du har en herlig dag!!

  stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Cecilie,

  Hjertelig takk!! ♥ Vil absolutt tro de hadde nydelige kaker!! :o) Men kjempekoselig at du likte denne!!

  Jeg har en canon printer, hmm, lurer på om den heter mg5150? tror det! Farge og sukkerark har jeg kjøpt hos thecakedecoratingcompany.co.uk, mens selve printeren har jeg kjøpt hos lefdal. Ny printer kun brukt til spiselig print, selvfølgelig. :o)

  Tusen takk for det, håper du har en herlig dag også!!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Prinsessegrorud,

  Hihi, hjertelig takk!! ♥ Så koselig at du likte denne kaka!!

  Jeg bor forresten i Drammen :o)

  Jeg fikk så utrolig nydelige bilder av lille prinsen, de MÅTTE jo bare være med på kaka alle sammen! hihi.

  Jeg håper du får en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Marthe,

  Hjertelig takk søta!! ♥ Snille deg! :o) Mine bokstavformer har jeg bestilt ifra usa for forholdsvis lenge siden, men jeg har nå snakket med kaketoppen.no og de venter en forsendelse varer om ca to uker. Og da får de inn disse! Om du bruker rabattkode tonerosedesign får 5% rabatt.

  Jeg synes disse klossene er så søte, på alle typer babykaker igrunnen! :o)

  Håper du får en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei A-H,

  Hjertelig tusen takk søta!! ♥

  Hmm, mente jeg hadde lagt den ut tidligere? hm. Kan lage et eget innlegg med den jeg, da blir den sikkert lettere å finne igjen!! Jepp, dette er uten tvil favoritten min til “vanlig” kake, synes den er så god! Kremen inni er nesquick-kremen! Nam. hihi!!

  Håper du får en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Snorkfru,

  Hjertelig takk!! ♥ Jeg har akkurat snakket med Kaketoppen.no – og de får formene inn iløpet av et par uker. Så da blir de iallefall å få kjøpt der! :o) Om du oppgir rabattkode tonerosedesign får du 5% rabatt på alt ♥

  Jeg har kjøpt mine ifra usa for en stund siden!

  Ønsker deg en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Kaketina,

  Hihi – søta! :o) Hjertelig takk for det!

  Håper du får en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on April 26, 2012

  Hei Firdevs,

  Hjertelig takk søta!! Jeg har kjøpt det ene i opphørsalg i en butikk i Oslo for en stund siden, det andre er ifra Scrapmagasinet i Strømmen. Hehe, høres nydelig ut!! Om du velger prinsetema er det jo SÅ mye lekkert man kan lage!!

  Og kjenner jeg deg rett ville det blitt NYDELIG!! ♥

  Tusen takk for det – håper du også har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Kreatrine on April 25, 2012

  Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

 • Kreatrine on April 25, 2012

  Du er jo helt rå!
  Fantastiske kaker lager du,med maaange detaljer.
  Jeg blir like imponert hver gang jeg er innom bloggen din.
  Takk for at du deler med oss:-)))

 • Lene on April 25, 2012

  For en vannvittig NYDELIG dåpskake, du tar jammen “kaka” hehe. Kakene dine er jo rene kunstverket, blir like imponert hver gang 🙂 Ha en fantastisk kveld <3 Stor klem

 • Jane on April 25, 2012

  For et kunstverk av en kake. Så masse flotte detaljer og så vanvittig fotseggjort. Nydelig utført som alltid 🙂
  klem Jane

 • Marte on April 25, 2012

  Dette er kunstverk! Hvor har du kjøpt bokstavformene?

 • Anonymous on April 25, 2012

  Hei Tone,
  mulig med bilde av, ev link, på kakeforma eller?;)
  Trine

 • Anonymous on April 25, 2012

  Wow for en nydelig kake 🙂 du er bare super flink :)) Mvh Annette S

 • Anonymous on April 25, 2012

  Så utrolig fantastisk flott…. du er så flink altså… kan man spørre hva du tar for en slik kake? Vet ikke om noen som gjør så mye flott på en kake… vil veldig gjerne bestille bryllupskake, og kanskje litt annet stæsj av deg, men vet ikke helt om d lar seg ordne da jeg ikke bor helt i nærheten, men man kunne kanskje fått til noe? Ønsker virkelig en kake utenom d vanlige og som matcher alt av detaljer og stilen vår jeg har tenkt på… tror du kunne funnet på mye artig… er 2 år til 🙂 og vi bor i Sarpsborg/Halden. Hilsen Linn

 • vigdis on April 25, 2012

  FOR en nyyydelig kake! Er imponert av alt du får til, du er en kjempeinspirasjon!:) Ha en fin dag!

  Vigdis

 • vigdis on April 25, 2012

  FOR en nyyydelig kake! Er imponert av alt du får til, du er en kjempeinspirasjon!:) Ha en fin dag!

  Vigdis

 • reidun on April 25, 2012

  Så utrolig fin den ble,kjempe fint med de bildene rundt på kaken.
  Helt utrolig ka du får til,alt e mulig ja…=0))men du får det virkelig til.
  Herlig med den sinkbøtten også detaljene med luen,teppe og alt egentlig,hehe =0)))
  Klemz

 • Cecilie G on April 25, 2012

  Kjempefin dåpskake.
  Skulle ønske at jeg hadde disse ideene da mine barn ble døpt. De hadde fine kaker de også, men ikke så detaljerte og pyntet som denne.

  Hva slags printer og printerfarger bruker du?
  Hvor får man kjøpt sukkerark?

  Ha en fin dag : )

 • ♥Prinsessegrorud♥ on April 25, 2012

  Jeg blir utrolig inspirert og liker å tro at jeg lett kan lage noe slik også. Men HAHAHA det kommer aldri til å skje!!

  Du er så utrolig flink, og denne tok jo kaka! Mihihi 😉

  Hvor bor du i verden? Man må jo bare bestille kaker av deg… <3

  Fantastisk, jeg ELSKET denne kaka! Man blir jo babysyk bare av å se på den hehe 🙂

  Stor klem tildeg, og ha en FANTASTISK dag du også! <3

 • Marthe on April 25, 2012

  Så nyyydelig!! Litt av et kunstverk! Du slutter aldri å overraske, og lager den ene lekkerheten etter den andre! Skjønner godt at dette tar tid, ja! Veldig søtt med de bokstavformene som du ofte bruker på kakene dine. De vil jeg også gjerne få vite hvor du har kjøpt:) De er jo så anvendelige, og kan brukes til så masse.
  Håper du har en nydelig dag, Tone-mor!
  stor klem:)

 • A-H on April 25, 2012

  Nok en flott flottere flottest kake fra deg;)
  Jeg hadde blitt veldig glad om du hadde lagt ut oppskrift på sjokoladekremen og selve kaka inni engang;) , den ser så høy og fin ut 🙂

  Ha en fin dag:)

 • Snorkfru on April 25, 2012

  Nydelig kake enda et underverk.

  Lurer på en ting: hvor har du kjøpt utstikkeren til klosse bokstavene. Syntes kakene blir kjempe fine med den type bokstaver.

 • Kaketina on April 25, 2012

  For en nydelig kake 🙂 utrolig at man kan ta hull på den 🙂

 • Anonymous on April 25, 2012

  Nyyydelig Kake =) Stemplene dine var KJEMPE søte kunne jeg spørre hvor du har kjøpt dem i fra ? Kanskje tema til Lille Gullet’s 1 År’s dag blir litt Prins hehehe

  Håper du får en riktig gin dag med dine
  Masse klemmer fra meg Hilsen Firdevs <3

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...