Dåpskake til skjønne lille Tor – grå og lyseblå

Dåpskake grå og lyseblå - modelert marsipanpynt - spiselig bilde - marsipanbaby på skinnfell - Barnedåp

Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer et bildedryss av kaka jeg laget til herlige lille Tor – er han ikke bare SÅ søt?? En skjønn litta dukke! ♥ Hjertelig takk for at jeg fikk lov til å lage denne kaka nydelige Trine!! Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

Dåpskake grå og lyseblå - modelert marsipanpynt - spiselig bilde - marsipanbaby på skinnfell - Barnedåp

Jeg mailet litt frem og tilbake med herlige Trine, og vi kom frem til et nusselig design – såklart med vakre personlige detaljer! Feks på toppen av kaka er det en kopi av bordkortene søte Trine laget til dåpen, men akkurat dette såklart i marsipan. ♥

spiselig bilde marsipan

Jeg fikk tilsendt bilde av herlige lille prinsen – synes han er så nusselig!! Bilderammen har jeg laget av marsipan, lages flere dager i forveien slik at den får tid til å tørke/stivne nok til å kunne stå oppreist. Bildet er spiselig, printet med spiselig farge på sukkerark. Har du ikke egen printer til dette selv finnes det mange steder på nett du kan bestille spiselig bilde, feks her. Handler du hos Kaketopen så husk å oppgi kode tonerosedesign, da får du 5% rabatt på hele bestillingen.

Dåpskake grå og lyseblå - modelert marsipanpynt - spiselig bilde - marsipanbaby på skinnfell - Barnedåp

Rundt kaka har jeg preget diamantmønster, i hvert hjørne har jeg festet en sølvfarget sukkerperle med bittelitt vann. For å lage slikt rutemønster bruker jeg et lite modleringsverktøy som minner om et bittelite pizzahjul, så preger jeg skrå linjer ned i marsipanen.

Dåpskake grå og lyseblå - modelert marsipanpynt - spiselig bilde - marsipanbaby på skinnfell - Barnedåp

I kjent stil pynter jeg gjerne kakefatet litt – vanligvis trekker jeg det med marsipan, og dekorer med feks litt stempler. Synes det gir en søt liten ekstra touch! ♥ Neida, jeg er jo overhodet ikke glad i detaljer.. hihi!

Dåpskake grå og lyseblå - modelert marsipanpynt - spiselig bilde - marsipanbaby på skinnfell - Barnedåp

Bilderamma har jeg forresten brukt en liten pregematte på, for å prege mønster av stjerner inn i den. Legger pregematte over den flatkjevlede marsipanen, og deretter kjevler over matta. Deretter skjærer jeg til ramma i passe størrelser.

Dåpskake grå og lyseblå - modelert marsipanpynt - spiselig bilde - marsipanbaby på skinnfell - Barnedåp

Til pynting av kakefatet bruker jeg som nevnt gjerne stempler (helt vanlige ifra hobbybutikken, men såklart helt nye, dvs ikke brukt til blekk først) Jeg bruker også annet jeg synes er søtt, feks her har jeg brukt mine små stjerneustikkere og preget små stjerner ned i marsipanen også ♥

Dåpskake grå og lyseblå - modelert marsipanpynt - spiselig bilde - marsipanbaby på skinnfell - Barnedåp

Blomstene i dåpen skulle forresten være lyseblå hortensia og eføy – dermed måtte såklart dette med på kaka! Laget av marsipan da, såklart! hihi.

Dåpskake grå og lyseblå - modelert marsipanpynt - spiselig bilde - marsipanbaby på skinnfell - Barnedåp

Lille prinsen ligger og sover på skinnfellen sin – for å lage slike marsipanbabyer bruker jeg en form tilsvarende denne.

Dåpskake grå og lyseblå - modelert marsipanpynt - spiselig bilde - marsipanbaby på skinnfell - Barnedåp

Hmmm.. Hva annet? Ja, noen sommerfugler fikk også plass på kaka – disse har jeg laget ved å bruke sommerfuglustikkere patchworkcutters. Disse tar det tiid å lage, men så er de jo så nusselige! hihi.

Dåpskake grå og lyseblå - modelert marsipanpynt - spiselig bilde - marsipanbaby på skinnfell - Barnedåp

Alfabetklossene kan du lage ved å bruke en form slik som denne, og små babyfigurer som feks de små skoene etc kan du lage med en form tilsvarende denne.

Dåpskake grå og lyseblå - modelert marsipanpynt - spiselig bilde - marsipanbaby på skinnfell - Barnedåp

Det var det hele for i dag – spør om du lurer på noe! ♥ Jeg håper du får en DEILIG dag!

Stor klem,

tonerose underskrift

4 Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...