Dåpskake til søte Emine – modelert lille prinsessa etter nyfødtfoto, liggende i herlig gammel koffertkiste

IMG_8421

Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av dåpskaka jeg laget til skjønne lille Emine – sammen med herlige mamma Trude kom vi frem til et søtt og vakkert design på kaka – med mange herlige personlige detaljer! Denne kaka koste jeg meg masse med – hjertelig takk for at jeg fikk lov å lage denne kaka Trude! ♥ All pynt er spiselig, klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

IMG_8411

Kaken har jeg trukket med ekstra hvit marsipan, denne har jeg kjøpt på Pals. Hvit marsipan kan kjøpes mange steder på nett også, eller til mindre mengder kan man også farge selv. (hvit matfarge, fåes kjøpt på spesialkakeustyrsbutikker som feks kaketoppen.no)

IMG_8445

Rundt kaken har jeg preget diamantmønster, dette gjør jeg ved å bruke et lite pregeverktøy som minner om et bittelite pizzahjul. I hvert hjørne limer jeg fast en sukkerperle, bruk enten bittelitt vann eller littegrann spiselig lim. Synes enhver kake blir ekstra elegant med slikt diamantmønster!

IMG_8414

På toppen av kaka har jeg plassert den modelerte kaketopperen, vakre lille prinsessa sovende oppi en herlig gammel koffertkiste – inspirert av nyfødtbilde av søte lille Emine. Jeg har sansen for å lage slike kaketoppere, det tar tiiid – men det blir kjempesøtt og så personlig med slike detaljer. Da blir ingen kake lik! ♥ Kaktopperen har jeg laget av marsipan og sjokolade, koffertkista er sjokolade og resten marsipan. Lille prinsesse-skiltet måtte også med, ala skiltet på nyfødtbildet!

IMG_8415

På kakefatet har jeg plassert en spiselig bilderamme, laget av marsipan. Med et herlig (spiselig) familiebilde inni! Skjønn liten familie ♥ Spiselig bilde printer jeg selv på sukkerark med spiselig blekk, men dette kan bestilles flere steder på nett om man ønsker – feks her. Om du handler hos kaketoppen.no så husk å oppgi rabattkode ToneroseDesign – da får du 5% rabatt på kjøpet. Bilderamma har fått en liten marsipankjole som pynt – lik de vakre dåpsinvitasjonene mamma Trude laget til dåpen! Kjempegøy med personlige detaljer ♥

IMG_8418

Søte små bokstavklosser passer godt til dåpskaker – disse kan du lage ved å bruke en form som denne.

IMG_8423

Oftest trekker jeg kakefatet med marsipan også, jeg synes det gir en vakker helhet på kaka – og man får mer plass å pynte! hihi. Neida, OVERHODET ikke glad i detaljer.. hihi!

IMG_8424

Ved siden av prinsessebabyen fikk jeg også i oppdrag å modelere en av familiens hunder – valget falt på golden retrieveren!

IMG_8440

Hunden har jeg laget av ufarga marsipan.

IMG_8426

Romantiske blomster i ulike varianter som velter nedover kaka. Og såklart litt sommerfugler!

IMG_8428

Diverse babystash har jeg laget ved å bruke bla denne silikonformen.

IMG_8432

Rundt omkring på kaka har jeg plassert litt bittebittesmå perler, synes dette er så nusselig på slike babykaker. Disse “limer” jeg fast ved å feks pensle marsipanen med bittelitt vodka, og deretter forsiktig drysse sukkerperlene over.

IMG_8435

For å få den slitte og gamle effekten på sjokolade-koffertkista har jeg skrapa linjer etc med en liten kniv og ulikt modeleringsverktøy.

IMG_8436

Lille prinsessa har såklart et søtt lite hårbånd på seg! hihi.

IMG_8439

Kakepynten lager jeg i forveien, dette tar tiiid. Pynt som skal tørke/stivne oppbevarer jeg tørt, mørkt og i romtemperatur (på mitt ToneroseDesign-kjøkken har jeg et eget skap til dette – med massevis av tette hyller. Jeg må snart få laget et innlegg om kjøkkenet mitt – det er jo flere av dere som har spurt etter det! Jepp, det er ROSA! hihi. Fordelen med alle de seine kveldene på ikeas kjøkkenavdeling etter guttas leggetid var at jeg fikk planlagt det akkurat som jeg ville! hihi)

IMG_8446

Kakepynten fester jeg til kaka med royal icing (pisket eggehvitte og melis), mindre pynt fester jeg med spiselig lim eller bittelitt vann.

IMG_8449

Det var det hele for i dag – jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! ♥ Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom!

IMG_8421

Jeg håper dagen din blir MAGISK! ♥

Stor klem,

tonerose underskrift

13 Comments

 • Bodil Haug on February 1, 2013

  Hei igjen!

  Her kommer et veldig seint svar!

  Ja da bor vi ikke langt fra hverandre!

  Ja hun er min første. Ei veldig go lita frøken som kan å sjarmere mamman sin i senk;) he he. Ja det er kjempe kos! Regner med dere koser dere, ser i hvertfall slik ut på bloggen 🙂

  Lykke til videre med alle prosjektene dine. Du er virkelig dyktig! 🙂

  Ha en fin helg!

  Klem

 • Bodil Haug on January 4, 2013

  Hei!
  Har sett bilde av kakene dine tidligere og er mektig imponert!
  Visste ikke at tonerose design var deg før i dag, men da jeg fant ut det ville jeg sende deg en mel siden kakene dine er helt nydelige! Likte spesielt denne!:)
  Hva ligger prisen på for en kake som denne?

  Hilen Bodil

  • Tonerose on January 4, 2013

   Hei Bodil!

   Så hyggelig å høre ifra deg!! hihi, så koselig!! Hjertelig tusen takk Bodil!! Joda, det er meg! =)

   Kjempekoselig at du likte denne, dette er definitivt en av mine favoritter. Kjempegøy å kunne gjøre kakene skikkelig personlige – og med helskjønne nyfødtbilder som utgangspunkt er det gøy! =) Pris på kakene mine begynner på 1.500,- Ønsker man ekstra hvit marsipan er dette +100,- modelert kaketopper (type kofferkisten med liten baby oppi, teppe og skilt slik som her) +100,- (ja, og hunden også her da!) =)

   ….baby på gang?? =) hvor i verden er du, og hva gjør du? SÅ kos å høre ifra deg! =)

   stor klem!

   • Bodil Haug on January 4, 2013

    Ja synes denne var veldig fin og personlig! 🙂

    Må si det ser ut som du har mange fine prosjekter å bli inspirert av! Var det i Drammen du holdt til?
    Vi bor i Lier med ei lita frøken på 3,5 mnd, så jeg koser meg hjemme i permisjon 🙂 ellers er jeg førskolelærer og jobber med de minste i barnehage, kjempe kos 🙂

    Klem

    • Tonerose on January 6, 2013

     Hei igjen Bodil,

     Jepp, vi bor i drammen – så da bor jo vi like i nærheten av hverandre. Så gøy!! =) Takk for så gode ord!

     Åh, høres ut som om du har det herlig! Også så kos å være hjemme i mammapermisjon – håper lille prinsessa di er ei litta engel, og sover godt om nettene – og lar mamma’n sin hvile litt innimellom!! =)

     Er hun din første? jeg har (som du antagelig har skjønt utifra bloggen) to herlige små sønner, kjempekos med barn! =)

     Håper du har hatt en vidunderlig helg!

     Stor klem!

 • Karin Pedersen / KarinFoto Studio on November 29, 2012

  F A N T A S T I S K kake!! Jeg ble så imponert da jeg så den med tema fra nyfødtfotograferingen til Emine. Rørende og virkelig kunsterisk. Detaljene er så nydelige og babyen med hårbåndet, rett og slett ubeskrivelig!! Akkurat som tatt ut av bildene <3

  • Tonerose on December 2, 2012

   Hei Karin,

   Hjertelig tusen takk for det! =) Hihi – i like måte – kjempegøy å kunne arbeide utifra et SÅ vakkert bilde!!

 • Hege on November 22, 2012

  Hei:)hva bruker du som kakefat?

  Du er en sann inspirasjonskilde:):)

  Hege

  • Tonerose on December 2, 2012

   Hei Hege,

   Jeg bruker enten “drums” som jeg bestiller på nett – eller så lager jeg kakefat selv. Til feks stablekaker/tunge kaker lager jeg gjerne fat av treplater el. =) Ca 1cm tykke – synes det er pent med silkebånd rundt!

   =)

 • Emilie on November 21, 2012

  Et spørsmål til; hvordan får du teppet i kista til å krølle seg? Legger du marsipanen i kista, og lar den stivne der?

  • Tonerose on November 21, 2012

   Hei igjen Emilie,

   Teppet har jeg laget av marsipan ja, og jeg “bretter” det litt mens jeg plasserer det, og ruller det litt opp i endene når jeg har lagt det på plass. I den fasongen jeg ønsker! =) Jeg bruker gjerne litt modeleringsverktøy til dette, men har du ikke det fungerer det også å feks bruke en tannpriker.

   Stor klem!

 • Emilie on November 21, 2012

  Så utrolig flink du er! Hver kake blir jo bare finere og finere:)

  Hvordan klarer du å lage fargeforskjellene på blomstene? (mer lilla i midten enn på endene).

  Lurer også på hvordan du klarte å lage sjokoladekisten? Hadde du en form eller noe slikt? Samme med hunden, var det også en form?

  Du er en inspirasjon for oss alle 😀

  • Tonerose on November 21, 2012

   Hei Emilie,

   Hjertelig tusen takk! =) Kjempekoselig at du synes det er fremgang, det er stas å høre!!

   Flere farger på blomstene, slik som her – lager jeg ved å først lage blomstene i en farge. Her har jeg brukt ekstra hvit marsipan. Når marsipanblomsten da har tørket koster jeg den med pulverfarge! =) Det finnes mange vakre pulverfarger, velger du feks lustre dust er det litt shine i pulveret også.

   Sjokoladekisten hadde jeg ingen form til, den modelerte jeg på frihånd. Det samme gjelder hunden, modelert på frihånd. Vil tro det finnes noe former til noe, men det er så sjeldent jeg lager noe slikt, så da synes jeg det er enklere å kunne modelere i riktig størrelse og tilpasses best mulig når det er på frihånd (har masse former til annet da, vel og merke!)

   Så ksoelig at du synes det – hjertelig takk!

   Ønsker deg en herlig kveld!

   stor klem!

Leave a Reply