Dåpskake Tvillinger – prinsene i marsipan, sovende på skinnfell oppi et gammelt trefat {Bildedryss}

Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av tvilling-dåpskaka jeg nylig laget. I kjent stil forsøker jeg å forklare hvordan jeg har laget alt, slik at DU kan lage lik om du vil! ♥ Søte Marita ønsket en dåpskake i samme farger som resten av barnedåpen – klassisk i hvitt, lyseblått og sølv. Hun ville gjerne ha bokstavklosser på kaka, og gjerne ei ramme i marsipan – med et av de vakre nyfødtbildene av prinsene inni. Hjertelig tusen takk til Marita for at jeg fikk lov til å lage denne kaka!! ♥ Det var superstas å få lov til å ta del i forberedelsene til barnedåpen!

 Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
Kaka er en sjokoladekake, fylt med bringebærkrem. Jeg har trukket den med marsipan jeg har farget lyseblå – jeg bruker vanlig marsipan ifra matbutikken (rema 1000), som jeg farger med pastafarge. Personlig har jeg veldig sansen for denne gråblå fargen her, det er Delphinium Blue ifra Wilton. Fargen kan du kjøpe feks HER. Om du bestiller hos Kaketoppen nå så vil det bli en forsinkelse i utsendelsen, ca 2 uker – pga lengre sykehusopphold med fødsel (!) Nydelige kaketoppen gir derfor 15% på alle ordre frem til 5september! Husk å oppgi rabattkode tonerosedesign ved bestilling.
Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
Når jeg jobber med marsipan bruker jeg alltid melis for at marsipanen ikke skal klistre, jeg vet det er ulike teknikker på hvordan man gjør dette – men personlig bruker jeg melis, til alle dere som lurer på det! ♥ På en slik kake som dette trekker jeg både kake og kakebrett med marsipan samtidig, jeg har veldig sansen for å trekke kakefatet med marsipan. Jeg synes det gir en pen helhet! Også er jeg jo LITT glad i å pynte kakefatet litt også… hihi!
Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
På denne kaka har jeg brukt ulike stempler som jeg har preget ned i marsipanen rundt kaka, små prinseskroner, dåps-stempler, stjerner, nyfødtstempler etc etc.. Jeg synes det er så nusselig på slike kaker!
Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
Herlige Marita hadde de vakreste nyfødtbildene av tvillingene – har dere sett noe søtere? ♥ Dette bildet er det de brukte på invitasjonene til barnedåpen, dermed passet det perfekt å bruke det samme bildet på kaka også. Jeg har printet ut bildet på sukkerark, med konditorfarge. Har du ikke egen printer til dette finnes det mange steder på internett du kan bestille spiselig print om du ønsker å ha det på kaka di! Feks HER.  Ramma har jeg laget av ekstra hvit marsipan, mønsteret rundt ramma har jeg laget ved å bruke et bittelite mønsterkjevle. Søte søte guttene!
Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
Rundt kaka har jeg laget et diamantmønster, og i hvert kryss/hjørne har jeg limt fast sølvfargede sukkerperler. Disse perlene er litt større enn de helt vanlige, disse har jeg faktisk kjøpt på rema for en stund siden. Jeg syntes det passet med litt store perler på denne kaka, i kombinasjon med litt store ruter. ♥
Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
Ulike babyfigurer har jeg laget av ekstra hvit marsipan, det samme med blomstene i ulike størrelser og fasonger. For å feste sukkerperlene har jeg brukt spiselig lim, for å feste større ting som feks marsipanblomster bruker jeg royal icing (pisket eggehvitte og melis). Ønsker du å bestille babyform finner du det her, form med ulike babymotiv her. Husk rabattkode, varene vi bli sendt ut 5 semptember og du får 15% rabatt.
Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
På toppen av kaka har jeg laget plassert en figur jeg har modelert av marsipan – her har jeg brukt de utrolig vakre nyfødtbildene jeg fikk av Marita til inspirasjon. Jeg fikk flere bilder, og på det ene bildet hadde gullungene på seg disse herlige strikkaluene, på et annet lå de i et slikt gammelt trefat, og på enda et lå de sovende på en hvit skinnfell. Dermed kombinerte jeg alle – det var jo så mange herlige elementer jeg hadde lyst til å ha med! hihi. Jeg håper Marita og co ble fornøyde med marsipanfiguren! ♥
Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
Modelering slik som denne kaketopperen tar tid, jeg lager alltid pynten i forveien. Dette gamle trefatet har også “håndtak” som står utover av seg selv – dermed trenger marsipanen litt tid på seg til å stivne slik at den vil holde fasongen og ikke sige nedover.
Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
Jeg valgte å lage alle blomstene, sommerfuglene og babystashet i ekstra hvit marsipan – siden selve kaka var lyseblå. Den hvite pynten kostet jeg med litt lyseblått lustre dust – dermed ble det litt dus lys blå farge i deler av pynten, synes det gir pynten litt mer struktur/liv ♥
Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
Alt på kaka er spiselig, og all pynten har jeg laget av marsipan. Rundt selve kakefatet har jeg festet et hvitt silkebånd, jeg synes dette gir en pen avslutning på kaka!
Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
Av hvit marsipan laget jeg små bokstavklosser med teksten “gratulerer med dagen”, og “storm og mikkel”. Disse bokstavklossene har jeg laget ved å bruke en silikonform ifra First Impression Molds. De har også form til babystash og babyer! ♥
Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
Avslutningsvis drysset jeg på litt spiselig glitter på kaka, over blomstene/sommerfuglene – og litt annen pynt. Ikke over hele kaka, men noen enkelte steder. Jeg synes dette passer perfekt på slike babykaker, hihi!
Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
Det var det hele for i dag, jeg håper du likte dagens innlegg! ♥ Spør om du lurer på noe – send meg gjerne en email ToneroseDesign@gmail.com
Dåpskake med tvillinger i marsipan sovende på skinnfell - vakre nyfødtbilder spiselig print. Håndlaget marsipanpynt
Kjempekos at du tok deg tid til å titte innom bloggen i dag – jeg håper dagen din blir STRÅLENDE!! ♥
Stor klem,
tonerose underskrift

16 Comments

 • Bente Nymoen on May 21, 2013

  🙂 nå fikk jeg noen ideer til en navnefestkake jeg skal lage for tvillinger, 1 jente og 1 gutt:) Elsker å lage kaker til dåp/navnefest:) Ha en nydelig dag og takk for masse inspirasjon.

  • Tonerose on June 17, 2013

   Hei Bente,

   Ah, så flott at du ble inspirert – ingenting er bedre enn det! =) Mhmm, det er kjempekos å lage slike babykaker – med søte detaljer!! =)

 • Emilie on November 16, 2012

  Så utrolig flink du er! Henter masse inspirasjon hos deg til lillejentas barnedåp. Blomstrene og fuglene du bruker, hvor har du kjøpt de? har lett overalt, men finner ingen som er likedanne.

  • Tonerose on December 2, 2012

   Hei Emilie,

   Hjertlig takk! =) Så gøy at du henter masse inspirasjon her inne – ingenting er bedre enn det! Til blomstene mine har jeg maaange ulike sett/utstikkere/former – til sommerfuglene har jeg et sett m tre ustikkere ifra pme, og et sett patchworkcutters. Settet ifra pme fås kjøpet feks på panduro =)

   Ønsker deg en super dag!

 • Kakeanne on September 28, 2012

  Fantastisk nydelig kake 🙂
  Hva slags farge har du brukt på denne dåpskaka ?
  Jeg skal lage dåpskake til en gutt nå og jeg sliter litt med å finne noen fine blåtoner. Hva slags farger liker du å bruke når du lager dåpskake til gutt ?

  Takk for svar 🙂 Ha en herlig helg 🙂

  • Tonerose on October 2, 2012

   Hei Kakeanne,

   Hjertelig tusen takk!! =) Hmm, mener det er delphinium blue – og blanda vanlig marsipan og ekstra hvit. Jeg elsker denne fargen – det er uten tvil min favoritt når det kommer til gutt dåpskaker! Synes det er så pent at den er så gråelig, men akkurat dette er jo veldig smaksak såklart! =)

   Ønsker deg en herlig dag!

   Stor klem!

 • Maja on August 29, 2012

  Hei
  Du er så fantastisk flink med disse kakene dine!! 🙂
  Skal lage flere dåpskaker nå i sept. Lurer på hvilke former du bruker på blomstrene dine? Det er jo så mange der ute..
  Lager du rosene selv eller i former?

  Mvh
  Maja

  • Tonerose on August 29, 2012

   Hei Maja,

   Så gøy at du skal lage flere dåpskaker nå i september! =) Jeg har fått meg en del ulike former til blomster etterhvert… Hvilke blomster tenkte du på? så kan jeg forklare hva jeg har brukt til de! =)

   Jepp, jeg lager rosene selv! Dvs jeg kjevler marsipanen flat og stikker ut sirkler, evt bruker er roseutstikker. =)

   Kos deg med dåpskakelaging!

   Stor klem!

 • Aina on August 25, 2012

  Hei, hvordan lager du de bamsene? 🙂

  • Tonerose on August 25, 2012

   Hei Aina,

   Tenker du de små bamsene som ligner på tatty teddy? de har jeg laget med en silikonform ifra first impression molds =) Desverre produserer de ikke denne forma lengre.. Men de har mange andre supernusselige former!

   Håper du har en herlig helg!

   Stor klem!

 • Michaela on August 25, 2012

  Du er så flink

  • Tonerose on August 25, 2012

   Hjertelig takk Michaela,

   Jeg håper du har en HERLIG lørdag!

   Klem!

 • Frøken Hafstad on August 25, 2012

  Virkelig nydelig altså:)

  • tonerose on August 25, 2012

   Hei Frøken Hafstad,

   Hjertelig takk! =)

   Ønsker deg en herlig dag!

   Stor klem!

 • Lene Jørgensen on August 25, 2012

  Jeg elsker kakene dine, de er så delikate og nydelige!

  • tonerose on August 25, 2012

   Hjertelig tusen takk Lene!! ♥ Så snill du er! =)

   Jeg håper du har en VIDUNDERLIG lørdag!!

   Stor klem!

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...