DIY julepynt // Julegavetips // Skilt til jul

Kos deg med juleverksted i år!

Lag herlig julepynt til eget hjem – eller en superkoselig julegave!

Hvem har sagt at juleverksted bare er for barna?? Personlig elsker jeg å lage noe, alltid gøy å være kreativ =)

Dermed tenkte jeg å tipse om å lage skilt selv, feks noe ala dette skiltet. Her har jeg brukt en ferdig plate (har du noen materialer liggende, som en hylle, skapdør el kan dette være midt i blinken, ellers finner du masse plater i ulike størrelser på trevirkebutikker, IKEA osv)

Jeg brukte en ferdig plate, dette er egentlig en sideplate til et kjøkkenskap – superlettvint da den allerede var en fin størrelse og ferdig malt =) Start med en plate, eller kutt til i passe størrelse av sponplate el. Puss evt kantene med sandpapir, og mal i ønsket farge. Jeg festet maler-teip ytterst i en rett linje på skiltet mitt, og malte en ramme ytterst på skiltet i mørk rød farge. Deretter malte jeg teksten inni! For å gjøre det enklere for meg selv å få til en ok skrift, printet jeg ut en tekst som jeg synes var fin fra datamaskinen. Det kan også være til hjelp å tegne opp noen svake linjer med en blyant – slik at det blir enklere å få teksten rett.

Dermed kunne jeg enten bruke blåpapir og tegne et avtrykk av teksten på skiltet mitt (eller tegne med gråpapir på baksiden, snu arket – og tegne på nytt på oversiden, så sverter gråfargen av – billigere/enklere variant istedenfor å bruke blåpapir). Alternativt kunne jeg klippe rundt hver bokstav – for deretter å bruke dette som maler og tegne rundt omrisset av hver bokstav på skiltet mitt. Uansett hvilken måte du velger å forflytte designet (eller skrive på frihånd) – når du har noe å gå etter, kan du sette igang å male! =)

Du kan selvsagt gå rett for å male uten å tegne opp noe med blyant først, og ta det hele på frihånd – men personlig synes jeg det er utrolig mye enklere når jeg har noe å gå etter, om det jeg lager ikke skal være abstrakt =) Jeg brukte en blanding av vegg-maling og akrylmaling til skiltet mitt – bruk det du har i hus! Da jeg var ferdig med å male, knøt jeg en sløyfe av bredt mørkt rødt silkebånd som jeg limte fast på toppen av skiltet. Jeg pynter mye med rødt silkebånd i julen, dermed tenkte jeg det kunne være pent å hente inn det på skiltet også =)

✭ Have yourself a merry little christmas ✭

Ønsker deg en vidunderlig førjulstid!

Stor klem =)

// alle innlegg i kategorien JUL finner du samlet HER

No Comments

Leave a Reply