{ DIY // Kakedekorering // Spiselig sand }

IMG_5072_kake_spiselig_sand_sommerkake

Happy fredag!

IMG_5079_kake_spiselig_sand_sommerkake

I går kveld la jeg ut bilde av kaka jeg var så heldig å få lage til den skjønne Robinsonbabyen Noah Matheo, og tipset om at du kan selv lage spiselig sand ved å knuse kjeks. Perfekt på sommerlige kaker! Dermed fikk jeg en del henvendelser om hva slags kjeks jeg brukte – at jeg tenkte det kunne være lurt å skrive litt om hvordan jeg lager sand ♥

IMG_20814_kake_spiselig_sand_sommerkake

Jeg bruker hovedsakelig Marie-kjeks, og du kan selvsagt fint bruke “bare” denne. Selv pleier jeg gjerne å blande litt, da sand vanligvis er flerfarga!

IMG_21108 _kake_spiselig_sand_sommerkake

Jeg bruker mest Marie-kjeks, men jeg liker også å bruke Gjende-kjeks og blander gjerne i litt knust Oreo-kjeks (husk å dele denne/ikke bruke delen med krem på – den spiser du selvsagt! hihi) samt litt sukker, gjerne både vanlig og brunt. Ha bare bittelitt oreokjeks – men det gir en ekstra fin dybde til fargene!

IMG_84781_kake_spiselig_sand_sommerkake

Du kan gjerne kjøre kjeksen i kjøkkenmaskinen for å knuse de, men selv pleier jeg bare å ha kjeks oppi en ziplock-pose, og knuse de! Rull gjerne kjevlet over – da går det raskt! Deretter legger du alle kjekstypene, og gjerne sukker oppi en bolle og blander godt. Ta-taaa! Sand som ser SÅ ekte ut!

KL5A1812-kopier_kake_spiselig_sand_sommerkake

Over ser du sand laget kun ved å knuse lys kjeks – det fungerer flott det også – men om du vil gå “all out” kan det være stilig med litt ulike sandkorn =)

IMG_21124_kake_spiselig_sand_sommerkake

Her har jeg laget to små marsipan-hoder – besteforeldrene har blitt dekket av sand av barnebarna… hihi!

IMG_5073 _kake_spiselig_sand_sommerkake

Det var det hele – håper du likte tipset mitt! All annen pynt på disse bildene er selvsagt spiselig, laget av marsipan.

Ønsker deg en NYDELIG dag!

Stor klem ♥

// Flere innlegg om kakedekorering finner du samlet HER

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...