{ DIY kakedekorering // Tips til border/overganger mellom kake og fat }

Synes du det er vanskelig å få til en pen kant nederst på kaka når du har trukket den med marsipan?

Lag en bord i overgangen til fatet!

Jeg lager så og si ALLTID en bord nederst på kakene mine, gjør jeg ikke det er det fordi jeg også trekker kakefatet med marsipan – da er det enklere å få til en pen overgang =)

Limer inn en side fra boka mi om kakedekorering:

“Jeg trekker ofte kakefatet med marsipan og da får jeg naturlig en pen overgang mellom kake og fat. Slik som på Red Bull kaka, bruk en smoother så får du perfekt resultat. Om jeg ikke trekker fatet med marsipan lager jeg en bord for å få en pen overgang – her er noen eksempler. På bryllupskaka ser du et lilla bånd, dette har jeg laget av marsipan, kuttet til med et pizzahjul. Tilsvarende lyserosa bånd, her har jeg i tillegg brukt en pregematte på marsipanen før jeg kuttet den til – dette gir et vakkert mønster. Tauet på Toy Story – kaka er laget med en silikonform. Andre alternativer er for eksempel mange små fantasiblomster, flette av marsipan, utstikkerlinjal i stilige fasonger etc”

Det finnes MANGE ulike silikonformer å få kjøpt i kakeutstyrsbutikker, feks en perlekjede-bord-silikonform som den jeg har brukt på kaken over. Dette er nok den bord-formen jeg har brukt aller mest – denne er også super å bruke om man vil lage et perlekjede som ligger som dekor på en kake etc! =) LITT enklere enn å skulle trille hundrevis av bittesmå, forhåpentligvis like store, marsipanperler =)

Har du ingen former til å lage bord med, er den aller enkleste måten å kjelve marsipan flat, for deretter å bruke et pizzahjul til å kutte til et “silkebånd” av marsipanen. Har du lyst til å få til en vakker overgang der hvor du skjøter marsipanborden din, kan du lage en vakker marsipansløyfe slik som på bildet over – da bruker du bare samme “silkebåndet” du allerede har kuttet til, men kutter i to lengre deler som du lager hver sløyfe ut på siden med, og en smalere variant som du bøyer rundt på midten/i skjøten. Alt limes sammen til hverandre med litt vann, og festets til borden/kaka med litt vann på baksiden =)

Ønsker du en enda enklere variant, kan du selvsagt bruke ekte sløyfebånd. Men dette må naturlig nok fjernes når man skal spise kaka =)

Håper dagens innlegg var til inspirasjon! Jeg holder også kakekurs om du har lyst til å lære å legge vakkert marsipanlokk, diamantmønster rundt, lage nydelige håndlagede marsipanroser, etasjekaker, veskekaker etc etc. Jeg holder private kurs også, enten 1-1 eller en venninnegjeng feks! =) Du finner mer info om kurs samlet HER, ellers er du selvsagt hjertelig velkommen til å send meg en mail på ToneroseDesign@gmail.com

Ønsker deg en VIDUNDERLIG dag videre!

Stor klem =)

// mer kakedekorering finner du samlet HER

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...