{ Karusellkake – hvordan lage en selv // babykake }

_karusellkake_kake_diy_cake

Jeg håper du har en NYDELIG dag! ♥ Jeg har fått flere henvendelser angående hvordan jeg laget karusellkaka til søstra mi til dåpen til skjønne tvillingene hennes – dermed tenkte jeg det kunne være greit å skrive litt mer felles her for alle som lurer ♥ Desverre har jeg ikke mange bilder ifra prosessen, kun noen få mobilbilder. Men jeg skal iallefall forklare så godt jeg kan!

Hvordan lage en karusellkake selv

På forhånd laget jeg en vanlig rund kake til nede på karusellen. Nå husker jeg desverre ikke diameteren, men jeg pleier alltid å steke kakene mine i to like former, dermed synes jeg det er enklere å få de stekt jevnt og fint og fremdeles få de høye – har man all røra i ei form er det lettere for at den blir ujevnt stekt. Jeg laget altså to like bunner til nederste kaka, og samtidig laget jeg enda ei til nederste delen av toppen av kaka, dvs 3stk i denne str. Jeg stekte også et par bunner i mindre størrelser for å ha til å skjære til toppen av kaka/”taket” på karusellen. Det spiller ikke så stor rolle størrelsen på de, du skjærer de til etterpå uansett. De ferdigstekte kakebunnene pakket jeg godt inn i plastfolie og smatt i fryseren til uka etter.

_karusellkake_kake_diy_cake

Da dåpen nærmet seg tinte jeg kakebunnene, dynket de med appelsinsaft og fylte med deilig nougatkrem (smørkrembasert). Del og fyll den vanlige runde kaka til bunnen, og deretter gjenta det samme med “taket”. Taket skjærte jeg til i fasongen av en kjegle – jeg laget også “buer” i taket, dvs fordypning i hver stripe på taket, med dette er ikke et must. (synes desverre ikke så godt på bildene) Bruk gjerne et turntable når du jobber med kaka, da er det enklere å få et jevnt resultat. Trekk deretter det ferdige taket med sjokoaldekrem, og sett kjølig minimum en halvtime. Så kan du trekke kakene med marsipan! Jeg har brukt ekstra hvit marsipan ifra Pals. Jeg brukte et vanlig kartong-kakefat under nederste kaka, på den øverste kaka har jeg brukt en cakedrum. Dvs kakefat (engangs) som er ca 1cm tykt, helt stivt.

Jeg trakk den nederste kaka med marsipan først, deretter festet jeg et plastrør (fått ifra stefaren min, kan kjøpes hos en rørlegger) oppi kaka. Jeg har på forhånd vasket dette GODT (ehm, mamma gjorde det – hihi. Herlig å forberede familiedåp hjemme, da trår alle til!) Røret trakk jeg med ekstra hvit marsipan før jeg festet det i kaka. (marsipanen festet jeg med spiselig lim til røret). Når røret da står nedi nederste kaka var det mamma som hadde det geniale forslaget om å fylle røret med sukker, dermed ble det tungt og det var lettere etterpå å få taket til å stå. Dermed gjorde jeg det!

Taket/den øverste kaka festet jeg på toppen av røret (OBS – husk å vatre alt!!) På forhånd hadde jeg (og mamma!) hamret en pinne tvers igjennom cakedrum´n (og hele tak-kaka) – slik at det var klart til å smette den øverste kaka på, med pinne nedigjennom hele røret og nederste kaka. Når den øverste kaka da var på plass hamret jeg den tykke pinnen videre nedover gjennom røret/sukkeret, og helt ned. Ta-taaaa! Kaka ble overraskende stødig, det var overhodet ingen fare for at den tippet – phui! Nå var det jo ikke så store kaka, men uansett. Veldig takknemlig for at det gikk så greit! Inni hver pinne på marsipanhestene hadde jeg et par grillpinner, så karusellen ble ytterligere støttet opp av disse pinnene!

Vanligvis liker jeg at absolutt alt på kakene jeg lager er spiselige – MEN, til en slik kake ser jeg absolutt behovet for å ha noe form for støtte! ♥ Deretter var det “bare” å dekorere og pynte kaka igjen ♥ All pynt laget av marsipan, hestene har jeg først laget en silikonform som et utgpkt og deretter modelert videre på. Den nydelige gullkanten rundt omkring på kaka har jeg laget med en silikonform, plakettform ifra FestFabrikken (kode ToneroseDesign gir bittelitt rabatt) . Stjerner preget med liten stjerneutstikker på kaka (synes ikke så godt på bildene)

barnedåp karusellkake copy

Det var det hele! ♥

Nå skal jeg straks avgårde og ordne istand til kakekurs i ettermiddag – gleder meg jenter!

Ønsker DEG en vidunderlig dag! ♥

Stor klem,

- tone3

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...