Donut-kake // Bursdagskake

Det er så gøy nå som gutta er enda litt eldre, og er bare enda mer involvert i forberedelser til bursdag osv. Det var minstemann som foreslo at i år burde bursdagskaka til Lukas være formet som en kjempestor donut! Det var jo en selvfølge, siden det ble donut-tema =) Han hadde til og med forslag til hvordan vi kunne bake den!

Jeg har en del kakeringer (kakeformer hvor det kun er en metallring, ser ut som en kjempestor pepperkakeutstikker. Som en vanlig kakeform, men uten bunn) – dermed foreslo han at vi kunne jo bare steke kaken i en kakering, med en mindre ring inni! Og det var jeg selvsagt helt enig i at var en kjempegod idè =)

Vi stekte kakebunnen i to runder, dermed fikk vi fin høyde på kaken. I tillegg kuttet vi bort en del av kakebunnen, slik at vi fikk en buet form på donut´n både øverst og nederst (og innerst og ytterst). Har du ikke kakeringer kan du steke på vanlig måte i en rund kakeform, og bare kutte bort litt mer kake i midten =)

Vi smurte opp sjokoladekaken med nougatkrem. Deretter farget vi marsipan rosa, og kuttet til i passende fasong – og plasserte på toppen av kaka. Som kjempestore sprinkles/kakestrøssel farget vi marsipan i litt ulike farger, kjevlet marsipanen flat, og kuttet til små striper av marsipanen. Disse festet vi til kaken med bittelitt vann. Ta-taaaa!

Enkel kake å lage, gutta ble storfornøyde =)

Håper innlegget kan være til inspirasjon, dette er en morsom kake å lage som kan passe til forskjellige anledninger =)

Stor klem!

// alle innlegg fra bursdagen til Lukas / Donut-party finner du samlet HER

// oppskrifter samlet HER

// masse kaker samlet HER

No Comments

Leave a Reply