Elegant babykake i lyseblått og hvitt { Dåpskake }

Barnedåp dåpskake lyseblå og hvit

Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer et bildedryss av ei babykake jeg var så heldig å få lage, til herlige lille Sander. Skjønne mamma’n gav meg frie tøyler, hun ville gjerne ha en elegant “enkel” kake – supergøy med helt frie tøyler!! Dermed måtte jeg såklart prøve meg på å lage en som var littegrann annerledes. Herlig! ♥ Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

Marsipanpynt Barnedåp dåpskake lyseblå og hvit

Fargene for den store dagen var lyseblått, hvitt og sølv, dermed måtte såklart disse fargene gå igjen i kaka. All pynt er spiselig, laget av marsipan.

Marsipanbaby - Barnedåp dåpskake lyseblå og hvit

Som kaketopper laget jeg en nusselig liten marsipanbaby, og plasserte han inni et par hvite marsipanenglevinger. (rabattkode ToneroseDesign gir bittelitt rabatt) Jeg har brukt denne forma som utgpkt for englevingene, og deretter endret litt på fasongen slik at babyen ligger “inni” vingene. Til slutt har jeg laget en søt liten lue av marsipan, jeg synes det er så nusselig med slik litt over-sized luer på bittesmå babyer. Det er det som er så herlig med modelering, man kan lage hva som helst! ♥

Barnedåp dåpskake lyseblå og hvit

Jeg har i kjent stil trukket kakefatet med marsipan også, og preget mønster i marsipanen ved å bruke stempler etc. Synes det gir en vakker helhet på kaka, og gir plass til flere detaljer!

Marsipanblonder - Barnedåp dåpskake lyseblå og hvit

Nederst rundt kaka har jeg festet en blondekant av marsipan (festes med bittelitt vann), og i overgangen til kaka har jeg plassert en linje med små sukkerperler.

Marsipanbaby - Barnedåp dåpskake lyseblå og hvit

På toppen av kaka har jeg plassert en sirkel av lyseblå marsipan, som jeg såklart har preget litt mønster i – har fått litt dilla på dette, og har det på mange av babykakene mine om dagen. ♥ Søtt!

Marsipanpynt - Barnedåp dåpskake lyseblå og hvit

Herlige små sko, laget med denne forma (rabattkode ToneroseDesign gir 5% rabatt)

Barnedåp dåpskake lyseblå og hvit

Spiselig bilde, bokstavklosser og diverse babystash alt laget av marsipan.

Det var det hele for i dag – håper dagens innlegg var til inspirasjon!

Jeg ønsker deg en STRÅLENDE søndag!! ♥

Stor klem,

tonerose underskrift

6 Comments

 • Anne Grete on April 14, 2013

  Har vært en “skap”-kikker her lenge. Og må bare si, du lager helt fantastiske kaker! Blir så inspirert av kakene dine!

  Skal lage en kake til babyshower fest snart.. Tenkte å lage med en baby på toppen. Også er det en ting jeg lurer på.. Hvilken farge farger du marsipanen med for å få så fin hudfarge? Eller er det bedre å bruke noe annet når du skal modellere baby? Og når jeg først spør en “ekspert” ;), smører du no spsesielt oppi formene når du trykker ut ting? Tenker spesielt på de med perlerekker.. Får de liksom ikke ordentlig ut uten at de går i stykker..

  Igjen, takk for mange fine inspirasjonsbilder!

  Mvh Anne Grete

  • Tonerose on April 23, 2013

   Hei Anne Grete,

   Hjertelig tusen takk for så gode ord – så snill du er! =)

   Jeg pleier å bruke wilton sin “ivory” til hudfarge – det synes jeg fungerer flott! =) Nope, om du tenker på silikonformer bruker jeg vanligvis ingenting oppi de! Det er litt ulike former, men iallfall First Impression formene (de blå) bruker jeg aldri noe inni. Om du syne sdet er vanskelig å få figurene hele ut, kan du smette form med marsipan oppi i fryseren og la den ligge der et kvarters tid, da er det veldig enkelt å vippe ut figuren =) Evt andre former bruker jeg av og til littegrann melis, men det er sjeldent! =) Nope, med perlene bruker jeg ingenting (hvilken form har du? Jeg bruker FI) Men det er litt teknikk for å få de ut – jeg pleier å legge den opp ned på bordet, og “rulle” den bort ifra perlene, om du henger med.. =)

   Strålende tirsdag til deg! =)

   (om du sender mail får du vanligvis raskere svar =)

 • anette on April 14, 2013

  NYYYYDELIG 😀 😀

  oi så skjønn denne var !!!:D

  ha en strålende søndag!

  klemmer anette

 • Mona A on April 14, 2013

  Nydelig kake. Er det spiselig bilde? Hvordan får du bildet til å stå oppreist? Hvilken bunn og fyll bruker du? Takk for at du deler dine kunstverk med oss, det gir masse inspirasjon 🙂

  • Tonerose on April 23, 2013

   Hjertelig takk =)

   Jepp, spiselig bilde. Jeg lager bilderamme av marsipan, lager du den mange nok dager i forveien vil den tørke/stivne nok til å kunne stå oppreist =) Jeg bruker ulike bunner og fyll – avhengig av hva de som bestiller kaken ønsker =) Oppskrifter finner du under fanen “designkaker” =)

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...