Elegant Bryllupskake i hvitt {Bildedryss}

IMG_4867 elegant bryllupskake
Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer som lovet et bildedryss av bryllupskaka jeg laget til det vakre brudeparet Monica og Are Magnus! De ønsket en elegant og ren kake, og etter litt mailing frem og tilbake kom vi etterhvert frem til et design som passet brudeparet perfekt ♥   Jeg forsøker i dag i kjent stil å forklare hvordan jeg har laget alt, sllik at DU kan lage lik om du vil! Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…
IMG_4876
Designet ble en tre etasjers bryllupskake, alt i hvitt! Jeg baker sjeldent sukkerbrød – men gjordet et unntak denne gangen. Inni kaken var det sukkerbrød, fylt med bringebærkrem (kremfløtekrem og bringebær), vaniljekrem, banan og valnøtter. Kaken trakk jeg med ekstra hvit marsipan. Marsipanen jeg brukte er ifra Pals i oslo, men du kan kjøpe dette mange steder på nett. Feks her. (handler du hos kaketoppen så husk å oppgi kode tonerosedesign  – da får du 5%rabatt på hele kjøpet)
IMG_4890
På toppen av kaka ønsket de en “ball” av ubleika hvite roser, da roser ville gå igjen gjennom hele bryllupet. En klassiker! Rosene har jeg laget av marsipan, i ekstra hvit marsipan – deretter kostet de med creme lustre dust for å få en mer ubleika farge på de. I invitasjoner, på bordkortene etc festet de små doble sølvhjerter – og når noe slikt går igjen flere steder i bryllupet er det jo klart vi må ha det med på kaka også! hihi. Jeg laget doble hjerter av royal icing (pisket eggehvitte og melis) som jeg farget grå med litt svart pastafarge, deretter sprayet jeg de med pearl spray. Alltid stas med slike søte personlige detaljer!
IMG_4892
Brudeparet hadde et form for monogram på invitasjonene, dvs navnene deres og en stor “&;” i bakgrunnen. (lekkert!) Dette monogrammet laget jeg på den øverste etasjen, jeg gjentok monogrammet 3 ganger rundt kaken slik at det syntes uansett hvor man så på kaka ifra. Monogrammet “pipet” jeg på, dvs jeg brukte RI i en sprøytepose.
IMG_4889
På den mellomste etasjen laget jeg diamantmønster, dette lager jeg ved å bruke et lite redskap som minner om et bittelite pizzahjul – men jeg fester på et “taggete” hjul – slik at rutene ser ut som søm. Det synes ikke så godt her, men om du vil se nærmere ser du det på bildet nr to fra starten ♥
IMG_4870
Som bordkort hadde brudeparet vakre hvite/ubleika små esker/vesker, og dette mønsteret gav inspirasjonen til det nederste laget på kaka. Alltid gøy å hente opp samme detaljer/mønster flere steder! Mønsteret har jeg og¨så “pipet” på – samme som monogrammet.
IMG_4900
Gifteringene var klassiske gifteringer i gult gull – dermed måtte jeg såklart lage et par i marsipan til kaka! ♥
IMG_4891
Ringene har jeg forresten laget av vanlig marsipan ifra matbutikken (rema 1000 sin), etter de hadde tørket litt malte jeg de med gull lustre dust iblandet litt vodka. Ringene plasserte jeg på et lite “banner” jeg laget av ekstra hvit marsipan – på banneret malte jeg på teksten brudeparet hadde gravert inni ringene sine! Herlig tekst! ♥
IMG_4894
Nederst på etasjene laget jeg en liten perlerand, perlene laget jeg av ekstra hvit marsipan som jeg deretter kostet med creme lustre dust for å “binde”kaka litt sammen – tenkte det ville passe siden rosene også var litt ubleika. Perler slike som jeg har laget her, kan du lage ved å bruke feks denne formen! ♥
IMG_4908
Kakefatet trakk jeg også med hvit marsipan, og rundt kakefatet festet jeg hvitt silkebånd. Jeg liker å ha det på kakene mine, synes det er en pen avslutning!
IMG_4896
Noen enkle roseblader laget jeg også, jeg tenkte det ville være en søt detalj – et par plasserte jeg på siden av den øverste kaken, og deretter et blad på neste trinn.
IMG_4901
På kakefatet plasserte jeg også noen roseblader, sammen med ei rose lik de på toppen av kaka! I marsipanen på kakefatet har jeg forresten preget noen ord (synes desverre ikke så godt på dette bildet, det synes nok bedre på noen av bildene over) – ordnene jeg preget nedi fatet er av spesiell betydning for brudeparet. Navnet på datteren deres, navn på byen+datoen for når de forlovet seg, etc etc. Koselig å gjøre kaka litt personlig!
IMG_4913
Det var det hele for i dag, jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! HJERTELIG tusen takk til herlige Monica og Are Magnus for at dere ville ha meg til å lage bryllupskaka deres – det var en ÆRE!! ♥
IMG_4867
Superkos at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag, det synes jeg er STAS!! ♥ Jeg håper dagen din blir NYDELIG! Det vet jeg min vil bli, i dag står det en ny bryllupskake på timeplanen. KJEMPEGØY! ♥
Stor klem,
tonerose underskrift

20 Comments

 • Jeanett on January 30, 2013

  Heisann! Kjempe flott kake.

  Jeg lurte på hvor mange personer denne kaken er til? Og i såfall, hvor store er formene? Send gjerne en e-post til post@jdl.no. 🙂

  • Tonerose on February 10, 2013

   Hei Jeanette,

   Ah… Det var denne hukommelsen da. Hmm, hvor store formene er? Kanskje ca 15, 21 og 27 eller noe der omkring? 60 stk! =)

 • anette on August 18, 2012

  så fantastisk nyyydelig Tone!!! 😀

  klemmer fra anette:)

  • tonerose on August 24, 2012

   Hei Anette,

   Tusen takk søta!! =)

   Håper du har en herlig helg!

   Stor klem!

 • Anonymous on August 16, 2012

  Så delikat og fin!! Nydelig med de duse fargene. Nok et kunstverk fra deg.
  Hilsen Signe

  • tonerose on August 24, 2012

   Hei Signe,

   Hjertelig tusen takk for så gode ord! =) Så stas at du likte kaka!

   Ønsker deg en herlig helg!

   Stor klem!

 • Cecilie W on August 16, 2012

  Vakkert som alltid❤

  • tonerose on August 24, 2012

   Hei Cecilie W,

   HJERTELIG takk søta!

   Ønsker deg en herlig helg!

   Stor klem!

 • Solbakken on August 16, 2012

  fantastisk, simpeltenn

  • tonerose on August 24, 2012

   Hei Solbakken,

   HJERTELIG tusen takk!! =)

   Stor klem!

 • Maylen on August 16, 2012

  Nesten så jeg vil gifte meg, sånt at jeg også får en så fin kake! Du er så utrolig flink! :))

  • tonerose on August 24, 2012

   Hei Maylen,

   hihi, så søt du er!! HJERTELIG tusen takk!!

   Ønsker den en super helg!

   Stor klem!

 • Anna on August 16, 2012

  Nydelig! Hva gjør du for å støtte opp kaka når du lager slike høye/tunge kaker?

  Kunne du laget et innlegg med bildeforklaring om det en gang? Har prøvd meg på forskjellige teknikker, men ikke funnet en optimal måte å gjøre det på enda 😛

  • tonerose on August 24, 2012

   Hei Anna,

   Hjertelig takk!! Jeg bruker plastrør inni kakene, slik at kaken over hviler på rørene, istedenfor kaka.. Om den “bare” hviler på kake vil den underste kaka blir moooost etterhvert.. hihi!

   Hmm, det var en god idè – skal prøve å få laget det etterhvert!! Jeg synes denne “teknikken” fungerer flott – anbefales!! veldig kjekt å ikke ha noe stativ som må lånes ut/kjøpe mange hver gang man lager ei kake.. hihi.

   Håper du har en herlig helg!

   Stor klem!

 • Cecilie G on August 16, 2012

  Veldig fin kake : ) Likte godt at det var forskjellige motiver på hver del.

  Er også veldig imponert over høydene på kakene – mine sukkerbrød blir sjelden så fine : )

  Ha en fin dag

  • tonerose on August 24, 2012

   Hei Cecilie G,

   Hjertelig takk søta!!

   Hihi, ja sukkerbrød er ikke alltid det snilleste å jobbe med.. Men steiker man mange nok bunner blir det høyt nok etterhvert! hihi!!

   Håper du har en vidunderlig helg!!

   Stor klem!

 • Anonymous on August 16, 2012

  OMG!:)
  Helt nydelig!! En fantastisk kake, har ikke ord!!:)

  Therese

  • tonerose on August 24, 2012

   Hei Therese,

   hihi, søta!! Hjertelig tusen takk!!

   Ønsker deg en herlig helg!!

   Stor klem!

 • Christina Mari on August 16, 2012

  Så fin! Du er bare flink 🙂
  Ha en fin torsdag!
  Klem Christina

  • tonerose on August 24, 2012

   Hei Christina Mari,

   Hjertelig takk snille deg!! =)

   Håper du har en herlig kveld!

   Stor klem!

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...