{ Emoji-kake // DIY }

Så koselig at det var så stor interesse for Emoji-kaka jeg laget til familiebursdagen til Lukas, hjertelig tusen takk for gode ord!

Så snille dere er! ♥

Det er klart jeg kan lage en DIY på hvordan DU kan lage tilsvarende kake! =)

Da er det bare å finne frem sag og verktøybelte; tid for å lage kake!!

Hihi =)

Jeg tenkte det kunne være gøy å overraske Lukas med en Emoji-kake som lignet på en emoji, og få den til å stå! Dermed var det bare å sette igang å snekre litt =) Vi har rukket å bo i huset vårt i snart tre år nå (som tiden flyr!) men det var først nå i sommer at jeg begynte å ordne istand et snekker-rom her hos oss. Det er jo så mye man vil, men så skal man ha tid og energi til alt også, hihi. Bedre seint enn aldri! Utrolig takknemlig for at vi har mulighet til å ha et snekker-rom, det har vi aldri hatt tidligere – nå blir det jo SÅ mye enklere å ordne små prosjekter! =) #takknemlig

Jeg startet med å kutte til en plate som kunne være kakefatet, som du ser på bildet over brukte jeg kapp og gjærsaga (?) til dette – da er det veldig kjapt og enkelt. Har du ikke en slik sag kan du fint bruke en stikksag, sirkelsag el. Størrelsen på denne spiller ikke så stor rolle, men det er viktig at den er stor nok til å stå stabilt med kaka på =) Jeg brukte litt avkapp jeg hadde stående, så litt tilfeldig valg av materiale.

Av samme materialet saget jeg ut en sirkel, jeg brukte en sånn sag (?) man plasserer på enden av drillen, som finnes i ulike diameter. Jeg kunne nok definitivt ha valgt en større sirkel – jo mindre sirkel, jo lettere er det at kaka kan tippe. Jo større sirkel, jo enklere er det at kaka står stødig og stabilt på toppen. Denne sirkelen blir undersiden av emojien/der selve kaka skal stå.

Føst begynte jeg å kutte til tynne pinner/planker av tre, men det tok ikke så lang tid før jeg innså at det jo ville være MYE enklere å bare bruke et par lange skruer til beina. Dermed gjorde jeg det isteden! Jeg fant et par av de lengste skruene jeg hadde, og skrudde disse helt enkelt ned i sirkelen, for deretter å skru fast endene i selve fatet/den firkantede plata. Før jeg skrudde fast “beina” klippet jeg til et kakefat i papp som jeg teipet fast på kakefatet.

Ta-taaa!

Da var stativet klart!! Jeg teipet også alt på det lille runde fatet (pakkteip) slik at det ikke var tre mot kake, samt klippet til kakefat/pappfat i passe størrelse. Her har jeg plassert en metallbolle fra IKEA som jeg stekte kakebunnene i, for å sjekke størrelse. Hadde jeg skullet gjort dette på nytt nå hadde jeg nok valgt å sage til en litt større sirkel, da blir alt mer stabilt og det er lettere å jobbe med kaka =)

Kaka stekte jeg i to metallboller, det finnes også egne ball-kakeformer om du har dette. Men jeg har altså bare brukt to helt vanlige små metallboller fra IKEA. Jeg bakte fløyelskake (sjokoaldekake m kefir osv), men det ville vært enda enklere å bake helt vanlig sjokoladekake som er fastere om du tenker å lage en tilsvarende kake =)

Hver kakebunn delte jeg i to, slik at det ble et tre lag med fyll i den ferdige kaka. Jeg fylte kaka med nougatkrem og ostekrem, i tillegg dynket jeg kaka slik at den skulle bli ekstra saftig.

Deretter smørte jeg opp det lille runde fatet mitt (som jeg anbefaler å lage litt større) med ostekrem farget gul, deretter plasserte jeg kaka på toppen av dette fatet og smurte opp hele kaka i den gule ostekremen.

Kaka kan selvsagt svært gjerne trekkes i gul marsipan, men jeg gjorde aller enkleste løsning og bare smurte ballen med gul ostekrem. Føttene laget jeg av marsipan som jeg farget gul og plasserte rundt de to skruene. Ta-taaaa! =) Bruk gjerne vann på innsiden av marsipanene når du lager føttene, da fungerer dette som lim og det er enkelt å feste marsipanen.

Jeg farget litt marsipan knall rød, denne kjevlet jeg flat og presset ut to hjerter med hjerte-utstikker (peppekakeustikker). Disse festet jeg til emojien, den limte seg lett fast i ostekremen.

Dermed ble jeg tydeligvis så opptatt av å dekorere at jeg glemte bort å ta bilder, haha!! Men ja, jeg hadde farget marsipan svart som jeg brukte til hodetelefonene – her kjevlet jeg marsipan flat og brukte et pizzahjul til å kutte til et langt rektangel. Deretter kjevlet jeg litt tykkere marsipan som jeg presset ut med sirkelutstikker i to ulike størrelser som jeg festet over hverandre, som “lim” brukte jeg litt vann mellom de. Jeg brukte også litt svart marsipan kjevlet tynn til munnen. Armene laget jeg på tilsvarende måte som føttene, men her brukte jeg en grillpinne inni istedenfor skrue, dermed kunne jeg stikke grillpinnene inn der jeg følte det passet med et par armer. Det var det hele!

Ja, og siden jeg ikke hadde noe kaka å feste de små bursdagslysene i laget jeg små baller av marsipan som jeg festet til kakefatet med litt vann – dermed kunne jeg plassere bursdagslysene i disse. For å få en pen avslutning på kaka festet jeg et gult silkebånd rundt kakefatet – dette festet jeg med litt dobbeltsidig teip.

Håper kaka var til inspirasjon, gøy om DU har lyst til å lage tilsvarende!!

Stor klem =)

// alle innlegg fra denne bursdagen vil etterhvert bli samlet HER

// kjøpe boka vår JukseSuperMamma – masse tips og idèer! =)

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...