“Enkel” Dåpskake i lilla {Bildedryss}

IMG_0910 bildedryss dåpskake lilla

Velkommen til ToneroseDesign! ♥ Husker du at jeg viste en liten sniktitt av ei dåpskake jeg laget her om dagen? I dag kommer omsider bildedryss av denne kaka! Jeg skal forsøke å forklare hvordan jeg har laget den/laget pynten – klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

IMG_0886
Denne dåpskaka skulle være forholdsvis enkel/ren i pynten, men gjerne med litt blomster etc. Fargevalget til dåpen til lille prinsessa var lilla, så hvorfor ikke en lilla kake? Herlig med noe litt annerledes enn det man gjerne får hos baker’n!
IMG_0894
De ønsket gjerne en marsipanbaby liggende inni en callablomst, samt gjerne noen blomster inspirert av blomstene de kom til å pynte bordet med. Også ville de ha en firkanta kake!
IMG_0915
Disse mørke lilla blomstene, men gult senter laget jeg like bilde jeg fikk tilsendt av blomstene til bordpynten –
IMG_0895
– og denne store lilla blomsten med gult senter! Ellers laget jeg litt ulike andre blomster, slik at det ble litt variert og litt høyde på pynten.
IMG_0897
Selve kaken er sjokoladekake med sjokoladekrem – jeg pleier forresten alltid å dekke kaken med et lag smørkrem (her: sjokoladesmørkrem) før jeg trekker den med marsipan. Sett kaken en halvtimes tid i kjøleskapet før den trekkes med marsipan, da rekker kremen å stivne  – og man får et penere resultat etterpå! ♥
IMG_0898
Rundt kaken laget jeg diamantmønster – dette har jeg fått flere spørsmål om hvordan jeg lager. Jeg bruker et lite kakedekoreringsredskap som har et bittelite “pizzahjul” i enden, som jeg ruller over marsipanen. For å få rutene forholdsvis like bruker jeg gjerne en trekantlinjal (mhmmm, det heter GARANTERT det! hihi) slik at jeg har noe som guider meg litt. Mønsteret lager jeg etter jeg har trukket kaken med marsipan. Må få skrevet opp dette på lista over ting jeg etterhvert bør komme med trinn-for-trinn på tror jeg! Så mye enklere å henge med når man ser litt flere bilder, samt bilde av lille redskapet! Veldig ofte liker jeg å plassere en liten perle i hvert hjørne – men siden dette skulle være en forholdsvis enkel kake droppet jeg dette her.
IMG_0917
All pynt har jeg laget av marsipan, som jeg har farget lys lilla. Pynt som sommerfugler og blomster laget jeg i forvein – dette tar tiiiid! Det er også fint å lage de på forhånd, slik at marsipanen rekker å tørke/stivne og holder da fasongen sin godt. Synes feks sommerfuglene er så søte når vingene vender oppover!
IMG_0937
Lager du pynten noen dager i forveien er det helt perfekt! Her har jeg brukt litt lilla pulverfarge i et par nyanser – dette har jeg kostet på (tørt) med en liten pensel etter at pynten har tørket. Synes det gir litt mer spill i blomstene!
IMG_0901
Jeg har fått en del henvendelser om hvordan jeg farger marsipan – jeg pleier å bruke pastafarger slik som disse. Til denne kaken brukte jeg denne lillafargen ifra wilton, handler du hos Kaketoppen.no får du 5% rabatt om du oppgir kode tonerosedesign ♥ Når du bruker pastafarge slik som denne trenger du bare bittelitt farge, jeg pleier å bruke en liten tannpirker som jeg henter opp farge med. Deretter knar jeg inn fargen i marsipanen før jeg begynner å bruke den. Nå har jeg hukommelsen til en gullfisk – så jeg husker såklart ikke hvorvidt jeg brukte noe hvitfarge i marsipanen. Tror egentlig ikke det, men når jeg ønsker en klarere/lysere farge bruker jeg gjerne hvit matfarge oppi. Marsipanen ifra matbutikken er gjerne ganske gul – noe som gjerne påvirker fargen betraktelig!
IMG_0923
Nydelige lille dåpsbarnet er ei søt litta blondine, så selvfølglig måtte jeg forsøke å få lille marsipanbabyen til å ligne. Såklart! hihi. For å lage slike søte små babyer kan du bruke en form slik som denne – husk rabattkode tonerosedesign ♥ Herlige foreldrene til vakre lille prinsessa ønsket å ha marsipanbabyen inni en calla – dette hadde de sett at jeg hadde laget for leng siden, på ei bok-kake til barnedåp. (den kan du se HER om du har lyst!) Calla kan du lage ved å bruke en hjerteformet pepperakeutstikker i ønsket størrelser, deretter tørker du den over en kon. Siden babyen skulle ligge inni callaen tørket jeg ikke blomsten på forhånd, men “pakket” heller babyen inn i blomsten.
IMG_0903
De små “skiltene” med navn og med dato på laget jeg forresten også på forhånd, slik at de kunne stivne litt og deremd plasseres stående på kaka etterpå. Når marsipanen hadde stivnet malte jeg på dato og navn, brukte en liten pensel og litt pastafarge som jeg blandet med bittelitt vodka for å få den litt tynnere.
IMG_0918
Kakefatet trakk jeg også med samme marsipanen, og mønsteret/stripene preget jeg ned i marsipanen ved å bruke andre enden på en liten pensel. Jeg avsluttet med å feste silkebånd rundt kakefatet, jeg synes det er en søt detalj!  – og selvfølgelig en liten sløyfe i skjøten! ♥
IMG_0902
Litt nelliker, litt hortensia – og selvfølgelig en del fantastiblomster!
IMG_0931
All pynt fester jeg forresten til kaka ved å enten bruke royal icing (pisket eggevitte og melis) eller spiselig lim.
IMG_0907
Det var det hele for i dag! Jeg håper dagens innlegg kan være til inspirasjon – spør om du lurer på noe! ♥
IMG_0910
Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag! Jeg håper dagen din blir PERFEKT!! ♥  Stor klem!
tonerose underskrift

14 Comments

 • Tonerose on July 5, 2012

  Hei Tonje,

  HJERTELIG tusen takk for så gode ord. SÅ stas at den falt i smak!! =) Hihi, så gøy at dere til og med frøys ned litt!

  Kjempeherlig å lese at dere vil bestille mer ifra meg fremover, det setter jeg STOR pris på! =) Hjertelig takk for at jeg fikk lov til å lage dåpskake til dere!

  Jeg håper du har hatt en nydelig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on July 5, 2012

  Hei Anette,

  Hjertelig tusen takk!! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on July 5, 2012

  Hei Kreatrine,

  Hihi, så go’ du er! Hjertelig tusen takk for det!! =)

  Snill du er!

  Takk, jeg håper du også har hatt en herlig dag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on July 5, 2012

  Hei Lene,

  Hjertelig tusen takk søta!! =)

  Mhmmm, det skal være visst!

  Tusen takk for det – jeg håper du også har hatt en NYDELIG dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on July 5, 2012

  Hei Kakeboksen,

  hihi, nei – ikke enkel i den forstand at den gikk raskt å lage kan du si.. =) Men LITT enkel/ren i designet, iallefall til meg å være! hihi.

  Hjertelig takk!! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on July 5, 2012

  Hei A-H,

  Hjertelig takk søta! =)

  Stor klem!

 • Tonje on July 5, 2012

  Så artig å se alle bildene fra kaka du laget til oss. Vi var kjempe fornøyd, den både så flott ut og smakte helt vidunderlig! Vi fryste ned noen biter etter dåpen og tok de siste stykkene i dag. Kjempe godt! Det kommer nok flere bestillinger fra oss framover :o)Tusen takk!

 • anette on July 5, 2012

  hei:)så nyyyyyyydelig flinke deg!!!!!!!!!!!!!! 😀

  klemmer anette:)

 • Kreatrine on July 4, 2012

  Bra du skriver “enkel” på denne måten,he,he..
  Synes den er helt praktfull og langt fra enkel for meg ihvertfall:-)
  Nydelige detaljer,vakker farge,ja helt fantastisk som alle dine kaker!!Ha en herlig dag!

 • Lene on July 4, 2012

  Så flott kake og søsteren din er utrolig flink til å sy 🙂 Så spennende med bok på gang. Lykke til med det til søsteren din 🙂

  Ja, vi er heldige vi som er tvillinger 🙂

  Ønsker deg en NYDELIG dag 🙂

  Stor klem

 • Kakeboksen on July 4, 2012

  Ikke akkurat en enkel kake. Du må ha brukt en del tid på den!!

  Nydelig kake og elsker fargen!

 • A-H on July 4, 2012

  Så flott:) Herlig med alle blomstene:)

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...