{ Enkel Pokèmon-kake // DIY // Gratis print dekor }

Last ned gratis pynt og lag tilsvarende kake selv! =)

Til bursdagen til Lukas laget vi en enkel Pokemon-kake som gutta var med å lage selv. Kjempegøy! Nå som gutta har begynt å bli littegrann større synes jeg det er utrolig koselig å ordne istand til bursdag sammen med de, dermed er det gjerne de som baker muffins osv – og pyntinga gjør vi gjerne i sammen.

Her har vi bakt sjokoladekake som vi har stekt i de runde halv-store metallbollene ifra IKEA, fungerer helt supert om man skal lage en rund kake! Det finnes også egne ball-former som selvsagt egner seg perfekt om du har dette! Vi har bare en bolle, dermed stekte vi to runder med kake slik at vi fikk to deler til ballen. Den avkjølte kaken smurte vi opp med et lag nougatkrem (vi delte og fylte den også, samt dynket kaken litt), deretter trakk vi hver del av kaken med et lag marsipan farget hvit (vanlig marsipan ifra Rema 1000 som jeg har farget hvit ved å bruke titandioksid-pulver)

Under ser du en kake jeg tidligere har laget hvor jeg brukte en slik ball-form, da blir den enda mer trill rund. Ball-formen min er ikke så stor, derfor valgte vi heller å bruke stålbollen =) På denne kaka er absolutt alt spiselig, pynt laget av marsipan. Har du lyst til å se flere bilder/lese hvordan jeg laget den finner du blogginnlegget HER.


Deretter var det bare å snurre den ene kaka opp/ned og smøre den med sjokoladekrem på toppen – og tilslutt smette den andre delen/kake på slik at kaka dannet en ball.

Designet på en slik poke-ball er jo perfekt for å gjøre det enklest mulig i overgangen mellom de to halve kakene – kjevl et stykke marsipan flatt og kutt til et langt belte. Ta litt vann på baksiden og “lim” det fast over skjøten/midt på kaka. Deretter presser du ut et par sirkler marsipan i litt ulik størrelse og limer fast over hverandre midt over skjøten på marsipanbeltet. Ta-taaaa! Da gjenstår det bare å male kaka i riktige farger =) Du kan selvsagt gjerne kjøpe ferdig farget marsipan, eller farge marsipanen i ulike farger før du begynner å dekorere kaka, men vi valgte altså heller å male marsipanen da svart og rødt er de to fargene det er mest knotete å farge selv (man trenger MYE farge for å få skikkelig effekt) Jeg har her brukt pulverfarge (finnes på kakeutstyrsbutikker) som jeg har blandet opp med littegrann alkohol slik at det tørker raskt og ikke begynner å renne (alkoholen fordamper og dermed tørker malinga veldig raskt)

Denne gangen valgte vi å ikke bruke masse tid på å lage noe spiselig pynt, vi printet isteden ut mange ulike pokemons (fotopapir) som vi festet til grillpinner i ulik lengde som vi pyntet kaka med. Vi printet også ut et par skilt som vi festet til søte papirsugerør fra FestFabrikken (kode ToneroseDesign gir bittelitt rabatt) Noen små Pokemon-plastfigurer fikk også lov til å pryde kaka.

…og det var det hele!! =)

 


Lukas ble kjempefornøyd =)

Jeg printet ut pokemons i ulik størrelse, og flere av de festet jeg til grillpinner som vi plasserte oppi en bolle med ostepop, pocporn osv osv som mer pynt på dessertbordet. Dermed er det en herlig blanding av størrelser på disse printene slik at du kan bruke akkurat hvilke du vil avhengig av størrelse på deres kake =)

Klikk på ønsket bilde slik at det blir større, deretter kan du printe ut til egen feiring =) Høyreklikk da på bildet og velg “skriv ut”. Print gjerne på glossy fotopapir, da blir fargene skikkelig flotte! =)

Have fun! Disse litt større variantene brukte jeg forresten også som litt dekor da vi pyntet bordet til klassebursdagen, bilder kommer =)

Ønsker deg en HERLIG dag videre! Har du lyst til å se flere bilder fra bursdagen finner du alt som foreløpig ligger ute samlet HER, er du på jakt etter oppskrift til kake finner du dette HER. Masse inspirasjon til barnebursdag HER.

Stor klem =)

// lær å senke skuldrene – kjøp boka vår JukseSuperMamma!

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...