Eventyrkake – Vinterlig Prinsessevogn med magiske detaljer! {Bildedryss}

IMG_3698_prinsesse_kake_eventyr_bursdag

Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer et bildedryss av en eventyrkake jeg var så heldig å få lov til å lage til vakre lille Maja. Kjempestas å få lage eventyrkaker, da kan jeg gå “all out” med detaljene! hihi. Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

IMG_3699_prinsesse_kake_eventyr_bursdag

Jeg fikk helt frie tøyler av skjønne mamma’n, gjerne noe med prinsesse-tema. Perfekt! Jeg valgte å lage en prinsessevogn, at dette var selve kaka. Vogna har jeg laget ved å bruke en ball-form, dermed ble den trill rund =) Jeg laget også litt kake som jeg skjærte  i fasong av et lite fjell, slik at det ble litt høyde på fatet også, istedenfor helt flatt ♥

IMG_3702_prinsesse_kake_eventyr_bursdag

All pynt laget jeg av marsipan, her har jeg laget en stor stein som jeg ha malt “Majaland” på. En liten fugl har jeg plassert på toppen, og også en glitrende snøkrystall (synes ikke her, men er drysset med spiselig glitter)

IMG_3722_prinsesse_kake_eventyr_bursdag

Jeg bestemte meg for å lage vinter-tema på kaka, siden bursdagen var på vinteren – og dermed plasserte jeg snøkrystaller på kaka, og drysset over med melis. Et lite vann av melismasse, med en søt marsipan-bro over. Her har jeg brukt pregematte med tre-mønster, og tørket marsipanen i en buet fasong. Elsker slike detaljer!

IMG_3708__prinsesse_kake_eventyr_bursdag

På vannet måtte jeg såklart ha et par svaner, det var jo en vinterkake – så hva var vel mer naturlig? hihi! Disse har jeg modelert av ekstra hvit marsipan, til vingene har jeg brukt bladustikkere som utgpkt.

IMG_3710_prinsesse_kake_eventyr_bursdag

Fatet bestod av et kake”fjell”, vann av melismasse, og brostein laget av gråmarmorert marsipan. Alt drysset over med littegrann melis/snø.

IMG_3694_prinsesse_kake_eventyr_bursdag

“Inni” fjellet laget jeg en liten grotte, hvor jeg plasserte en modelert skattekiste. Fylt med sukkerkuler, i gull, sølv og metallic grønt. Syntes dette minner litt om en skatt! Hvorfor ikke? hihi.

IMG_3717_prinsesse_kake_eventyr_bursdag

På toppen av fjellet/over grotta er det såklart en drage som vokter skatten! Rosa, selvfølgelig! hihi. Lille marsipandragen fikk blå tunge, hale, vinger, og prikkte mønster.

IMG_3724_prinsesse_kake_eventyr_bursdag

Prinsesse Maja måtte såklart også være med på kaka, jeg har modelert henne (marsipan) med en gave i hendene – har man bursdag så har man bursdag!

IMG_3725_prinsesse_kake_eventyr_bursdag

Prinsessevogna trakk jeg i rosa marsipan, og pyntet den med masse detaljer i hvitt og lys rosa. Døra har jeg laget ved å bruke denne vakre plakett-silikonforma ifra FestFabrikken (kode ToneroseDesign gir 5% rabatt), på toppen av vogna modelrte jeg en krone – denne plasserte jeg i en sirkel av marsipanroser (laget ved å bruke en hjerteformet roseform ifra FestFabrikken)

IMG_3711_prinsesse_kake_eventyr_bursdag

Det var det hele! Ja, også modelerte jeg små sopp, steiner, blomster etc som jeg plasserte rundt på kaka.. hihi. Spør om du lurer på noe! Jeg håper dagens kake kan være til inspirasjon ♥ All pynt er laget i marsipan, helt til slutt drysset jeg spiselig glitter over kaka – slik at snøen glitret! Synes ikke på bildene – men det er herlig med slikt tryllestøv – passer perfekt til en prinsessekake!

Takk for at du tittet innom i dag – jeg håper du får en FORTRYLLENDE søndag ♥

Stor klem,

tonerose underskrift

11 Comments

 • Staxan (Cissi) on April 22, 2013

  Unbelievable!!!! You are amaizing! Can not believe how you do this and your other cakes using marzipan?! I would have understood if it had been modeling chocolate. I use that a lot. Never really tested marzipan. Maybe I will now. I’m incredibly impressed! You rock ;D I found you yesterday on Instagram 🙂

  • Tonerose on April 23, 2013

   Thank you so much! ♥ Lol, i love using marzipan – it tastes too good =) I love working with modeling chocolate as well, but haven’t found the best recipie for ligth/skin tone modeling chocolate -so i tend to use marzipan instead.. =) Do you make your own modeling chocolate or buy it? If you want to share your recipie i would be SO thankful! =)

   Happy tuesday!

 • Silje on March 14, 2013

  WOW! Dette er den fineste/søteste kaken jeg har sett! For et talent! 🙂 Stå på videre!

  • Tonerose on March 18, 2013

   Hei Silje,

   Hjertelig tusen takk!! =) SNille deg – tusen takk! =)

   Stor klem!

 • anette on March 13, 2013

  For ei skjønn eventyr kake!!!:))) 😀 nyyydelig vakkert Tone 😀 rene kunstneren du 😀 oi oi – helt målløs jeg hihi 😀

  klemmer anette:)

  • Tonerose on March 18, 2013

   Hjertelig tusen takk Anette, så gøy at du likte den! =) hihi, SØTA!!

   Stor klem!

 • Kristina on March 13, 2013

  HERLIG!

 • Ann-Helen on March 10, 2013

  Stum av beundring 🙂

  Klem

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...