Favoritt-julepynt?

Hva er din favoritt-julepynt?

Jeg synes det er kjempekoselig med julepynt, og det er gjerne massevis av minner knyttet til mye av julepynten! Noe er kanskje favoritten fordi man synes det er så fint, eller det vekker en barndomsfølelse, et minne, kanskje har julepynten vært en gave fra en som man er glad i, julepynt man selv har laget da man var liten – eller julepynt som barna har laget. Eller noe helt annet! =)

Sånn sett bort fra all julepynt med gode følelser knyttet til seg pga hvem som har laget de, hvem jeg har fått det av, eller eventuelt andre historier – så tror jeg kanskje jeg vet hva som er favoritt-julepynten min som jeg har kjøpt selv. Nemlig dette Disney-julemotivet!

For meg er dette skikkelig nostalgisk, da vi var små pleide vi alltid å se Disneys jul – tegnefilm på julemorgenen, og jeg har alltid vært fascinert av tradisjonell jul, typisk amerikansk jul slik den fremstilles i Disney. Dvs gjerne et trekantet tett juletre istedenfor den klassiske norske grana etc. Dermed kjøpte jeg vårt første kunstige tre for mange mange år siden, ikke lenge etter at de dukket opp i Norge (mange syntes det var galskap, men jeg elsket det!) Jeg elsker grønne girlander, og masse små lys! Jeg kan ikke huske å noen gang ha hatt klassiske norske lys på juletreet vårt, men alltid disse små lysene. Massevis av de! Nå synes jeg faktisk at disse norske “juletre-kronelysene” er utrolig fine også, og kunne kanskje tenkt meg å hatt det en gang – men da i tillegg til alle de små lysene, slik at juletreet fortsatt “glitrer” =) Så ja, jeg er veldig glad i tradisjonell julepynt – sånn som man finner i amerikanske julefilmer.

Jeg synes det er kjempelekkert med minimalistiske juletrær, og klassisk norsk gran også altså – det er bare ikke dette jeg selv har =)

Tilbake til favoritt-julepynten min; dette er egentlig et teppe! Jeg har snekret en ramme som jeg har strekt teppe rundt, og stiftet det fast på baksiden. Jeg var lenge på jakt etter et bilde å kunne henge opp over sofaen til jul, og planla til slutt å tegne mange mindre disneymotiver og male de – for deretter å snekre en ramme hvor jeg festet mange mindre motiver sammen til et stort bilde. Men, etter å ha blitt ferdig med et par tegninger kom jeg over dette teppet! Jeg falt helt for det, og dermed har jeg ikke kommet lengre på tegningene, hihi =)

Hva er din favoritt-julepynt?

Ønsker deg en NYDELIG dag videre!

Stor klem =)

// alle blogginnlegg i kategorien JUL finner du samlet HER

No Comments

Leave a Reply