Firmakake i ekte CakeBoss–stil!

IMG_3480 firmakake i CakeBoss stil
Velkommen til ToneroseDesign! I dag kommer som lovet bilder av firmakaka jeg laget nylig – en litt annereledes kake i spenstig størrelse. Hihi! Klikk deg videre for å lese mer/se flere bilder…

IMG_3477 2
Jeg var så heldig å få lov til å lage denne kaken, utrolig gøy å lage litt annerledes kake! Kaken er en kopi av et oljeplatformunderstell, om du ikke skjønte det..! hihi. Alt har jeg laget spiselig – basekaken/havet er sukkerbrød med vaniljekrem, banan, bringbærkrem og valnøtter. Den nederste kaken har jeg trukket med blå marsipan, og for å få mer struktur i havet har jeg brukt litt smørkrem. Selve platformunderstellet er også kake, men en litt fastere variant – hvit vaniljekake med sjokoladekrem. Alt er trukket med marsipan, og all pynt laget av marsipan. Ja, ikke de svarte snorene da – det er lakris-snører! Hihi.
IMG_3478 2
Kaken er ganske stor, kakefatet målte ca 60cm x 45cm. Høyden på kaken ble etterhvert ca 75cm (!) Kan tro den var fin å kjøre med i bilen.. Hoho!
IMG_3482
Understellet er trukket med ekstra hvit marsipan som jeg har farget gul, de små trinnene har jeg laget på forhånd av marsipan. Dermed får de tid på seg til å tørke, og ved å bruke bittelitt royal icing (pisket eggehvitte og melis) farget gul, kan jeg fint plassere trinnen i marsipanen på kaken og få de til å stå utover.
IMG_3488
Det var litt detaljer på toppen av understellet, og jeg har gjort mitt beste for å gjenskape det likt som tegningene. Selve plata laget jeg flere dager i forveien slik at den ville rekke å tørke og ha mulighet til å stikke såpass langt utenfor kaken. De gule rørene som står plassert rundt kaken laget jeg ved å kjevle marsipan tynt, deretter rulle de rundt ekstra brede sugerør og lot de tørke slik. Dermed beholder de fasongen sin etterpå! Rørene er festet til kake med royal icing.
IMG_3483
Havet laget jeg ved å skjære til den nederste kaken i fasong, for å minne om bølger. Tenkte det var litt mer spennende enn “bare” en flat kake. Jeg trakk den som sagt med blå marsipan, og deretter smørkrem. Smørkremen farget jeg forsiktig med blå konditorfarge, rører det bare litt sammen – slik at jeg får et stilig fargespill. Synes dette passer til skikkelig hav!
IMG_3495 2
Midt inni understellet er det forresten et kraftig rør, hadde ikke voldsomt lyst til at hele kaka skulle tippe! hihi. Jeg festet også et par kakefat til røret i ulike høyder, slik at vekten av kaka ble litt fordelt – greit å unngå at nederste kakene blir helt most..! ♥
IMG_3490 2
Det var kjempegøy å lage denne kaken, hjertelig takk for at jeg fikk lov til det! ♥ I ettertid fikk jeg herlig tilbakemelding på både design og smak – STAS!! Nok en gang – tusen takk!
IMG_3480
Jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon, tusen takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag! ♥ Spør om du lurer på noe, enten i kommentar eller på mail ♥ Jeg håper dagen din blir STRÅLENDE!
Stor klem!
tonerose underskrift

14 Comments

 • Charlotte on July 18, 2012

  Imponerende!

 • celia on July 15, 2012

  Konge kake!!!

 • Tonerose on July 13, 2012

  Takk Mamma!! =)

 • Tonerose on July 13, 2012

  Hei Vivian,

  HIhi – søta!!

  Gokos!

 • Tonerose on July 13, 2012

  Hei Gro,

  Hjertelig takk!! mhmm, du har helt rett – pris som en bryllupskake =) Forholdsvis stor, kan du si! hihi.

  Jeg håper du får en strålende dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on July 11, 2012

  Hei Helene,

  HJERTELIG takk!! =)

  hoho, søta!! Ehm, hva med “how not-to”?? kremt. =) gikk bra til slutt da!!

  Håper du har en strålende dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on July 11, 2012

  Hei Åshild,

  Mhmm, helt enig! Kan du tenke det kan du antagelig lage det!! Men som du sier, greit at ikke alt moser hverandre, så det kan være greit å planlegge litt først.. hihi!

  Tusen takk!

  Stor klem!

 • Tonerose on July 11, 2012

  Hei Anonym,

  Hjertelig tusen takk for det! Hihi, SÅ koselig!! =)

  Håper du har en strålende dag!

  Stor klem!

 • Mams on July 11, 2012

  Kaka er aldeles fantastisk, og den kom tilogmed hel fram, selv om jeg satt med hjertet i halsen da jeg kjørte 🙂

 • Viv on July 10, 2012

  Milde himmel, sis!!!!!

 • Anonymous on July 10, 2012

  FANTASTISK nok ein gong:) Du er IMPONERER gong på gong.
  Kan eg få spørja deg kva du tek for ei slik kake – det må jo vera i kategori bryllaupskake når ein tenkjer honorar for denne kaka. (Meiner ikkje å vera frekk med spm mitt, du kan velja å ikkje svara:))

  Mvh Gro

 • Helene on July 10, 2012

  Så utrolig kul! Kan vi få en “how to” på den? 🙂

 • Åshild i bestemors hage on July 10, 2012

  Jeg har alltid sagt at det bare er fantasien som setter begrensninger for hav som er mulig å få til, men her dreier det seg også om å ha funnet tekniske løsninger.

  Helt fantastisk.

 • Anonymous on July 10, 2012

  Wow!!! Jeg er målløs!!

  Dette er er jo på nivå med cake boss og vel så det :))

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...