Fontene, første roseblomstring og tagging!

Nå har den første rosen i hagen sprunget ut! :o) For øyeblikket er det litt midt mellom blomstringer i hagen, noen tulipaner etc står fremdeles i blomst, men jeg går egentlig og venter på at alle roseknoppene skal åpne seg..! Plantet flere roser i fjor, som såvidt blomstret, og noen som ikke rakk å blomstre enda. …så jeg gleder meg som en liten unge til blomstringen i år! Førstemann til å springe ut var rosen Bonica. EvaRosa! :o) Synes denne klaserosen er kjempesøt, den blomstrer hele sommeren, og har søte rosa blomster. Den tåler regn greit også, og ser søt ut selv så regntung den er i dag!
Her om dagen var jeg på plante-shopping med mamma’n min, og da fikk jeg denne nydelige stargazer-liljen av henne!! 3 stilker. Jeg er veldig glad i liljer, de dufter vidunderlig! Også er det herlig med disse som står i jord (ikke avskårent) slik at når de har visnet ned kan man plante de ut; og få gleden av de neste sommer også!! …og når de blomstrer på ny tenker man på den man har fått den av! :o) Blomster er virkelig herlige gaver! Lilja var egentlig ment til å stå ute i inngangspartiet, men da det har vært dårlig vær de siste dagene får den lov til å stå på stuebordet fremdeles – og den sprer om seg med vidunerlig lukt i hele stua. Blir gøy når liljene ute i hagen kommer i blomst, herlig å kunne ta inn i vase og ha liljeduft inne lenge fremover..

Denne kjempesøte planta med rosa brudeslør hadde hun med da hun kom! (fargene blei noe feil på bildet, er mye mer rosa i virkeligheten) Kjempesøt! :o) På plante-shoppinga kjøpte jeg noen roseplanter, samt at vi kom over den mørkebrune kosmos’n som lukter sjokolade!! …husker ikke i øyeblikket hva den heter.. Men moro med blomst som lukter sjokolade!! :o)

En bladsalat (?) endte også i handlekurven, håper den vil klare seg og spre seg litt ute i dammen. Utrolig fascinerende med flyteplanter, hvor røttene bare “henger” i nedover i vannet, og planta flyter rundt.. (jeg synes iallefall det er fascinerende!) I dammen begynner vannliljene ifra i fjor å komme med flere blader, og jeg kryssre fingrene for at de vil komme med noen blomster iløpet av sommeren. Kjempegøy at de klarte vinter’n i kjeller’n!

Rosegyvelen vi har fått fra hagen til svigermor er kommet i blomst nå, veldig gøy siden vi fikk den da den var avblomstret og jeg var litt usikker på hvordan den faktisk var – har jo sett den hos henne, men så var det denna hukommelsen da.. :o) Utrolig søt!!

I hagen vår anla jeg i fjor et ganske stort urtebed, og har vært veldig glad for det i ettertid. Vi bruker massevis av urtene i matlagingen, det er deilig! Og de fleste jeg plantet er flerårige, så de kom fint igjen av seg selv i år. Som jeg har skrevet tidligere, så kjøpte jeg bare vanlige urter på matbutikken (litt mer spesielle urter kjøpte jeg på hagesenteret), og de er jo fulle av småplanter, så da var det bare å dele de opp og plante de utover. De ser ikke så livlige ut den første tiden, men etter en uke eller to er de kjempefine! Også får man jo fylt opp store områder uten at det koster så masse! :o)

Dette “stativet” har jeg sprayet hvitt, og malt på tekst på skiltet slik at den skulle passe inn i urtehaven. Var litt usikker på hva jeg skulle skrive på det i utgangspunktet, men fant ut at det kunne passe fint her – og da var jo teksten en selvfølge! Jeg har hatt det stående en liten stund, men endelig fikk jeg det klart! (ting tar tid, tusen småprosjekter på en gang..) :o)

Husker ikke hva denne klematisen heter, men kjempegøy at den er kommet i blomst!! (plantet den på våren i fjor) Foreløpig slynger den seg oppetter hekken inn til uteplassen, og rundt lykten vi har fått av søsteren min. Morsomme blomster!

Det hvite løytnantshjertet er også kommet i blomst! :o)

…tror dere ikke tvillingsøsteren min har fått med seg denne ifra spania til oss?? Hun er SUPERsnill!! :o) Jeg mener, det er ikke bare bare å frakte med seg denna gitt..! :o) HERLIG!

Dere kan tro jeg var småhyper da den store pappesken ankom hjemmet vårt..! Seint seint på kvelden, det var bare såvidt jeg klarte å begrense meg – hadde såklart lyst til å starte å montere den umiddelbart!! Men jeg måtte bare innse at da hadde nok naboene trodd jeg hadde bikket over, så jeg klarte til slutt å gå og legge meg, for så å montere den tidlig neste morgen! :o)

Det har vært dårlig vær her i det siste, så det blir litt regnværs-bilder – men men! :o) Fontenen er såpass iøyenfallende, at dermed måtte jo hagen forandres en del! hihi. Flyttet paviljongen, noe vi har lurt på en liten stund, da den stod rimelig vind-utsatt til. Og dermed endte fontenen opp der hvor den stod! :o) Er foreløpig ganske rotete, men håper å få litt mer helhet på det etterhvert. Tenkte det var gøy å se bilde selv om det ikke er helt klart enda!

Jeg tenkte det kunne være stilig å få litt fokus rundt fontenen, og at den kom litt mer til sin rett om jeg laget litt “sti” rundt den, og opp til den, og forbi den.. Så jeg prøvde meg litt frem. Jeg har alltid synes at det har vært så utrolig fint med hus hvor man går rett frem og til inngangsdøra, istedenfor å gå “langsetter” huset, og snu seg inn mot døra. Huset vårt er slik at man går langsetter huset før man kommer til inngangen, men med denne stien blir man på en måte ledet litt rundt, ut på plassen, og dermed går man mer rett mot huset på slutten.. Kan godt være dette blir veldig rotete, men jeg prøver det nå ut. Jeg tenkte å plante en del på hver side, slik at det blir singelsti med beplantning på sidene. Foreløpig har det vært massevis av singel på hele plassen hos oss, for å unngå all plenen (mannen min er veldig allergisk) og det kan jo fort bli litt sterilt. Håper når dette prosjektet er fullført, at det vil bli litt mykere og mildere der ute.. :o) Og at fontenen kommer frem så fint den kan! Om noen har noen idèer og forslag til hvordan dette kan bli best mulig ville jeg blitt kjempeglad!! :o)

Foreløpig har jeg ikke kommet så langt igang med å plante på sidene av stien, men har sett noen ulike roser langsetter dammen (kan såvidt skimtes på bildet over). Etterhvert har jeg lyst til å fylle ut innimellom rosene med stauder og vårløk – kanskje også sommerøk som feks liljer.. Men koselig med tulipaner etc også, slik at det blir noe der på våren også.. Hm. Rosene jeg har plantet er den historiske buskrosen Maidens Blush, plantet to klatreroser sammen som jeg tenkte skulle få noe å klatre på etterhvert – Climbing Snow Princess og Lykkefund, historiske buskrosen Louise Odier, to stk av stilkrosen Nostalgie, austinrosen Winchester Cathedral, buskrosen Clair Renaissance, austinrosen Abraham Darby og buskrosen Rokoko. Rosene står ikke i le for vinden, men håper det skal gå bra! :o)

Prosjekt kjøkkenhage er kommet litt i gang nå, og massevis spirer! Må huske å få sådd en gang til snart nå, spesielt salat etc, slik at vi har grønnsaker i en lengre periode i sommer! Deilig!

Inngangspartiet vårt! :o)

Jeg har forresten blitt tagget av Ninni, og tenkte det var på tide å svare.. :o)

Hva er du opptatt av for tiden? Babyen inni magen!!

Hva har du på deg i dag? Kosebukse og strechy t-skjorte

Hva skal du spise til middag? Spist pizza som mannen min ordna!

Hva vil du gjerne lære deg? …hvordan bli en flink mamma.. Og masse om haging! :o)

Hva hører du på akkurat nå? Nyhetene på tv, og mannen min som sitter og snakker tilbake til pc’n! hihi

Hvordan er ditt favorittvær? Sommervær med deilig sol, og gjerne en liten bris – er mye varmere nå med denna magan! :o)

Hva er ditt mest utfordrende mål akkurat nå? Kanskje ingen bombe, men nok en gang gjelder det denna veslegutten som er på vei. Vi gleder oss enormt, men samtidig er det en stor utfordring.

Hva syns du om den personen som tagget deg? Ninni er kjempeskjønn!! Jeg har ikke truffet henne “live”, men føler man lett blir kjent her inne i blogglandia. Hun er en veldig positiv person, og sprer om seg med glede og varme. Massevis av kunnskap, og hjelper veldig gjerne til. En HERLIG person!

Hvis du kunne fått et hus, ferdig innredet, hvor som helst i verden – hvor skulle det vært? I Spania, i området hvor den ene delen av familien min holder til, såklart!

Hva ville du gjerne hatt akkurat nå? Termin, babyen vår velskapt og liggende å sove ved siden av oss, og en kjempefin fødsel…

Hva vil du gjerne bli kvitt? …liljebillene i hagen, ugresset, og alt som skulle vært gjort.. :o)

Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden den neste timen, hvor ville du dratt? På tur med mannen min, skikkelig kjæreste-tur før vi blir en virkelig familie! Hmm, tilbake til usa kanskje? Kunne vært herlig med sør-amerika eller noe, men jeg er så varm om dagen.. hihi!

Hvilket språk vil du lære? Spansk

Hva ser du etter i en venn? En som ser det positive i ting, er glad og fornøyd, hjelpsom, enkel å prate med, og med en god porsjon humor :o)

Hvem vil du gjerne møte? Hm… Mange jeg gjerne kunne like å møte!! :o)

Hva slags musikk liker du? Den mannen min lager!

Hva er favorittplagget i klesskapet ditt? Sommerkjolene mine! Ja, bruker gjerne kjoler mesteparten av året, men sommerkjoler betyr sol og varme – og det er herlig!

Hva er drømmejobben? hmm.. er nok flere ting som kunne vært drømmen; men aller best en jobb hvor man kan være kreativ og styre hverdagen litt selv!

Har du noen favorittmodeller? mamma, svigermor, stemor, mormor, bestemor..

Hvis du hadde hatt 1000 kroner nå, hva ville du brukt det på? Hagen! …feks smijernsrosebuen fra clas ohlson.. Eller flere roser/ulike stauder! :o)

Beskriv stilen din? Hm.. Veit ikke om det er så enkelt.. Hagestilen kanskje? Iogmed at vi er litt hagegale! :o) Jeg liker litt romantisk stil, gjern duse farger, frodig med massevis av planter, vann i hagen, og små detaljer rundt omkring..

Hva var det siste motebladet du leste? Det går i hageblader hos meg, så har vel ikke lest noe moteblad på maaange år..

Den siste cd-en du kjøpte? det kan jeg ikke huske..

Hva hørte du på da du ble tagget? Chuck på pc’n, og søstra mi som prata!

Hva vil du akkurat nå? Legge ut detta, før jeg kryper til køys!

…og så skulle vi tagge noen videre? hmm, da sender jeg den videre til Trine, Nina og Silje!

…øjøjøj – nå ropte akkurat mannen min på meg, han skulle slippe inn katten vår; og jammen oppdaga han ikke pinnsvinet ute i hagen! Så kos!! :o) “Hilste” jo på det i fjor sommer, og så utrolig koselig at det har overvintret!! Moro!

14 Comments

 • Vilt og vakkert on June 24, 2009

  Hei Tonerose!

  Jeg har fått svar på spørsmålet om kniping av rhododendron. Det sto i siste Hage Tidend. Se avsnittet “Ettermiddagens arbeid” på bloggen min. Naboen hadde rett!

  Nå jobber jeg også på fontena ….med Frøyas blomster i!

  Godt hagestelli nydelig have!

 • Rita on June 22, 2009

  Så mange fine bilder du har lagt ut. Dette var virkelig en fryd for øyet!
  Fontenen var liksom prikken over i’en. Kjempefint!

  Ha en fin dag!

 • Josefine on June 18, 2009

  Heisan..

  Da må jeg bare si at jeg er utrolig imponert over hvor flotte bilder du viser av blomstene og hagen din! Wow sier jeg bare,…du må jammen ha anlegg for hage og blomster utenom det vanlige!!

  Tusen takk for koselig hilsen hos meg:) Stor klem

 • Nina i Paradiset on June 18, 2009

  Buen min kjøpte jeg av en fyr som driver ett gartneri i nabokommunen. Den hadde vært montert der hos han, men hadde blitt tatt av storm i vinter. Fikk prutet den ned i 300,- hadde div mangler, som min kjære nå har fixet)
  Det ironiske er at søyleskonene ble dyrere enn buen da…..! (ca 90 kr stk!)

  Ikke rukket å gjøre noen med taggingen enda, men med mine antrekk og daglige gjøremål, blir den heller ikke den mest spennende her i blogglandia! 😉

  I dag SKAL jeg på shopping!!! (dvs gartneri først!!!)

  kLEM!!

 • Ida on June 16, 2009

  Hei, og takk for fine ord hos meg.
  Setter stor pris på det! 🙂

  Så heldig du er, som fikk DEN flotte fontenen.
  Virkelig fin.
  Også Cosmos med sjokoladeduft da. MMMMMMMMMM….!!!
  Du har mange vakre gleder i hagen.
  Den aller største gleden får dere hilse på snart, skjønner jeg.
  Koselig. 🙂

  Og du, jeg er kanskje den eneste, men jeg ble veldig nysgjerrig på hvilken musikk mannen din lager…. 😉

  Ønsker deg en duperduper dag! 🙂
  Klem.

 • Mamma Millan on June 15, 2009

  Åå så många vackra bilder…härliga blommor du visar!!! Söt blogg!;))

  Kram Millan♥

 • liven on June 14, 2009

  Hihi….ja er nok spesiell!!!
  Men minner meg litt om ugress når det brer seg så mye utover alle veier!! Skal liksom ha litt styring på dette!!
  vi er vel litt smågal vi hagegale:o)
  ha en fin uke:o)

 • liven on June 13, 2009

  Nydelige bilder fra hagen din:o)Så mye som du har i blomst nå!!!
  Venter på tre nye roser…..rosa alle tre!!
  Spennede å se hvordan de er i blomstring!!
  Ha en fin helg videre:o)

 • Ninni on June 13, 2009

  Nei, har du sett! SÅ flott miljø du har laget rundt den vakre fontenen! Jeg syntes det var midt i blinken jeg, så rent og rolig. Hvis du vil gjøre noe mer og synes det blir mye singel, ville jeg plantet utenfor hellene til stien. Kanskje bare plantet noe lavt krypende av samme sort rundt hellene fontenen står på og la den gå igjen innimellom på utsiden av stien også. Den krypende Veronika filiformis er veldig søt og passer godt inn hos deg tror jeg. Men jeg er sikker på at det blir fint det du kommer frem til, synes alt du gjør harmonerer så godt og blir så delikat og fint.

  Du er jo et oppkomme av gode ideéer og kreative løsninger 🙂 Skiltet til urtehagen ble kjempelekkert!

  Og alle de skjønne plantene dine… Søte planter i dammen din også! Du har virkelig fått mye lekkert. Den snille mamman og svigemoren din er gode å ha i så måte 🙂

  Og såååå søt du er som skriver så mye pent om meg, blir helt flau jeg. Tusen takk Tonerose 🙂 Klem til deg. Det var jo ikke overraskende at du er opptatt av innholdet i maven din for tiden da 🙂 Spennenede tid dette. Den første graviditeten min er den desidert beste tiden jeg har hatt i livet. Og så stolt jeg var da jeg ble trillet fra fødeavdeligen til barselavdelingen! Følte meg som verdens midtpunkt! Alle måtte jo SE hvilken fantastisk skjønn baby som lå i armene mine – den vakreste og fineste noen hadde sett 🙂 Den første trilleturen svevet jeg over bakken, stolt som en hane og 150% myrsnipe – hihi. Bare vent – du kan gleeede deg!

  Her har så vidt de første rosene begynt å blomstre, først ute er Louise Odier. Nå går det slag i slag utover 🙂

  Så fin grønnsakshaven din ble! Flott og ryddig løsning dette.

  Så heldig du er som har pinnsvin i haven, de er utrolig søte 🙂
  Kos deg videre med både mave og pinnsvin og alle de vakre blomstene i den skjønne haven din

 • TurboLotte on June 12, 2009

  Jeg er helt målløs!! Så utrolig lekkert du har det! Og den idèen med urtehageskiltet var jo super. Har sett de der men aldrig likt at de var brune. Smaaart!

 • Margrethe on June 12, 2009

  Så koselig med roseblomstring 🙂 Jeg venter og venter, men ingen er foreløpig kommet hos meg enda. Men det aller meste er plantet i år, så kan vel ikke forvente noe annet 🙂

  Clematisen din tror jeg er samme som min, den heter The Bateman. Vakker 🙂

  Hagen din ser utrolig spennende ut! En egen urtehage drømmer jeg også om, men det blir ikke i år.

  Ønsker deg en god helg 🙂

  Hilsen Margrethe

 • Nina i Paradiset on June 12, 2009

  Hei!
  Så mange flotte bilder, og blomster!!
  Fontenen var jo bare rå, da!

  Er litt tom i hodet i kveld, for jeg har vært ute og fylt ørten mengder trillebårlass med jord og torv. Men jeg skal se hva jeg klarer å klore ned om den tagginga senere. Film nå!!

  🙂
  Ha en flott helg!!

 • Monicas Hage on June 12, 2009

  Den hagen din er/kommer til å bli fantastisk! Nydelige planter og fontene:)

 • Ellea on June 12, 2009

  Det var lekker fontene! Heldige du:-)

Leave a Reply