Forberedelser Kakedekorering..

IMG_3520 forberedelser kakedekorering kakepynt
Velkommen til ToneroseDesign! ♥ I dag tenkt jeg å skrive noen ord om hvordan jeg går frem når jeg skal lage ei kake, etter en del spørsmål tenkte jeg det kunne være greit å skrive noen få ord om dette! Jeg lager alltid mesteparten av pynten på forhånd, så langt det lar seg gjøre. Store deler av pynten liker jeg at det gjerne er litt høyde i – og dette oppnår man ved å la marsipanen tørke i en ønsket fasong. Om marsipanen da får hvile i romtemperatur (ikke innpakket i plast) og mørkt, vil den stivne – og holde fasongen når du etterhvert fjerner støtten. Lag gjerne pynten et par dager i forveien så er du sikker på at den rekker å stivne nok. Som dere ser på bildet over legger jeg gjerne kakepynten på bakepapir, og lager jeg ting som tar litt tid, feks små sko av marsipan, bruker jeg gjerne et mellomleggspapir under en sko, når jeg modelererer, limer, maler etc. Praktisk! For å få fin fasong på ulik pynt bruker jeg mye forskjellig, som dere ser på bildet her bruker jeg gjerne malepalett (? mhmm, da tenker jeg på sånn flat sak som man har oljemaling på… hihi. Men, du skjønner hvilke jeg mener – de hvite med små skåler i!) Mine har jeg kjøpt på søstrene grene – der koster de nesten ingenting, anbefales! De er lette å stable, enkle å holde rene og gir flott fasong til mange blomster. Jeg har også spesialblomstertørke-saker fra kakeustyrsbutikker, men bruker som oftest noe annet. Sommerfuglene mine, som jeg nesten alltid  har med på kakene jeg lager (synes det passer til nesten alt.. hihi!) tørker jeg i kartong som jeg bretter, slik at vingene står oppover. Jeg tenkte det var koselig å dele tipsene/erfaringene mine med DEG – håper du setter pris på det! ♥
Flesteparten av blomstene her har jeg laget av hvit marsipan, disse maler jeg seinere med pulverfarge i ønsket nyanse. Når jeg ønsker jevn farge på marsipanen farger jeg den på forhånd, med pastafarge. Samtidig som jeg forbereder kakepynten liker jeg å farge marsipanen som kaken skal trekkes med også, dette sparer mye tid når selve kaka skal lages.  Det var det hele for i dag, jeg håper dagens innlegg falt i smak! ♥ Jeg håper dagen din blir VIDUNDERLIG! Stor klem!
tonerose underskrift

14 Comments

 • Iselin on January 17, 2014

  Så snill du er som legger ut tipsene dine her ! Du er stor inspirasjon 🙂 lurer på om du noen ganger bruker airbrushing på kakene dine? Lurer på å skaffe meg det…
  Jeg bruker forresten brettene etter toffie sjokoladen når jeg tørker blomster. Da har man jo en unnskyldning for å måtte spise dem opp fort, etter som man trenger beholderen de ligger i 😉
  Gleder meg til 1 februar! Søsteren min og jeg kommer til Brevik 🙂

  • Tonerose on February 13, 2014

   Kjære Iselin,

   Bare koselig, glad det er til inspirasjon! =) Ja, jeg er så heldig å ha fått airbrush i bursdagsgave – og det er helt supert i enkelte anledniger. Trorjeg på forhånd hadde trodd jeg hadde kommet til å bruke det mer – men det er nok en vanesak. Men er veldig fornøyd med min, og har brukt den mange ganger – feks til å sprøyte på blomster om jeg ikke bruker pulverfarge, og selvfølgelig lage herlig fargespill i ferdig trukket kake =)

   Ah, SÅ smart!!! nei, nå tror jeg jammen jeg må komme meg på butikken og kjøpe toffifeee! PERFEKT! Hjertleig tusen takk herlige du!!

   Kjempestas søte du!

   Happy day =)

   Stor klem!

 • Susann on March 11, 2013

  Hei igjen 🙂

  Ønsker meg at du legger ut hvilke vektøy du bruker mest (tenker mest på det du lager sommerfugler, bokstaver, blomster og div av).
  Syns det er så vanskelig å finne di rette.

  • Tonerose on March 18, 2013

   Hei Susann,

   Jeg er såvidt i gang med å lage en “mine favoritter” – fane, her vil du etterhvert finne flere av mine favoritter. Foreløpig ligger det ikke så masse der – men du vil finne mer etterhvert! (Må bare få tid til å sitte med siden, hihi)

   Ønsker deg en strålende dag!

 • anette on February 26, 2013

  Herlig med så flotte tips og råd 😀 setter utrolig pris på det 😀 såå snill du Tone!! 1000 hjertelig takk for at du deler med oss 🙂 🙂 🙂

  klemmer anette:)

 • Marte on July 25, 2012

  Jeg vil bare si TUSEN TAKK for at du deler, pga deg blir det hello kitty bursdag til min prinesse i august 🙂 Du har virkelig fått mine øyne opp for kakebaking 🙂 Igjen takk!

  Marte

 • Tonerose on July 15, 2012

  Hei Linda,

  Hihi, søta!! =) Skal prøve å få laget det etterhvert, vet ikke helt når enda – men jeg håper å få det til etterhvert!

  Stor klem!

 • Tonerose on July 15, 2012

  Hei Kosetante!

  Så stas med en hilsen ifra deg!!

  Hjertelig tusen takk for så gode ord!! Snille deg! =) Så koselig, vi gleder oss også MASSE MASSE!! =)

  Stor klem!

 • Tonerose on July 15, 2012

  Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

 • Tonerose on July 15, 2012

  Hei Åshild,

  Anytime! =)

  Ja, det kommer veldig an på kaka – men ofte skisserer jeg litt for å avklare designet =) Men litt blir også til underveis, ofte kan det bli best om kaka ikke er helt fastlåst på forhånd – men at jeg kan se litt an hva som passer best underveis! =)

  Skal se om jeg får tid til å få laget det etterhvert, har vært flere forespørsler på det! =)

  Stor klem!

 • Anonymous on July 14, 2012

  Jaaa… en tutorial på de fantastisk rosene dine!! 🙂

  Klem Linda

 • Anonymous on July 14, 2012

  Hei Tonemor. Du er så utrolig flink og kreativ. Er imponert over alt du får til.
  PS. Gleder meg masse til dere kommer på besøk til uka. Stor klem fra Kosetante.

 • Åshild i bestemors hage on July 14, 2012

  Supert.
  For å vite hva slags pynt du trenger og hvor mye så regner jeg med at du har laget en skisse først.

  Kan du lage en bildeserie på roselaging?

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...