{ Fordi du fortjener det! }

I dag kommer et personlig innlegg ifra meg ♥

Tone ToneroseDesign

Hva gjør du for å få energi, og for å få hverdagen BRA? Dagene er gjerne full av ting som må gjøres, aktiviteter som skal koordineres, lange jobbdager, barn som skal hentes og kjøres, hus som skal ryddes og vaskes, leksehjelp, klesvask, møter, mat som skal kjøpes og lages… Ja, dagene har det med å forsvinne utrolig fort! ♥

Hva gjør du for å gjøre hverdagen så bra som overhodet mulig?

Selv har jeg en stund jobbet ekstremt mye, hvilket naturlig nok fører til at man blir en smule redusert. Da innser man hvor utrolig viktig det er å koble helt av fra alt, man MÅ sette av tid til seg selv oppi en travel hverdag, det ER begrenset hvor lenge man klarer å jobbe døgnet rundt… Klarer man ikke å roe ned ender man til slutt opp med å ikke fungere overhodet, og det tar lang tid å “komme tilbake”. (Seriøst!) Så, om du er en travel småbarnsmamma som aldri har tid til noe så er det viktig å forsøke å prioritere hva du bruker tiden til (selv om det er vanskelig) – hvor er det mulig å sette av littegrann tid hvor du kan slappe av? Det TRENGER du, og det fortjener du! =)

…og du skal IKKE ha dårlig samvittighet for å prioritere deg selv litt oppi alt!! Barna har det mye bedre med en mamma som ikke er stressa og utslitt, så det skal du virkelig ikke ha dårlig samvittighet for  ♥

Tenk gjerne gjennom hvordan hverdagen din forløper seg; hva føler du ikke fungerer optimalt – og hva kan eventuelt endres for å gjøre det bedre? Før syntes jeg ofte at morgenene våre kunne være hektiske, og jeg følte at jeg maste MYE på barna. Da pleide jeg å starte dagen med å lage frokost til gutta og smøre / pakke alle matboksene, rydde bort, tømme oppvaskmaskin osv og ordne meg. Gutta satt og spiste frokost ved kjøkkenbenken/kjøkkenøya hvor jeg stod og smurte mat. Jeg syntes jeg konstant maste om at de skulle kle på seg, spise frokost, rydde bort matbokser i sekken osv osv. Selv pleide jeg å spise frokost foran mac´n/jobb når jeg var tilbake etter levering i bhg/skole. Hele morgenen føltes som et stress og mye mas, altså ikke optimalt! ♥

Finn ut hva som ikke fungerer i hverdagen – og gjør noe med det =)

Jeg likte spesielt ikke hvordan jeg da var, dvs at jeg maste så masse og følte at alt ble så negativt. Dermed endret jeg hele opplegget på morgenen! Jeg satte meg ned og pratet med gutta om hvordan jeg syntes morgenen var, og spurte om vi heller skulle dekke bordet og at jeg spiste frokost sammen med de – og om de syntes det var greit å lage sine egne matpakker ved frokostbordet (de er 6 & 7 år gamle). Dermed kunne vi også få tid til litt høytlesning på morgenen mens de smurte matpakker, og kose oss. Dette var jo ikke EGENTLIG så store endringen på morgenen, men det har hatt så utrolig masse å si! Dagen starter positivt – jeg skryter av gutta som er flinke til å lage matpakkene sine, de lærer seg å lage egen mat, de hjelper til med å finne frem/rydde bort, og vi koser oss masse med boklesing. Deilig! ♥ Gutta er raske til å kle på seg fordi de vil lese, de er blitt vant til å lage sin egen mat, og gjør ting uten at jeg må mase. Jeg påstår ikke at hver eneste morgen er sukkerspinn og solskinn av den grunn – men dagene starter nå på en helt annen måte, og det er så utrolig deilig! Morgenene våre har blitt noe helt annet! Poenget mitt var at det er ikke alltid det er så masse som skal til – men det er viktig å finne ut hva man ikke synes fungerer, og forsøke å gjøre noe med det =)

Er det mulig å senke tempoet litt er det utrolig deilig. Jeg pleier nå å vekke minstemann hver morgen istedenfor å vente på at han våkner (storebror er tidlig oppe) – og da har vi bedre tid i sammen og unngår stress. Deilig! =)

Tenk gjerne igjennom dagen din, og forsøk gjerne å endre på det som ikke fungerer optimalt om det er mulig. Du fortjener å ha en så bra dag som overhodet mulig – hver dag!! =)

Måndeshandling / middagsplanlegging

For å få litt bedre tid i hverdagen har jeg begynt med månedshandling, og jeg elsker det! Det anbefales virkelig =) Det er også kjempefint mtp økonomien, og det er deilig! Riktignok tar det tid å planlegge middager for en hel måned av gangen, og ikke minst tar det tid å handle inn så mye på en gang – men tenk på all tiden man slipper å bruke på å finne ut hva man skal ha til middag hver eneste dag, og ikke minst mange turer på matbutikken senere! Det er også mye lettere å spise variert og sunnere. Det er selvsagt ikke alt man kan handle inn for en hel måned av gangen, som feks melk og salat – men da er det raskt å stikke innom en tur på butikken når det blir tomt, og handle med seg littegrann for resten av måneden. Vi synes i alle fall det har fungert kjempefint så langt, og kommer garantert til å fortsette med det! ♥

Sett av tid til deg selv

Det siste jeg gjerne såvidt vil touche innom i dag er det aller viktigste – SETT AV LITT TID TIL DEG SELV! Det er så utrolig viktig!! Sett av tid til deg selv for å koble av og hvile – og da tenker jeg ikke på å synke ned i sofaen på slutten av dagen og sovne foran tv´n =) Tenk litt gjennom hva DU liker å gjøre – hva er det som gir deg energi? Hva gjør at du slapper av? Gjør det – du fortjener det!! Kanskje kan det være frisør-time eller feks å få lagt vipper el, kanskje er det å sette av tid til å lese en god bok, kanskje booke inn tid til å treffe venninner, gå en lang tur, shopping uten barn, bestille manikyr el.

Selv synes jeg faktisk trening er kjempefin meg-tid, selv om jeg selvsagt (!) ikke akkurat hadde hatt noe imot en frisørtime eller shopping =)  Personlig er jeg glad i trening hvor jeg kan se på ipad´n samtidig, da kan jeg laste ned et par episoder eller en film og vite at det er helt greit/”lov” å se på en hel film fordi jeg trener. Jeg vet at jeg selvsagt (!) godt kunne gjort det samme uten å gjøre noe, med det var det der med å ha dårlig samvittighet for alt til enhver tid da – jeg føler liksom at jeg “bør gjøre noe”. (er det rart man blir sliten?? Haha!)

Uansett, det jeg skulle frem til er at trening også er kjempefin avkobling – og ikke minst synes jeg det er utrolig deilig etterpå når jeg er fysisk sliten, og ikke bare i hodet, hihi. Tren alene eller sammen med andre, alt etter hva slags form for trening DU liker. Der vi bodde før gikk jeg og mannen min litt på MMA (mixed martial arts) i sammen – og det var utrolig (!) gøy å “sloss/bryte” med hverandre!! …og mye rimeligere enn parterapaut som mannen min sa, haha! Men seriøst, det var faktisk utrolig gøy – anbefales absolutt =)

Men ja, tilbake til det jeg ville minne deg på i dag – husk å sette av tid til deg selv; DU FORTJENER DET!!! Det er så utrolig viktig, og det er så lett å glemme seg selv litt – spesielt travle småbarnsmammaer. Husk at det er viktig å senke skuldrene og tempoet innimellom – ta vare på deg selv sånn at du har overskudd til å ta vare på barna dine =)

Håper du har en fiiiiiiiiiin dag i dag!!

Stor klem! =)

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...