Fornying av dammen

Tidlig i vår plantet jeg bla bekkeblom i dammen, for å fylle den opp og få den litt frodig raskt. Nå som den er avblomstret og begynt å visne ned var det på tide å “rydde litt opp” i dammen. I utgangspunktet la jeg murstein som de forrige eierne etterlot seg i hagen, rundt dammen. Disse er jo rimelig smale, og dekker dermed ikke så mye av damfolien. Jeg har nå skiftet de ut med heller, slik at minst mulig av folien er synlig. …og dette er vesle kattepusen svært fornøyd med – hver ledige stund tilbringer hun nå på en av hellene rundt dammen!

En kant av lys gul stemor har jeg også fjernet, da disse begynte å bli slitne (stått siden begynnelsen av april?) og vokst seg store og litt buskete. Resultatet ble mer ryddig og reint, og nå som vannlilja blomstrer gjør jo den mye mer ut av seg i dammen også!
…etter å ha “romstert” og rota rundt i dammen under fjerning av bekkeblom ble det jo rimelig gjørmete vann, og jeg fant det for godt å like gjerne skifte ut mesteparten av vannet. Da jeg skulle ta opp den siste planten med bekkeblom (og vannet var rimelig gromsete) skal jeg si jeg hoppet til! …klarte heldigvis å unngå å lande i dammen… da ei PADDE plutselig spratt fram! Jeg kan nok med stor sikkerhet påstå at det ikke var padda som blei mest nervøs nei.. Men koselig at det er liv i dammen! Padda jim! ..et nydelig lite pinnsvin er det også i hagen (selv om vi bor i et boligfelt) men det er jo betydelig søtere da!!

No Comments

Leave a Reply