Fotografèr foran vinduet {Fototips}

lukas IMG_9390 bw komp
Velkommen til ToneroseDesign ! ♥ I dag tenkte jeg å tipse om en enkel idè til bakgrunn for bilder, rimelig er den også! Kan det bli bedre? hihi. Selv har jeg veldig sansen for lyse bilder, og gjerne hvit bakgrunn. Men for å få til dette trengs det gjerne litt ustyr – iallefall gjerne en blits eller to! ♥ (da kan du plassere blitsen rett mot veggen bak motivet og “brenne” ut bakgrunnen) Aller best er det såklart også med hvit bakgrunn! Men, om du kun ønsker nærbilder – kan du også ta bilder foran vidundet!  Gutta mine får ofte lov til å sitte på kjøkkenbenken når jeg smører brødskive til de, og her om dagen knipset jeg noen bilder da de satt der foran vinduet. Jeg overeksponerer gjerne bildet litt, slik at bakgrunnen blir helt lys (juster til større blender (mindre tall), lavere lukker, og eller høyere iso) – og da blir det lyse området ifra vinduet helt hvitt! Du kan evt også etterjustere litt i feks photoshop, men det å ta bilder foran vinduet kan bli veldig stilig. Det er viktig å overeksponere litt, så du ikke ender opp med helt mørkt ansikt, og det er aller best å ta bildene på en litt overskyet dag.
Jeg håper dette var til inspirasjon, kos deg med fotografering!! ♥ Takk for at du tittet innom bloggen i dag, jeg håper dagen din blir HERLIG! ♥ Stor klem!
tonerose underskrift

4 Comments

 • Tonerose on May 23, 2012

  Hei Alice F.K,

  Hihi, søta! Overeksponering betyr bare at det egentlig er litt for lyst, enkelt fortalt! hihi. Jepp, prøv det! Om du har objektet sittende foran vinduet trenger du ikker bruke blitsen engang, men tar du bildet mot en vegg kan du bruke blitsen eksternt og plassere den bak motivet, og stille den mot veggen. :o)

  Kos deg med fotografering!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 23, 2012

  Hei Lene,

  Så bra! :o) Da passet det perfekt med dette innlegget, så gøy!

  Tusen takk for det, håper du også får en herlig dag!

  Stor klem!

 • Alice F.K - Venter nr 2 on May 22, 2012

  Kanon stilig, hadde jeg bare vist hva du snakket om hehe.. 😛 overeksponering å disse ordene.. ikke like flink på hva det betyr ;P men var kjempe fint! ^^, kanskje jeg bare skal prøve meg frem, siden jeg har ekstra blitz

 • Lene on May 22, 2012

  Tusen takk for supre tips, dette skal jeg absolutt prøve 🙂 Synes det er veldig fint med helt hvit bakgrunn, men har slitt med å få det til… Håper du får en HERLIG dag <3

  Stor klem

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...