{ Enkle fototips til sommerens bilder }

Sommeren er her, og de fleste knipser gjerne en del ekstra bilder i ferien. Til familiealbumet, innrammet på veggen – eller dele i sosiale medier. Dermed tenkte jeg det kunne passe å skrive noen ord om fotografering! =)


Sommer ferie barn fototips

Fototips til sommerens bilder:

Ta gjerne med deg speilrefleks´n på tur – men det fungerer også å bruke mobilen til feriebilder. Det er hvordan du knipser bildet som er viktigst, deretter kommer type kamera =) Om sommeren er det gjerne mye godt dagslys, hvilket gjør alle bilder bedre.

– Ta masse bilder, husk å variere de slik at ikke alt ser likt ut.

– Varier høyden du tar bildet i! Spesielt om du knipser mye barnebilder er det neste alltid finest å sette seg ned slik at man kommer i barnas høyde. Knipser du bilder av detaljer kan du få spennende bilder om du er mye lavere eller mye høyere enn objektet osv. Eksperimenter!

– Skal dere på ferie hvor dere opplever mange severdigheter så knips gjerne bilder hvor dere selv er med på bildene også, ikke kun bilder av alt dere har sett. Når dere viser frem bildene når dere er hjemme igjen har gjerne venner og familie lyst til å se dere på bildene også, ikke kun det dere har opplevd – også er det mer moro å se tilbake på selv også =)

– Tenk på bakgrunnen. Blir bildet bedre om bildet knipses fra en annen vinkel? Flytt litt på deg og se om bildet blir bedre! På bildet under ba jeg Lukas klatre opp på hagebordet, da fikk jeg knipset bilde av han fra undersiden – og unngikk å få med alle nabohus, biler, gjerder, busker, lekestativ osv osv… Mye kulere med kun himmel!

fototips sommer barn

– Gå nærme! På denne måten blir det mer variasjon i bildene dine også, og du kan finne mange flotte motiv.

– Hvor er sola i forhold til motivet ditt? Vanligvis blir gjerne bilder best i halvskygge/ikke sterkt sollys, da slipper man at motivet myser med øynene pga sterk sol og at du får harde skygger på bildet ditt. Knipser du bilde hvor det er sterkt sollys rett bak motivet kan motivet ditt bli helt mørkt. Prøv deg frem, så ser du hva som blir best! =)

– Knips gjerne in-the-moment bilder istedenfor oppstilte bilder. Da er det lettere å fange stemningen!

Fototips sommer barn

– Bruker du et speilreflekskamera er det knallfint å variere dybdeskarpheten, still kameraet manuelt slik at F-verdien blir et lavt tall – da blir det mindre området av bildet som blir skarpt, og mer som blir uskarpt. Dette gir NYDELIGE bilder! Husk å skarpstille der hvor du vil ha fokus! På bildet under har jeg fokusert på øynene – dette synes jeg passer perfekt når man knipser bilde av ansikt =)

Fototips sommer barn

– Tilbringer dere sommeren på stranda kan det være koselig med detaljbilder av sanda, hva med å skrive tekst i sanda og knipse bilde av teksten og vannet nedenfor feks? Kanskje glitrer sola i vannet, eller du fanger solnedgangen…? Kos deg med fotograferingen i sommer! =)

fototips sommer barn

– Ønsker du å redigere bilder når du kommer hjem finnes det mange programmer til dette. Knipser du bilder med mobilen er det utrolig mange apper som har mye muligheter. Selv bruker jeg photoshop og mac´n når jeg redigerer, men det finnes masse bra som er gratis og enklere å sette seg inn i. Noen som har favoritter her? Legg gjerne igjen en kommentar for å tipse andre! Noen som har tips til fine apper på mobilen til foto?

– Jeg elsker å redigere bilder, men mine aller beste tips er nok ofte å lysne bilder litt, samt å øke kontrasten litt =)

Have fun – og gooooood sommer! ♥

Stor klem =)

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...