Frøken Rose 2008 “EvaRosa”

Her kommer mitt bidrag til “frk rose 2008” – rosen Bonica! Dette er en nydelig romantisk rose, som kommer med massevis av roseklaser. Hun blomstrer lenge – fra juni til september. Blomstene er halvstore og fylte. Bladverket er friskt og blankt, og rosen er sterk mot regn og sykdommer. Blomstene er sterkere rosa i midten, og blekner ut mot kanten. Hun er hardfør (H6), og enkel å få til. Dette er den rosen jeg oftest tar med inn når jeg plukker buketter – det er noe av det beste med å ha hage; å kunne ha friske blomster inne hele sommeren! Jeg kombinerer rosene gjerne med masse erteblomster i pastellfarger, da lukter det herlig! Det er en fantastisk luksus å alltid ha friske blomster stående på badet. …og andre steder man vil! Rosen lukter bare svakt, men det er helt greit siden hun kommer med så massssse blomster. Det regner hos oss i dag, så rosene er tynget med en del vann.. Men de er nå søte allikevel!
Rosen blir vanligvis under en meter høy, men ved kun lett beskjæring kan den gjerne bli halvannen. Jeg har plantet bonica flere steder i hagen, og har nå lyst til å prøve å ta stiklinger av henne, slik at jeg kan få enda fler! Siden vi skulle døpe rosen med et eget navn, vil jeg kalle rosen min for “EvaRosa” da min mormor inspirerer meg – hun er like hardfør (hihi) og nydelig som rosen! …og blomster som bare det! Dette er en rose jeg vil anbefale alle å invistere i nå i disse rose-salg-dager! …man har alltid plass til èn rose til…

4 Comments

 • Inger on August 13, 2008

  Den var kjempefin.. Takk for bra tips! Mye fint i hagen din. Koselig blogg! ^^,

 • Marie on August 12, 2008

  Bonica er ei vakker og villig rose! Eg planta ei ifjor som kjem seg fint!

 • Anne - Moseplassen on August 11, 2008

  nyydelig rose, vakker og regnvåt 🙂
  Hyggelig at dere er med, nå begynner det å bli en del deltagere og jeg sitter og koser meg med å lage til presentasjonene 🙂

 • Charlotte on August 10, 2008

  Hei hei! Skal si Bonica var flott hos deg!!
  Den rosen: Strawberry ice, som du så på min side, kjøpte jeg fra roseexperten.no i år. Så jeg håper den klarer vinteren da.
  Den remonterer bra. Men er ikke så høy, så den må nok flyttes fra der den står nå, hvis den overlever vintern.

Leave a Reply