{Gjesteinnlegg} Herlig kakebord i lyseblått og hvitt, med tann-tema!

Tyrkisk tannfest
Velkommen til ToneroseDesign! ♥ Jeg har vært så heldig å få flere nydelige mailer etter at jeg la ut et lite innlegg hvor jeg spurte om det var noen som var interessert i å være gjesteskribent på bloggen – kjempegøy!! Gjesteinnleggene kan være alt ifra kakebord, til bordekking, kakedekorering, fototips, DIY prosjekt, kortlaging og alt annet jeg ellers gjerne skriver om her inne ♥ Har du bilder (evt også fremgangsmåte)  – på noe du syntes passer her hos meg så send meg gjerne en mail – det blir jeg kjempeglad for! Hjertelig takk for alle flotte bidrag så langt, gleder meg til å dele de videre med dere herlige lesere! ♥ Inspirasjon får man ALDRI for mye av!
Over til dagens innlegg – det første gjesteinnlegget her på ToneroseDesign kommer ifra herlige Firdevs ♥ Hun laget istand en NYDELIG feiring til sin skjønne lille sønn! Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer…

IMG_8525
Selskapet var en tannfest, noe som er en tyrkisk tradisjon. Når barna får sine første tenner feirest dette med selskap! Herlig, ikke sant? Synes bildene hennes er herlig inspirasjon – mange av idèene er også supre om du vil ordne istand til barnebursdag, skift ut den sarte fargepaletten med knalle farger,så  kan du lage en skikkelig Karius og Baktus fest!
IMG_8514
Enhver anledning som kan feires med kake er topp spør du meg!  ♥ Har ikke Firdevs laget de søteste kjeks?? Disse har hun laget av vaniljekjeks/sugar cookies, og presset ut med kjeksutstikkere formet som tann, tannbørste etc. De ferdigstekte og avkjølte kakene har hun deretter dekorert med pynt i marsipan!
IMG_8516
Personlige merkelapper har hun også laget! Disser er punchet ut med en 2inch scallop punch, og spør meg IKKE om teksten.. hihi! Jeg forstår iallefall at det står navnet på sønnen, samt datoen på lappene ♥
IMG_8519
Kjeksen har hun plassert i små cellofanposer, deretter festet et silkebånd til de. Jeg tror disse kjeksene er min absolutte favoritt i dette selskapet! NYDELIGE!
IMG_85251
Hun pyntet små flasker til selskapet, hun har her brukt små barnesaftflasker ifra matbuikken. Er de ikke søte? Jeg bruker selv ofte slike til selskap – de er så søte, og rimelige! Det blir noe ganske annet enn å kjøpe søte glassflasker i interiørbutikker etc. Anbefales! Er ikke den lille tanna hun har brukt på merkelappene supersøte? hihi! 
IMG_8522
Søte popcornbokser har hun også brettet! Om du vil se fremgangsmåte på dette/laste ned mal ha jeg skrevet et par innlegg om popcornbokser her og her. Det er selvfølgelig ikke et must å fylle de med popcorn – de kan brukes til mye annet godt også!
IMG_8535
Ja, banneret falt jeg også veldig for.. hihi! Synes det ble helt herlig! Super idè å klippe ut fasongen av en tann for hver bokstav. Bra jobba Firdevs! ♥
IMG_8536
Hun pyntet kakebordet med stoff, en søte detaljer ♥
IMG_8539
Alt matcher  – såklart!
IMG_8544
Hun laget lekre cupcakes, i lyseblått og hvitt. Her har hun brukt en First Impression Mold til å forme den lyseblå marsipanen, herlige søte babymotiver! Nydelige cupcakes!
IMG_8545
Ehm, hva står det her Firdevs? ♥
IMG_8548
Hun skriver at hun er blitt inspirert av innleggene mine på bloggen – kjempekoselig! ♥ Her har hun laget sjokoladepinner, disse formene er egentlig beregnet til å lage med pretzels – men dette fungerer så absolutt det også!
IMG_8549
Formene er ifra wilton, og heter “pretzel mold”. Det kan være litt bittelitt knotet når du smelter/lager de å få plasserte pinnen i midten siden det er litt stor plass (en pretzel er litt større…!) men det fungerer fint. Formene er jo så søte!! ♥
IMG_8551
En herlig kake med tanntema laget hun også! Denne laget hun også selv, samt all pynten har hun selv håndlaget ♥
IMG_8562
Hun kjøpte seg hjerteforma ifra wilton som jeg er så glad  da hun skulle bake denne kaka – er det ikke herlig å skjære et stykke kake, og midt inni kakestykket er det et hjerte med krem? Nydelig! I kremen har hun til og med hatt i litt blåfarge, ingenting overlatt til tilfeldighetene! Perfekt!
IMG_8547
Dette er noen tyrkiske småkaker, ville vært kjempegøy om du vil dele oppskriften Firdevs!
IMG_8550
Det var da jeg fikk bildene ifra Firdevs at jeg ble inspirert til å lage sjokoladetrukne jorbær til bursdagsfeiring/påskekakebordet her hos oss. Jeg brukte hvit sjokolade som jeg hadde litt pulverfarge i – for å matche pastellfargene ellers på kakebordet, om du vil se bilder kan du klikke her
IMG_8553
Det var det hele for i dag, hjertelig tusen takk for at du ville dele disse bildene med oss Firdevs!! ♥ Nydelig inspirasjon!
IMG_8541
Hjertelig takk for at DU tittet innom hos ToneroseDesign i dag, jeg håper du får en HERLIG dag!! Stor klem!
tonerose underskrift

9 Comments

 • Anonymous on May 21, 2012

  Hei Anonym
  Jeg har trekket kaken med fondant, som Tone har skrevet sprayet jeg kaken med pme sin baby blue pearl spray =)

  Skulle bare mangle Tone,jeg husker ikke helt om jeg sendte deg den andre kaken som var formet som Tann ?? for den er min favoritt =)

  masse klemmer fra meg til deg <3

 • Tonerose on May 21, 2012

  Hei Anonym,

  Dette innlegget var et gjesteinnlegg – så her har ikke jeg laget noe av det. Men jeg mener Firdevs skrev at hun trakk kaka med fondant? :o) Også ser fargen ganske lik ut som pme sin baby blue pearl spray – men det vet jeg ikke sikkert!

  Jeg håper du har en flott dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 21, 2012

  Hei Firdevs,

  Hihi – så bra! Takk for det søta, da henger jeg med! :o)

  Hjertelig takk for at du ville dele disse bildene med oss! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on May 21, 2012

  Hei Cecilie,

  HIhi – helt enig – akkurat de samme var favorittene mine!! ♥

  Men som du sier, masse lekkert!!

  Ah, tydeligvis bare meg som ikke har gjort dette så mange ganger.. hihI! Men jeg hadde det på kakebordet i påsken, og det var stor suksess! SÅ godt!! :o)

  Jeg håper du har en herlig dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 21, 2012

  Hei Barnelykke,

  Ja, ikke sant? jeg hadde heller ikke hørt om det tidligere! :o) Jepp, jeg synes også selskapet ble nydelig – kjempeflott av Firdevs!! :o)

  Stor klem!

 • Anonymous on May 20, 2012

  er det marsipan du har trukket over kaken, og eventuelt hvilken farge er det du har brukt?

  kjempe fint kakebord ! 🙂 morro å se 🙂

 • Anonymous on May 20, 2012

  Såå stas med gjeste innlegg hos deg Søte Tone <3
  På muffinsene står det jeg har fått tann =) hva passer vel bedre til tann fest tema ?
  På merke lappene står det Ishak har fått tann/tanner og dato ja som du skriver

 • Cecilie G on May 20, 2012

  Kjempefint!
  Likte spesielt godt banneret og de fine cookiesene, men alt var fint.
  Mange fine detaljer : )

  Vi har også alltid jordbær dyppet i sjokolade i bursdager og fester. Stor hit. Jeg bruker mørk sjokolade som jeg kjøper på Pals.

 • Barnelykke on May 20, 2012

  Herlig tradisjon med tannfest 🙂 Har aldri hørt om det 🙂
  Mye spennende og veldig gjennomført!

  Klem
  Birte

Leave a Reply