{ Goodiebag-innhold: OPRO }

goodiebag KL5A0509 copy

Deler i dag enda en fantastisk sponsor til goodiebagene våre – tror dere ikke vi alle får hvert vårt smykke fra herlige OPRO??? Heldige oss! Opro har nydelige håndlagede emaljesmykker – de lages her hjemme i Norge, i Oslo. Fantastisk kunsthåndverk! ♥

#imponerende

KL5A0475 copy

Deler i dag noen ord om bedriften:

På loftet hos Opro i storgata er det en eventyr verden for smykke elskere. I hundrevis av små skuffer og esker ligger modellene sortert etter type og størrelse; brosjer med håndmalte blomster, nåler med nasjonalromantisk motiver, anheng og armbånd for voksne og barn. Opro er et gullsmedverksted som har spesialisert seg på emaljesmykker, merker og emblemer.

Som ung lærling startet Ole Petter Rasch-Olsen sin karriere hos Finn Jensen AS, da Finn Jensen døde i 1976 overtok Ole Petter produksjonsrettighetene og startet opp Opro – Ole Petter Rasch-Olsen – derav navnet. Opro er en familie eid bedrift som pr i dag drives og eies av andre generasjon, June Rasch-Olsen. I tillegg har tredje generasjon en finger med i bedriften. Sofie Rasch-Olsen designet sitt første barnesmykke i en alder av 7 år. Rufsa har nå blitt en stor del av produksjonen til Opro – sågar en liten maskot for barnesmykkene.

Det er totalt 6 ansatte i bedriften, men med den etterspørselen som er, går vi i tanker om å ta inn en lærling på emalje. I tillegg har vi en dame som sitter hjemme og maler blomster og andre motiver på våre smykker. Vår spesialitet er emalje. Kunsten å lage emalje kan dateres tilbake til Kina, Romerriket og antikkens Hellas. Fra 1880 ble emalje brukt innen gullsmedkunsten her i Norge og nådde sitt høydepunkt rundt forrige århundreskifte. Emalje er knust glass tilsatt forskjellige oksider som brennes i ovn ved ca 830 grader. Det er viktig å brenne emaljen nøyaktig så lenge at en oppnår ønsket farge.

Å designe og produsere emaljesmykker av høyeste kvalitet, krever mye av oss som kunsthåndverkere. Samspillet mellom tradisjoner, godt norsk håndverk og høye krav til produksjon er viktig.Alle våre smykker, merker og emblemer blir produsert i Norge, fra sølvplaten og frem til ferdig produkt. Flere av våre barnesmykker og sommerfugl modeller kan spores helt tilbake til oppstarten i 1944, den gang Finn Jensen. Han var ansett som den beste innen emalje faget i Norge og blant norsk amerikanere i USA.

I tillegg til smykker består en stor del av produksjonen vår, av nåler og pins til losjer, klubber, rederier og foreninger. Alle Ordener og medaljer som Kongen og Staten deler ut for embetsfortjenester og hederstegn blir produsert hos oss. Til tross for at vi er en liten bedrift med bare fem ansatte, er vi den største av vårt slag i Europa, og den siste gullsmedbedriften som har kunnskaper på dette området.

Vi har kompetansen og ressursene som kreves for å kunne tilby våre kunder den beste glassemaljering av edelmetall; vi er stolte av å tilhøre en håndverkstradisjon fra antikken og frem til i dag.

Hvorfor prøve å være stor når vi har suksess og er lykkelig som liten.

KL5A0488 copy

Er ikke produktene nydelige??  Selv om jeg har knipset bilder av barnesmykker har de selvsagt masse flotte voksensmykker også – selv elsker jeg de små sommerfuglene!

opro

Da jeg var liten skulle jeg bli gullsmed (og tvillingsøsteren min pilot) – og det var akkurat sånn som på bildet over jeg drømte om. Herlig!

KL5A0501 copy

Du finner også Opro på facebook HER.

KL5A0509 copy

Følg de gjerne på instagram!  ♥

KL5A0525 copy

Ikke nok med at vi får hvert vårt smykke i goodiebagen – men jammen sponser de med et damesmykke til ballongslippet også!

KL5A0537 copy

Gled dere, det gjør jeg! ♥

KL5A0538 copy

Titt gjerne innom nettbutikken deres, nydelige julegaver ♥

KL5A0539 copy

Hjertelig tusen takk til Opro! #_opro_

Ønsker DEG en fortsatt vidunderlig dag – her hos meg går det i ETT med forberedelser til mandagen. Nå er det ikke lenge igjen, wooop woooop!! Eventet blir bare helt utrolig, SOM jeg gleder meg!

Har du ikke meldt deg på enda kan du gjøre det HER ♥ Flere innlegg om boka JukseSuperMamma og instagramtreffet finner du HER.

Vi sees!

Stor klem

1 Comment

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...