Hagefe, krukker, blomstring og babyforberedelser

Den siste tiden har været svingt veldig, og det har vært en del regn. Innimellom har jeg knipset litt bilder ifra hagen, og tenkte det var på tide med et nytt innlegg. :o) Jeg har dessuten fått en kjempesøt liten fe ifra tvillingsøsteren min! Hun har fått plass ved dammen, i nærheten av den andre hvite feen som har sittet der et par sesonger. Er hun ikke søt? …hun holder på en liten sommerfugl! Jeg har endelig fått tak i, og plantet Eden Rose – og nå blomstrer den! Kjempeskjønn!!
Mary Rose har også stått på ønskelisten en stund, og nå er hun kommet i jorden og blomstrer!
Denne rosa rosen har jeg lurt lenge og vel på hvilken kan være, og ergret meg grønn over at jeg ikke har klart å sette ned en navnlapp… Til slutt har jeg funnet ut at det rett og slett er en potterose jeg fikk av tvillingsøstra mi i fjor, som ikke bare har overvintret – men blitt DIGER!! Snakker om!! Jammen er det morsomt med sånne overraskelser! Blomstene på den er store, og holder seg veldig godt, egner seg derfor perfekt til buketter – samt at dette er den beste rosen jeg har til å klippe av blomsterhoder og pynte i fontenen med, da rosene holder seg leenge! Andre rosehoder har bladene tendens til å løsne fra hodet og etterhvert flyte masse roseblader rundt i fontena isteden.. Synes det nemlig er veldig koselig, om jeg har en del i blomst – å la noen roser flyte rundt i fontena, i hver etasje..! :o)

Har forresten en ny flyteplante i dammen, er redd den ikke holder seg så lenge – men iallefall gøy å prøve ut litt!! Synes den var skikkelig stilig, om det er noen som har anbefalinger og råd til hvor man får tak i gode dammplanter som man kan overvintre blir jeg kjempeglad!! :o) Jeg har ingen “overgang” mellom vann og land, så det må være planter som liker å stå i vann, ikke bare liker å ha det fuktig.. :o) Morsomt med damm!!

Siste tilskudd til hagen er disse krukkene! Jeg har hatt lyst på slike lenge, har to mindre som ligner noe – i grått, jeg synes det er så herlig med slike klassiske gammeldagse potter. Disse er heller ikke i metall – så det spørs hvorvidt de tåler en skikkelig hard vinter her i norge.. Men jeg får bare ta de med inn! Det er de verdt!! :o)

Har foreløpig plantet en Alexander McQueen rose i den største, men til høsten skal den plantes ut i hagen slik at den overvinterer fint. Men tenkte den kunne få stå her foreløpig – det er nemlig begrenset hvor mye jeg får lov å holde på ute i hagen om dagen! :o) …og jeg merker det jo selv også, lille krabaten i magen gir visse begrensninger nå. Bildet over er noe rotete (sånn er det i hagen nå, tusen ting man gjerne skulle gjort – men overhodet ikke mulighet til å få gjort det! Men, når babyen er kommet blir det kanskje bedre…? Kan iallefall innbile meg selv det!) hihi. På bildet over sees også vinranka, den har klatret seg langt oppover nå – og smyger seg inn i inngangspartiet til og med! Jeg liker vokse-villige planter som klarer seg helt på egenhånd, det er stas!

Under paviljongen i hagen har vi lagt litt mer stein, og mannen min har bært til den store gullmedalje – jeg får jo ikke lov til å bære stein nå. Synes det blei skikkelig bra, så mye reinere!! Helt herlig!!

Gleder meg til å få hengt opp mer myggnett, og mye mer stash etterhvert! :o) Den hvite oppstamma rosen står nå under paviljongen, i det ene hjørnet. Og blomstrer fremdeles jevnt og trutt sommeren igjennom.

Foreløpig er det rimelig rotete i hagen, da det er begrenset hva jeg har gjort i år. Har begynt å “bryte opp” området med singel, og gleder meg veldig til å få omgjort dette til et gjennomført område med beplantning, litt høyde, og gjerne noe heller etc. Nå er det et lite virrvar av alle mulige potter etc. Gleder meg til å få dette gjennomført og pent, men – jeg må nok smøre meg med tålmodighet. Men til neste år, DA…! Hihi.

Nå blomstrer forresten pelargoniaene som jeg overvintet inne. For fullt! Kjempegøy, jeg var redd det var vanskelig å få de til, men nå blomstrer de rikt. Synes det er så søt farge på disse, skikkelig lys rosa blomster kombinert med mørke grønne blad. Men jeg burde nok tatt de frem noe tidligere, for det hadde vært enda morsommere om de hadde begynt å blomstre tidligere i sommer! :o) Men jeg klager overhodet ikke.

Siden forrige innlegg har liljene i hagen blomsteret, noen er alt avblomstret og andre står i knopp. Jeg må ærlig innrømme at jeg er glad i liljer! :o)

Flere av disse rosa liljene som er på dette bildet, og noen et par andre steder i hagen, har hver enkel blomst blitt “doble”/”fylte” – noen som vet hvorfor de blir sånn? Synes det er stilige altså, men de skulle i utg pkt ikke vært slik.. Merkelig! :o)

Rosen Peace med gule liljer i bakgrunnen.

De første georginene har endelig sprunget ut! Her er Dahlia Bonesta.

…og en lilla variant som jeg ikke husker navnet på! Bildet lyver litt i fargen, i virkeligheten er blomsten mørkere lilla.

Jeg blei SÅ glad her om dagen, da jeg oppdaga denna søte lille revebjella som hadde sprunget ut. Lekker! Har lyst til å ha masse av disse i hagen, de finnes jo i så mange herlige varianter. :o)

Rosen Claire Renesance blomstere nå, og dufter herlig!

Endelig har rosen Nostalgie kommet med blomster! O’lykke!! :o) Har plantet et par av denne rosen i år, og nå står de i full knopp! Synes denne rosen er skikkelig fascinerende, med sitt spesielle fargespill. …ser nærmest kunstig ut. Moro!

Mr Lincoln har også sprunget ut!

…Ingrid Bergmans første blomster.

Nå har en kjempesøt liten klematis klatret oppetter uteplassen vår! Denne hadde jeg helt glemt, kjøpte den på lidl – av alle steder! …er det noen som aner hvilken type dette er? Blomstene er ganske små (i sammenligning til andre klematis) og den blomstere nå. Den har klatret seg helt til toppen av leveggen! Morsomt! Om noen aner hvilken type det er, hadde jeg blitt superglad! :o)

Er det noen som aner hvilken blomst det er på bildet under? Denne kommer fra en frømix jeg sådde tidligere i sommer, og så lite kunskap jeg har innen blomster har jeg ingen anelse på hva dette er! :o) Hadde vært morsomt med et navn, om noen har forslag hadde det vært supert!

…er denne blomst eller ugress? Den er dukket opp der hvor jeg har sådd, men der er det også masse ugress, så jeg aner ikke! :o)

Tidligere nevnte jeg at jeg såvidt hadde begynt å male på vuggen morfar har laget til oss, og da var det noen som gjerne ville se bilder.. :o) Så her kommer det som lovt et par bilder. De første 5mnd var jeg desverre en del plaget av kvalme/oppkast, så lukten av malingen gjorde det noe vanskelig å komme i gang.. Og nå har jeg avsluttet da det er vanskelig å sitte på gulvet fremoverbøyd og komme til! hihi.

Men, jeg har fått malt motiver på alle sidene, så kan jeg heller fylle ut litt mer til nestemann! :o) Foreløpig er det snøhvit, borg, lille havfruen, astrix, Bamse, brumm, ole dole dofften etc… :o) Navn og fødselsdato skal males på fotenden etterhvert som flere og flere bruker den! :o)

Det har som sagt desverre ikke blitt så mye haging den siste tiden, da jeg har fått beskjed av mannen min å holde meg i ro (jada, jeg merker selv at det nok er lurt også ja – ikke noe vits med flere nattesturer til sykehuset fordi jeg har styra på litt i overkant mye) :o) Han er verdens beste mann, passer på meg på alle måter! Dermed har jeg hatt ro på meg til å komme et stykke videre på dåpskjolen, så nå får jeg vel avslutte innlegget og fortsette med heklingen!

…fire dager igjen til termin!! Kan tro vi er spente! Ønsker alle som kommer innom en HERLIG dag!! :o)

12 Comments

 • Natalie on June 15, 2010

  Hvor er din have smuk! Ih, hvor ville jeg ønske jeg var bedre til at passe blomster end jeg er. Min terrasse er jo grim i forhold til den pragt der pryder din vidunderlige have.

  Man kan se du har plejet og designet den med kærlighed.

  Hvor har du egentlig fundet den smukke fe, som sidder på bænken?

  Kærlig hilsen
  Natalie

 • Frøya-Heidi on August 10, 2009

  Den blå sommerblomsten heter Convolus tricolor “Blue ensign”. Den sådde jeg i år og er veldig søt.

  Den andre blå blomsten ligner på agurkurt.

  Lykke til med fødsel og en ny verdensborger!

 • Solveig on August 9, 2009

  Blir helt imponert når jeg kikker på disse bildene! Du har en vidunderlig vakker hage!! Det lysthuset ditt er bare lekker. Tvilder ikke på at det blir akkurat like vakker som resten.Tusen takk for titten og all inspirasjonen!! Ønsker deg så inderlig lykke til med det forestående. Så spennende tid du har foran deg! Eller har det skjedd allerede?? 🙂

  Ha en flott søndag i allefall!

  Klem fra Solveig

 • anne - moseplassen on August 8, 2009

  Jeg har visst glemt å kommentere når jeg har vært innom tidligere i uken.

  Vakre vakre bilder, fylt av sommer og sol og glede. Herlig hage og nydelige blomster 🙂

  Og lykke til med den lille, venter spent på oppdatering 🙂

 • Marita BK on August 7, 2009

  Den uteplassen din er jo bare en drøm. Godt å ha en mann som også er interessert i å jobbe med hage og eksteriør, særlig når det blir tunge tak. Rosene dine er utrolig vakre. Jeg MÅ se å få satt mine i system, dvs. flytte de fra sine eksterende plasser til et samlet område (det ville nok min mann satt pris på også! Han hater torner! ‘lol*) Når det er vinter og mørkt kan man planlegge nye bed, nye innkjøp, lage fullstendige plantelister og få svar på hva nå alt sammen heter igjen. Godt å få hjelp av medbloggere til det. Ønsker deg lykke til med baby og nedkomst. Det var fullmåne i går så nå skjer det nok noe snart :o) God helg til deg også.

 • Monicas Hage on August 4, 2009

  Jeg er imponert over det du får gjort med baby i magen! Eden Rose har jeg også plantet i år, og den står nå klar til blomstring:) Ser jeg har å glede meg til!

  Utrolig mye fint hos deg:) Lykke til med den lille!

 • Lene fra Lillehammer on August 3, 2009

  Hei på deg og gud for noen vakre bilder du har tatt fra hagen, skikkelig nostalgisk og du har kjempegod smak. Og jammen må jeg si du er kretiv, flink til å male og flink til å hekle. Hva er det du ikke kan?
  Nå er det visst like før termin har jeg forstått, ønsker deg lykke til med den flotte dagen som kommer. Nå fødte jo jeg for litt over et år siden og dagen da Martinus kom sitter som klistret fast, den mest fantastiske dagen som jeg noen gang har hatt til tross for smertene. Men du, selve fødselen er ikke vond, bare riene. Tvi-tvi, dette takler du nok som bare det tenker jeg.
  Mange klemmer til deg fra Lene

 • Wenche on August 2, 2009

  Takk for hyggelig kommentar i bloggen min 🙂

  Du må ha en fantastisk hage etter bildene å dømme, kjempeflott uteplass dere har laget, og så mange vakre roser.

  Ønsker deg lykke til med fødselen!
  (jeg skal faktisk bli bestemor om ikke lenge, terminen er den 12. denne måneden)

 • TurboLotte on August 2, 2009

  Åh så utrooolig fint du har det!! Jeg blir helt matt!!

  Sommerblomsten heter Belle de Jour. Veldig søt. Sådde den selv i fjor. Lett å ta frø av. Er litt som Ipomoea.
  Lekre roser! OG den feen… skulle gjerne likt å ha noen slike ja.

  Ellers fås vannplanter på Tropex.no Utenom dem har jeg ikke funnet noen andre desverre.

  Og gratulerer hvis jeg ikke ser du skriver noe nytt før babyen kommer. Utrolig spennende.

 • Ninni on August 2, 2009

  4 dager igjen til termin bare! Jeg tenkte på deg senest i dag, og håpet du rakk et blogginnlegg før den lille kommer, og der var du 🙂 Du begynner vel å bli litt lei den store maven din som bare er i veien, man blir jo som regel det når det nærmer seg slutten. Så spennende det skal bli å se hvem som bor inni der!

  Du, Eden rose har jeg på listen over ønskeroser, nå rykkert den flere hakk opp! Nyyydelig er den. Som alltid viser du skjønne roser og blomster – haven din må være en drøm å oppholde seg i 🙂

  Du har fått det virkelig lekkert inni lysthuset ditt med myggnetting og mange koselige ting. Du er så flink til å lage romantisk stemning og sprer om deg med vakre tilskudd til den vakre haven din 🙂 Urnene var flotte!

  Selv om du ikke kan gjøre så mye i haven sitter du ikke og vrir tommeltotter akkurat ser jeg! Du er jo kjempeflink til å male også, vuggen ble supersøt. Nå mangler det bare en liten bay å fylle den med :). Og DEN nydelige dåpskjolen du hekler da! Blir mer og mer imponert over alt du gjør.

  Da gjenstår det viktigste, å ønske deg alt godt med tanke på fødsel og det nye livet du skal sette til verden. Jeg gleder meg til du er tilbake med bilder av den nyfødte som sikkert blir like skjønn som alt annet du lager 🙂

  God klem fra Ninni

 • Margrethes hus og hage on August 2, 2009

  For en flott uteplass og hage du har! Skikkelig gjennomført.

  Med baby i magen er det ikke så lett å få gjort så mye. Det er nå en gang sånn det er 🙂

  Vakre roser som vanlig, og fine bilder!

  Hilsen Margrethe

Leave a Reply