Hagemesse, epletre og paviljong!

De siste dagene har det vært herlig vær, og det er dermed blitt tilbragt enda mer tid ute! Jeg var på messa i helga, og hadde nok litt for høye forventninger.. Aldri tidligere har jeg vært på hagemesse, bare hørt om dette og var veldig spent. Desverre var det ikke helt slik jeg hadde forestilt meg.. Synes det var litt stressete der, samt masse “vanlige” blomsterbutikker uten spesielle tilbud, og dyre hagemøbler etc.. Men men, er morsomt å ha vært der – da veit jeg hva det er snakk om! :o) “Redningen” ble´I Gros Hage´ , som jeg på forhånd var klar over at kom til å komme. De har masse lekkert!! :o) Endte opp med denne søte klokka, som jeg forøvrig holder på å gjøre hvit, da det passer bedre til huset vårt. Jeg kjøpte også “Drivhusdrømme”, bok av Claus Dalby – har dere sett tv-programmene hans? Kan sees på nett-tv! Der kan man virkelig drømme seg bort, herlig frodig hage og drivhus.. *sukk* Synes det er deilig å titte i hageblad og bøker, få idèer og drømme seg bort. Ellers kjøpte jeg et par fuchsia, Claudia (rosa) og Happy Wedding Day (hvit). Har ikke tidligere hatt tåre, så dette blir spennende! (er jo rimelig fersk hagegal, så ting må testes ut..) :o) Bildene under er illustrasjonsbilder, hentet på nettet. Ellers var det masse hyggelige folk på messa, men veldig lite utstillingshager og annet spennende som jeg hadde forestilt inni hodet mitt at kom til å være der.. :o)

Ellers har jeg og mannen min plantet epletre i hagen! Dette fikk jeg i bursdagsgave av svigerfamilien!! Ikke fatter jeg hvordan de var klar over at jeg ønsket meg epletre, men tipp om det var ei som hoppet i været da mannen min tok meg med ut i hagen på bursdagen min! Kjempekos!! :o) Epletreet er av typen “Transparente Blance”. Vi plantet det i sammen, det var jo ekstra koselig! Pleier vanligvis være jeg som holder på ute i hagen, synes det var utrolig koselig å være der ute begge to. :o) Krysser fingrene for at det ikke blir lenge til neste gang!!

Ellers har jeg skeiet ut og kjøpt paviljong! Kom over et bra tilbud, og da ble paviljong i hagen en realitet! Skal få tatt bilder av den, mannen min og jeg har alt montert den opp. Den står litt midt på plassen nå, men ønsker å bryte opp litt for å få litt flere mindre “rom”, så da gjelder det bare å få litt annen høyde rundt.. Litt usikker på hvordan enda, men må bare prøve seg frem.. Har iallefall sådd mer slyngplanter inne nå, som jeg gleder meg til forhåpentlig skal slynge seg oppetter stolpene på paviljongen til sommeren…! :o) Har lagt litt heller under paviljongen også, for å få et litt annet “gulv” der, men det blei litt få så jeg må nok avgårde og få tak i flere.. Bilder kommer! :o)

Vi var en tur hos svigermor her om dagen, og hos henne var det masse lekre vårblomstrer som allerede var i full blomst! Denne morsomme krabaten har hun hatt i mange år, den kommer trofast igjen. den var utrolig stilig!! Grove blomster, nesten litt “hårete”!! Mener hun kalte den Bocopa (?) men hun var litt usikker på navnet. Noen som vet?? :o)

Hun hadde også lekre tuer med Scilla, herlig frodig nå så tidlig på våren! Utrolig skjør og søte blomster.

I egen hage har det også begynt å blomstre litt! Massevis av tulipaner som er på vei, men tar nok fremdeles litt tid før de kommer i blomst. Men litt ulike varianter av krokus blomstrer – lilla, hvite og lillastripete. Blir en spennende vår i hagen kontra i fjor, hadde jo kun noen få påskeliljer og 4-5 tulipaner da. Gleder meg! :o)

Ellers har jeg fått rensket opp i dammen, tømt den og fylt med nytt vann. Hentet frem vannliljene som har stått til vinterlagring, og satt de ut i dammen. Blir spennende å se om det går bra å få de til å komme igjen!! :o) Har også funnet frem pumpa, og i år har jeg lagt utti noen kunstige blomster også – tenkte det var koselig med noe som liver litt opp nå før jeg har noenting utti der som fyller opp. Har forøvrig knyttet de fast i litt fiskesnøre og ankra de fast i bunnen, slik at de ikke flyter til kantene alle sammen.. Deilig at våren er her! :o)

Ønsker dere alle en HERLIG kveld!! :o)

3 Comments

 • Ellea on April 24, 2009

  Gratulerer med både epletre og paviljong!

  Happy Wedding day er nydelig, og bare pass deg…..det er veldig lett å få dilla på fuchsia:-)))

 • Ninni on April 24, 2009

  Kubjelle er det helt sikkert ja, de er kjempesøte 🙂

  Men du…så du ikke standen til hageGal? Du må ha vært der samtidig som meg, første del av fredagen. For Happy Weddingday var utsolgt da jeg var på Fuchsiajakt nemlig! Den er helt skjønn 🙂

  Gleder meg til å følge blogg og bilder av lysthus og annet som kommer. Haven din er så vakker! Og du er så flink! Blir det noen nye snekkerprosjekter på deg i år?

  Kos deg videre med spiring i bed og dam 🙂

 • Marosa on April 23, 2009

  Den ukjente håret er en kubjelle, Pulsatilla vulgaris. Nydelige vårplanter!

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...