Hageplanlegging – inspirasjonsbilder og idemyldring. Barnevennlig hage?

De siste dagene har jeg begynt å tenke litt på hvordan jeg/vi kan gjøre hagen mer barnevennlig. Nå har snøen begynt å smelte, og det er helt herlig!! Vi STORkoser oss ute om dagen! Med plutselig TO småtasser har jeg tenkt litt på hvordan hagen best kan endres for å passe familien ♥

beskj_rt_og_komprimert_CIMG0482_thumb[1]  BE0437~1_thumb[1]_thumb[1]

Legger inn noen sommerbilder fra hagen; gleder meg til all snøen er borte – og vi kan glede oss over blomstring igjen!

BESKJR~2 BEAC24~1_thumb[8]_thumb[1]

Jepp, jeg er en smule glad i romantiske blomster i pastellfarger, og engler…! hihi

IMG_7205[7] IMG_7210_thumb[4]

Bildene over er av de skjønne tulipanene Angelique, herlig sart farge. Jeg liker godt fylte tulipaner, synes de minner om roser! Tenk at det ikke er så lenge før de blomstrer! Gleder meg til å kunne fylle verandakassene på inngangspartiet med stemor i lyse pasteller igjen, det kan jeg nok snart gjøre – de tåler jo noen minusgrader de små skjønnhetene.

IMG_7186_thumb[4]  IMG_7287_thumb[4]

Foreløpig har jeg noen påskeliljer på inngangspartiet. Vanligvis liker jeg aller best sarte farger i hagen, men når de selger påskeliljer i potte til 10,- klarer man jo ikke dy seg! Selv om det egentlig er drøyt tidlig med blomster ute, kan man ta sjangsen da! Jeg krysser fingerene for plussgrader fremover!

IMG_5798_thumb[7] IMG_5799_thumb[4]

Ja, det var jo igrunnen hageplanlegging jeg tenkte blogge om. Hvordan gjør man hagen mer barnevennlig? Jeg må iallefall først fjerne giftige planter som vi har her ute, feks disse herlighetene…

IMG_7713_thumb[3] IMG_7715_thumb

Hvilke andre planter er farlige for barn, og som jeg dermed bør fjerne? Jeg blir superglad om noen har tips å komme med!!  Veldig mange planter er vel ikke akkurat gunstige å spise, til og med tulipaner er vel giftige – og det kommer jeg jo til å fortelle gutta, men om noen planter er spesielt farlige er det greit å vite om det!

dammen tidlig vår IMG_6563_thumb[1]_thumb[1] dammen IMG_6365

Hjertedammen bør jeg nok desverre også fjerne.. Disse bildene er forresten tatt tidlig tidilg på våren i fjor. Jeg har kranglet litt med meg selv akkurat her, for jeg er så veldig glad i dammen – jeg synes den bringer med seg så masse til hagen!! Herlig lyd, solen som glitrer i vannet, dyrelivet den medbringer osv.. (hihi, tror dere ikke kattepusen vår og nabokatta plaska utti den en gang? Skal si det var spetakkel ja!) Jeg tenkte først å ha et gitter over dammen, gjerde den inn etc. Men nå har jeg vel kommet til den beslutning at jeg heller skal gjøre den om til en stor sandkasse til gutta… Så får de få ha den i noen år, også kan jeg heller glede meg til å lage dammen der igjen når de blir større. Det blir trist å skulle fjerne den, men…  Det er jo tross alt viktigst at de koser seg i hagen!

dammen beskj_rt_og_komprimert_CIMG0472_thumb[1]

Det er ikke så mange sesonger siden jeg laget dammen (jeg er rimelig fersk hagegal, og det var det første jeg gjorde) – og vannliljene mine har faktisk overlevd vintrene! Men jeg klarer kanskje å finne en annen måte å ha de i hagen på – kanskje i store sink-søplebøtter ifra ikea, stående på uteplassen ved sittegruppa? hmm… Må tenke litt på det! Ikke så enkelt for småtassene å ramle oppi en slik en! Skulle hatt et badekar vet du, og bygd en kasse rundt den. Da kunne jeg hatt både vannliljer og vannsprut i den, og hatt det på koseplassen… Hm. Må tenke litt!

dammen vannlilje IMG_7733_thumb[6]

Bildet under er ikke ifra i sommer, men året før. Da var Lykkefund-rosene som er plantet der bare to sesonger gamle, og pilgrotta mi ikke så veldig grønn. Allerede året etter (i sommer) var nærmest hele grotta blitt grønn!

beskj_rt_og_komprimert_CIMG0557_thumb[1]

Spent på hvordan den er i år, om den har blitt helt knekt under de store snømengdene vi har hatt!

IMG_7505_thumb4_thumb[1] IMG_7476_thumb4_thumb[1]

Vi har et gammelt leke-hus-stativ stående i hagen fra da vi kjøpte huset vårt – sånt med sandkasse i bunnen og litta hytte over. Sandkassa er blitt møtestedet for alle kattene i nabolaget (jeg kommer til å snekre hjerteformet lokk til sandkassa om det blir det i dammen!), så jeg har lurt på å tømme den helt og heller bruke noen gamle planker og sette opp noen vegger så Lukas kan ha ei litta leikestue der ute.. Tror han hadde syntes det ville vært gøy! Også hadde det vært gøy om vi hadde fått oss ei huske, samt et par levegger (pluss evt lite gjerde) så vi kan få opp badebassenget i år. Da vil jeg tro det kunne blitt gøy å være ute? Ikke for det altså, Lukas ELSKER å være ute uansett han – og hjelper svært gjerne til med alt jeg måtte finne på. Jeg får nok en herlig og ivrig medhjelper når det gjelder haging i år!! …noen som har tips på hvor man får tak i søte hageredskap til barn forresten?

dammen vår BESKJR~1_thumb[1]_thumb[1]

Har du barn? Har du noen gode tips på hva jeg/vi kan gjøre ute i hagen for å tilrettelegge? Jeg blir superglad for innspill!! ♥ Kunne forresten vært gøy å laget ei litta tunnel av pilgrener – kanskje inn til leikestua? hmm..

Tusen takk for at du tittet innom hos meg, det synes jeg er kjempekoselig!! Håper du får en vidunderlig helg!

12 Comments

 • Tonerose on March 27, 2011

  Tusen takk for det Merethe! Ja, har lyst til å lære gutta masse i hagen, men når de er så små tenkte jeg det kunne være smart å fjerne de farligste.

  Tror nok at Lukas allerede i år kommer til å ville være med på masse av det jeg gjør! :o)

 • Tonerose on March 27, 2011

  Åh, så smart MysHus! Det hadde jeg ikke tenkt på engang!! Tusen takk for tipset! :o) Ja, pil er genialt – laget den lille slags grotta med benken ved dammen av pil for noen sesonger tilbake, og har vært veldig glad for det i ettertid! Blir nok til at jeg prøver å lage en tunnel til lukas, men det med avgrensning til noen planter var en super ide!

  Tusen takk! :o)

 • Tonerose on March 27, 2011

  Hjertelig takk for det Igi!! Ja, jeg så det på et tv-program fra storbritania en gang – men har ikke klart oppspore det her til lands.. Har sendt avgårde forespørsel til utenlansk nettside nå, for å se hva det eventuelt vil koste å få det sendt hit. Hadde vært gøy å beholdt dammen! :o)

  Klem tilbake!

 • merethe on March 26, 2011

  Jeg glemte helt å takke for gratulasjoner 😀 tusen takk. Hva lille jenta skal hete vet jeg ikke enda. Vi har hatt en strålende lørdag ute i sol og vind. Det ER vår. 😀 Klemmer.

 • merethe on March 26, 2011

  Jeg har aldri tatt bort noen planter pga barna, men det er sikkert lurt når barna er små. Nå tar jeg med barnebarna rundt og viser dem hva som kan spises og ikke, de lærer fort.:) Alt til sin tid. Synd å måtte ta vekk den flotte dammen din. Men forstår deg godt.

 • MysHus on March 26, 2011

  Jeg tenker også det samme. Barnevennlig hage. Jeg kommer til å satse på lavendel og masse urter med god lukt og blomster. Også pioner da. Du kan jo evt prøve å ramme inn de giftige plantene med små gjerder og tipier av pil slk at det ikke blir så enkelt å komme til. Hagen din er jo så nydelig så det er synd hvis du må fjerne noe. Men pil vil nok gå fint inn sammen med det andre. Jeg kjøpte boken “Pil i hagen” og fikk masse inspirasjon fra den. Du kan lage masse fint som avgrenser de giftigste plantene.

 • igi on March 26, 2011

  Så flott dam! Jeg tror du kan få tak i et type gitter som kan legges rett under vannoverflaten slik at dammen ikke er farlig for barn. Synd å fjerne en så flott dam….
  Klem

 • Tonerose on March 25, 2011

  Så snill du er Grethe!! Kjempestas at du synes det! :o) Åh, en super link – skal gå inn og lese mer med en gang! Tusen takk!!

 • Tonerose on March 25, 2011

  Tusen takk Nina, så herlig blogg du har! :o) Takk for at du la igjen et spor, slik at jeg fant bloggen din!

 • Grethe 'gyldenlakk' on March 25, 2011

  Du må ha en utrolig vakker hage! Det er jo mange planter som er giftige, som f eks. riddersporer.
  Her er litt info:
  http://www.snl.no/giftige_blomsterplanter

 • http://www.ninasskatter.com/ on March 25, 2011

  Nydelig blogg!
  Legger meg til som følge og gleder meg til å følge deg videre.

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...