Halloween – Hvordan lage MarsipanSpøkelser til Cupcakes

halloween cupcakes marsipan pynt
Velkommen! Så koselig at du titter innom hos meg i dag, det setter jeg stor pris på! ♥ I dag kommer som lovet fremgangsmåte på hvordan jeg lager disse små spøkelsene som passer perfekt til pynting av cupcakes til halloween!

IMG_6675
Det du trenger til å lage spøkelser er hvit marsipan, kjevle, rund pepperkakeutstikker, melis, underlagsmatte/fjøl, og tusj med spiselig farge.
IMG_6456
Og melis, det er et supert tips for at det skal bli enklere å jobbe med marsipanen!
IMG_6457
Jeg bruker her vanlig marsipan som jeg har farget hvit med flytende matfarge, men du kan fint bruke ferdig farget hvit marsipan som man kan kjøpe på spesial-kakebutikker. Da slipper du alt klisset med fargingen! Eventuelt kan du også bruke sukkerpasta som er naturlig hvit, men det smaker rimelig søtt. Opp til deg! Sukkerpasta kan du lage selv, eller så har jeg faktsik sett at de har fått små pakker på matbutikken!! Disse har jeg ikke prøvd ut, da jeg lager sukkerpasta selv de gangene jeg bruker det istedenfor marsipan.
Start med å kjevle ut litt marsipan, husk å strø litt melis over/under så slipper du at marsipanen sitter fast.
IMG_6459
Press så ut en liten sirkel. Om du ikke har rundt kakeutstikker kan du bruke en kork el i passende størrelse.
IMG_6460
Form en liten ball – dette skal bli kroppen til spøkelset ditt.
IMG_6461
Jeg bruker en liten sprøyteposetupp til å støtte opp spøkelsene med, her har jeg festet ballen på den for å vise. (litt knotete å ta bilde og holde samtidig…) Men det er enklest å lage spøkelset ferdig, og deretter feste det på noe (feks en tipp som jeg bruker) Da unngår man at spøkelset blir sittende altfor godt fast. Den skal helst slippe forholdsvis lett når alt er tørket/stivnet litt, og du vil feste de på Cupcakes’ne dine!
IMG_6463
Fest deretter den flate sirkelen din på marsipanballen, om den ikke fester seg av seg selv kan du bruke litt vann som lim.
IMG_6464
Så klemmer/justerer du litt på “lakenet”, slik at figuren din minner om et spøkelse.
IMG_6467
Da gjenstår det bare å tegne på et par øyne med en tusj (spiselig blekk) – og spøkelset er ferdig!
IMG_6475
Det var det hele! ♥
IMG_6549
Jeg tok visst ikke noen bilder av hvordan jeg lager marsipanlokkene/platene, men da kjevler du ut marsipan i ønsket farge og presser ut en sirkel med en kakeutstikker i passende størrelse. Jeg bruker en utstikker med scallop/buet kant (blomstfasong), men du kan fint bruke en vanlig rundt sirkel. Om du ikke har rund kakeutstikker kan du feks bruke et kjøkkenglass i passende størrelse til å presse ut sirkler.
IMG_6610
Jeg synes det er helt supert med slike “lokk” – da kan nemlig all pynt gjøres klar på forhånd! Passer perfekt for en småbarnsmamma som meg selv iallefall, det er enklest å drive med sånt når gutta sover! ♥
IMG_6669
Både spøkelser og lokk er det supert å lage iallfall kvelden før, slik at det rekker å tørke/stivne litt! Disse halloweenCupcakes’ne laget jeg av krydderCupcakes, og oppskriften på det finner du HER.
IMG_6621
Jeg håper dette var til inspirasjon! ♥
Jeg håper du har en DEILIG lørdag!! Stor klem fra meg!

3 Comments

 • Tonerose on October 17, 2011

  Hei Kari,

  Så gøy at du synes det Kari! Moro at du har lyst til å lage slike!!

  Takk for det, håper dere har hatt en nydelig helg!!

  Stor klem! :o)

 • Roka Design on October 15, 2011

  Dette var jo ganske smart:):)
  Skal jeg prøve meg på Tone:)

  Ha en super helg hos dere:)
  Klem fra Kari

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...