HalloweenKos med barna! Gresskarutskjæring ♥

halloween gresskarutskjæring
Velkommen!  Jeg og lille Lukas har kost oss massevis med å skjære ut gresskar til Halloween – jeg synes dette er en kjempekoselig tradisjon, og kommer nok til å gjøre dette hvert år med gutta våre. Lukas på 2år synes iallefall det allerede var kjempestas! ♥

halloween gresskarutskjæring IMG_7281
Det har blitt mye mer vanlig med gresskar de siste årene, og man kan kjøpe det på blomsterbutikken, matbutikken etc. Jeg synes nok det er aller mest kos å dyrke de frem selv, da kan man også velge en variant som er god å lage pai, suppe etc av! (ikke bare dekorasjonsgresskar) I år har vi desverre ikke gresskar i hagen, da jeg ikke har sådd et eneste frø av noe..! Daniel meldte sin ankomst i januar, og siden jeg har gått hjemme med to såpass små så ble det ikke til at jeg prioriterte hagen. Men neste år, da gleder jeg meg til å ha med gutta på mye hage-ting! Og gresskar MÅ vi jo så, det er takknemlig og vokser rimelig raskt!
halloween gresskarutskjæring IMG_7286
Anyways, det var ikke det jeg skulle skrive om! hihi. Det jeg ville blogge om var at det er gøy å skjære ut gresskar i sammen – og jeg anbefaler det absolutt til andre småbarnsforeldre som har lyst til å finne på noe morsomt sammen med barna sine! Lukas er ikke så store tassen enda, men syntes allikevel det var veldig gøy!
halloween gresskarutskjæring IMG_7388
Nå skar ikke han noe videre da, han ble ustyrt med en smørkniv han… Men, gøy var det nå uansett! ♥ Han bestemte hvor øynene skulle være, hvor vi skulle skjære av toppen etc…
halloween gresskarutskjæring IMG_7254
Start med å skjære av toppen, slik at dere får åpnet opp gresskaret og tømt det for innmat. Jeg brukte en skarp kniv fra kjøkkenskuffen, men det finnes eget gresskar-kutte-verktøy å få kjøpt også.
IMG_7259
Så brukte jeg/vi spiseskje til å skrape ut innmaten. Om du sår dine egne gresskar er det kjempegøy å bruke innmaten til matlaging etterpå! Vi kjøpte vårt gresskar på blomsterbutikken i år, så vi brukte det ikke til å lage noe mat.. (når jeg har sådd gresskar selv har det dessuten vært mye mer gresskarkjøtt inni!)
halloween gresskarutskjæring IMG_7271
Når gresskaret omsider er tømt for innmat er det bare å skjære i vei ansiktet!
halloween gresskarutskjæring IMG_7277
Det kan være en god idè å tegne på ansiktet først, så har man noe å skjære etter. I år skar jeg det bare ut på frihånd, men jeg ser for meg at feks neste år kan Lukas tegne på ansikt selv, også skjærer jeg ut etter linjene hans. (så graver han ut innmaten etc, istedenfor å skal skjære med skarp kniv…!)
IMG_7300
Vi skar ut et veldig klassisk halloween-ansikt på gresskaret vårt, men her han man jo ALLE muligheter!
halloween gresskarutskjæring IMG_7302
Det er smart å ikke sette “lokket” på gresskaret om man skjærer til gresskaret en stund før Halloween, så får gresskaret tørket litt ut, og holder seg greit. Om man setter på toppen, og har bare små åpninger til ansiktet holder det seg ikke fint så voldsomt lenge.. (blir for mye fuktighet!)
halloween gresskarutskjæring IMG_7280
Etter å ha skjært til gresskaret gjenstår det å finne lys til å ha inni.
IMG_7310
Vi bruker et batteridrevet halloween-lys, men du kan bruke akkurat hva du vil!
IMG_7314
Lyset vårt skifter mellom gult lys, rødt lys, grønt lys…
halloween gresskarutskjæring IMG_7316
Lukas var STRÅLENDE fornøyd da han klare å få det på!
IMG_7322
Det er så herlig med småtasser, det skal ikke akkurat så veldig mye til før man blir hoppende glad!! ♥
IMG_7324
Spennende!
halloween gresskarutskjæring IMG_7334
Ingen tvil om at jeg har lyst til å gjøre dette sammen med gutta neste år også! ♥
halloween gresskarutskjæring IMG_7326
I år var riktignok ikke akkurat Daniel (9mnd) veldig involvert, men neste år blir det nok gøy for han også.
halloween gresskarutskjæring IMG_7341
Herlig familiekos! ♥
halloween gresskarutskjæring IMG_7376
…også så stas å ha stående på trappa nå i disse Halloween-dager!
halloween gresskarutskjæring IMG_7338
Tusen takk for at du tittet innom bloggen min i dag, jeg håper det var til inspirasjon! ♥
Jeg ønsker deg en DEILIG lørdag!!
Stor klem!

5 Comments

 • Tonerose on October 29, 2011

  Hei Jane!

  Så morsomt å høre!! Jepp, det er skikkelig stas med slike tradisjoner, og at unga gleder seg til det. Moro! :o)

  Jepp – det var akkurat det jeg tenkte også! Så jeg og gutta var ute og pynta opp litt i tilfelle noen skulle komme i dag, men tenker selv at det er først på mandag som er dagen/kvelden. :o) Vi koste oss masse med å finne frem halloweenstash – lille Lukas var jammen modig og testet ut alle batteridrevne figurene. Hihi!

  Men det var ingen som kom i dag, så jeg tipper barna i området kommer på mandag! Det blir koselig :o) Nei, siden Lukas ikke har noen eldre søsken, kommer vi ikke til å gå i år. Men neste år tenker jeg! :o) Hvor små er vanlig? Vil tro det er enklere at de blir med når de har større søsken, mens med førstemann drøyer det kanskje litt lengre…?

  kom det noen til dere i dag?

  Jeg håper du har hatt en HERLIG lørdag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on October 29, 2011

  Hei Kari!

  Så koselig å høre at dere skjærer ut gresskar! :o) Jepp, jeg synes også det var gøy, og gleder meg allerede til gutta tar større del i det!

  Jeg tenker at det er først mandag som er Halloween, men om noen velger å gå i dag (også) så er jo det bare kos!

  Tusen takk for det, og i like måte!! :o)

  Hihi, tusen takk – lille prinsen vår!

  Stor klem!

 • Tonerose on October 29, 2011

  Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

 • Jane on October 29, 2011

  Gresskarutskjæring hører med Halloween. Dette er noe unga gleder seg til hvert år, så i morgen eller mandag skal vi nok skjære ut gresskar vi også.
  Vi skal feire på mandag men mistenker at det er en del som skal gå i dag også. Tror jeg må pynte huset i dag i tilfelle det dukker opp noen småtasser som vil ha litt knask i kveld. :0)

  Jeg aner ikke om de fleste skal feire i dag eller mandag, men mistenker at ettersom det er lørdag i dag og “godteridag”, så skal sikkert en del gå i dag. Mange skal kanskje gå både i dag og mandag også…
  Skal du ta med 2 åringen å gå eller?

  Strålende lørdag til deg
  Klem Jane.

 • Roka Design on October 29, 2011

  God morgen Tone:)

  Gresskar pleier vi også å skjære ut:)
  Knall gøyt, og så dekorativt som det blir da:)

  Tror ikke det blir noe feiring her før på mandag, dog det er en god del som skal gå i dag..
  Hvordan er det hos deg, feirer dere i dag eller mandagen?

  Ha uansett en fantastisk lørdag, og søndag;)
  Masse klem fra Kari

  Ps…for en herlig liten hjelper du har:):)

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...