Happy halloween!

halloween Det har kommet masse snø hos oss allerede, og det blir ikke “haging” på samme måte lenger. Men nå som helga er over – og det har vært halloween, tenkte jeg det var koselig å blogge litt om det! Jeg synes jo selv det er veldig koselig å titte på andres blogger, og få idèer til dekor både i hage og innendørs. Etter å ha bodd litt i usa, har det blitt en selvfølge for meg å dekorere til denne dagen – og det er kjempekoselig med søte små unger som har kledd seg ut og kommer på døren. Som julebukker, bare ikke så kaldt! Jeg vet det er mange som synes dette er et mas, men jeg er en av de som synes det er veldig koselig – dette er jo kjempegøy for ungene!

halloween Tidligere i vår sådde jeg noen gresskarfrø, men glemte de bort – og trodde de var så og si døde da jeg husket på de igjen.. Men jeg plantet de allikevel ut, og blant annet denne gresskarplanten greide seg! Gresskaret er ikke grådig digert, men det er uansett veldig koselig å ha hjemmedyrka gresskar å skjære ut til halloween. Også er det koselig å lage pai, suppe el av innmaten. Her har jeg et “gresskarlys” inni – ikke bare vanlig telys som jeg har pleid tidligere, men et lite lys som går på batteri og skifter farge jevnlig.
halloween

Jeg skifter ut dekor både inne og ute, oransje og svarte håndklær på badet etc – og duftlys som lukter krydder. Nå som vi var i flordia på ferie kjøpte jeg med meg deilige lys hjem, herlig med lukt av gresskarpai, kanel etc. …mmm.. ;o) Passer godt nå på høsten! På bildet under skifter lyset i kula farge, mellom oransj, grønn, rød, blå.. Og i heksegryta er det voks/stearin med duft.
halloween Her hos oss har det nå kommet snø, og det har vært hvitt ute i mange dager nå. Jeg var SÅKLART ikke ferdig med å sette løk.. Har satt mange, men fremdeles mange igjen. Men, blir det som det pleier så forsvinner sikkert snøen snart igjen, og da kan jeg sette resten av løkene før vinteren for fulle setter inn. Denne kransen laget jeg et par dager før snøen kom, tenkte det var koselig med litt høst på grinden! …men nå er det altså helt hvitt ute! Katten var med meg første dagen med snø ute, og hun hoppet og leika i snøen – jaktet på hvert eneste snøfnugg som spratt opp i luften når hun beveget på seg. Jammen søt ja! ;o) Hun er like spretten fremdeles, selv om hun er godt voksen. Når det gjelder kransen var jeg en tur hjemme en helg, og da var jeg med besteforeldrene mine og vi samlet inn materialer til denne! Kjempekoselig!! ;o) Vi fant også masse mer, som jeg gleder meg til å bruke i dekorasjoner mot jul. halloween

Desverre har jeg ikke noen bilder utenfra denne helgen, men jeg hadde mange keramikklykter (gresskar) med lys inni, og jeg dristet meg til å sette lyskjede i buen over porten allerede. Hey – det er jo snø ute! ;o) Har ikke pleid å ha slike lys ute før like før jul, men jeg føler det er litt annereledes med buen, det er jo ikke “julete” på den måten. halloween Ellers fikk jeg hjelp av lillebroren min med dette skiltet – det var han som hadde de skremmende idèene til teksten. Og da jeg var hjemme hos mamma en tur, hadde hun massevis av materialer på lur, så da var det ingen sak å snekre sammen en halloween-rekvisita. Skiltet sto såklart ute i helga, men dette bildet er tatt inne like etter montering. halloween

Håper dere alle har hatt en herlig helg, med koselig halloween-feiring!halloween

 

5 Comments

 • Tonerose on November 9, 2008

  Hjertelig takk for de hyggelige tilbakemeldingene!! ;o) Dere er supersøte!

  åh – så helt herlig med Lucia-tradisjonen!! Det var en GLITRENDE god idè! Det må jeg klare å huske på! ;o) Vi har ikke barn – ENDA… Tenk så utrolig mye glede de spredde!! *sukk*

  Ja, jeg synes det er koselig med halloween – men så har vi aldri opplevd at noen har gjort noe ufint mot huset, hvordan kan de kaste egg bare fordi de ikke åpnet? Er man avgårde åpner man jo naturlig nok ikke for noen? Og mange synes jo denne dagen er “mas” og vil ikke åpne av prinsipp. hm. Ja, julebukk er jo veldig koselig!!

  Spindelevevene er forresten superenkle å lage Ninni, kjøper bare “spindelvev” på lekebutikken, nille eller et tilsvarende sted. Koster 10-20kr, og holder i lange baner. Man må “jobbe” litt med det for å få det til å se litt mer ekte ut,men er superenkelt!

  Stor klem fra Tone!

 • Ninni on November 9, 2008

  OJ! Du verden så flott Halloween du lager! Ble kjempeimponert over skiltet, skrekkelig nifst er det. Og vinduet i døren med ekkelt spidelvev, hvordan lager du det? Du er virkelig SÅ reativ og flink altså!

  I år hadde jeg heldigvis utstyrt med med godtebolle, det glemte jeg nemlig i fjor. Hadde jo så vondt av de små som hadde gjort seg flid med utkledning og sminke. Når man har store barn er dagen lett å glemme.

  Egentlig liker jeg julebukkskikken mye bedre, det er en god og gammel norsk tradisjon. Når barna kommer og synger julesanger og ikke truer med fæle ting som skal skje deg hvis de ikke får godteri. Naboen fikk faktisk egg kastet på huset et år de ikke lukket opp for halloweenbarna…

  En idé til Luciadagen: Da barna var små hadde vi tradisjon i veien å gå rundt i nabolaget. Barna hadde Lucialys, hvite skjorter over uteklærne og glitter i håret og delte ut Lussekatter til de vi ringte på hos mens de sang Luciasangen. Jeg får klump i halsen bare å tenke på det, så skjønne de var!

 • heidi on November 7, 2008

  Så herlig du har pyntet og dekorert igjen! Morsomt, fint også litt skummelt da for unga!

  Jeg har ikke noe forhold til halloween jeg, men det er jo artig å sjå hvor mye noen får ut av det. 😉

 • Mams on November 4, 2008

  Kjempeflott :o)
  Var litt spent da jeg sjekket i dag, og ja! du hadde lagt ut nytt. Alltid spennende å lese.
  Klem :o)

 • Viv on November 4, 2008

  Haha – likte kompisene på skiltet! 🙂 Så fin kransen ble! Kjempegøy med så mye Halloweenstæsj – og de små telysholderne på peishylla var så søte!!

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...