{ Harry Potter bursdag // Dekor }

Som tidligere nevnt koser jeg og gutta oss veldig med å lese Harry Potter – bøkene, og dermed var det kjempegøy å finne på idèer til hvordan vi kunne pynte til HarryPotter-bursdag!

Gutta hadde VELDIG mange idèer, men ikke alle var like enkle å gjennomføre kan du si, hihi…

Men, vi fant iallefall på litt!!

Vi hadde lyst til å få bursdagsbordet til å minne litt om storsalen på Galtvort, dermed dekket vi i fargene til Griffing – burgunder og gull – og laget svevende stearinlys som vi hang i fiskesnøre fra taket =)

Jeg printet ut Griffing-slips til alle barna, og teipet disse fast til tynn strikk slik at alle som hadde lyst på kunne ha på seg “uniform”

I Harry Potter – bøkene kjøper man selvsagt trollmannsklær/kutter i Diagonalmenningen – hos Madam Malkins, dermed printet jeg ut et skilt og hang på veggen =)

Jeg sydde trollmannskutter til alle barna av rimelige svarte fleecepledd

Jeg printet også ut litt forskjellige skilt som vi plasserte rundt omkring i huset, blant annet dette ugle-post-skiltet. Da vi flyttet inn i huset vi bor i nå hadde de forrige eierne en del bronsjefargede figurer rundt omkring overalt ute, blant annet denne uglen. Den fikk seg dermed et lag hvitmaling – og vipps, så var Hedvig (uglen til Harry) klar for bursdag!

Ja, dette var jo ikke spesielt HarryPotter-aktig da, men gutta insisterer alltid på at vi flagrer på bursdagen selvsagt =)

Vi bar ut en tavle som vi plasserte i gårdsplassen – ballonger og teksten “Velkommen til Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom” =)

Invitasjonene til bursdagen var et brev fra Galtvort, der stod det at for å komme frem måtte man ta Galtvort-ekspressen fra platform 9 3/4 + det fulgte med en billett i brevet/invitasjonen. Dermed printet jeg ut et skilt som jeg plasserte ute langs stien opp mot huset (printet ut på vanlig ark, deretter laminert pga snøen, og stiftet til en tynn planke)

Da vi var på besøk hos verdens beste tvillingsøster i Spania i sommer kom vi over denne HarryPotter – dørmatta. Etter litt frem og tilbake endte vi opp med å kjøpe den med oss hjem!! Vanligvis ville vi ikke kjøpt noe sånt til en bursdag, men vi fant ut at den fungerer superfint som Halloween-dekor også, og kan dermed brukes mange ganger! =) For de som evt ikke har lest bøkene, alohomora er trylleformelen man bruker for å låse opp dører =)

Gangen!

Vi bar ut en stor koffert-kiste i gangen siden dette var “togstasjonen”, den passet kjempefint til å samle alle skoene til barna i samtidig

For å komme inn i bursdagen måtte man selvsagt løpe gjennom murveggen på platform 9 3/4… hihi!!

Jeg bestilte en rimelig fotobakgrunn på ebay med murstein-mønster på – denne hang vi opp på innsiden av døra med litt malings-teip, og klippet en stripe midt på.

Kjempegøy! =)

Da barna kom inn gjennom gangen/murveggen hadde vi laget istand tryllestaver – og printet ut et skilt fra Olivanders – butikken man kan kjøpe tryllestaver i, i Diagonalmeningen =)

Ja, også hadde jeg laget små formelhefter til barna også, i passe størrelse til å kunne få plass i lomma =)

På forhånd hadde vi laget en del forskjellige tryllstaver, disse har vi laget av spisepinner og limpistol-lim!

Du finner en DIY-forklaring på disse HER

Denne gangen laget vi en del av tryllestavene med små charms også, disse festet vi enkelt ned i limet mens det fremdeles var mykt. Så fort vi malte de ser det ut som om charm´n er en del av resten av staven – kult og creepy!! =) De mest populære var hodeskallene, men vi laget også med små nøker, edderkopper, ugler etc.

Kjempegøy!!


Ett av mine favoritt-elementer var disse skiltene med teksten “gratis usynlighetskapper” – haha!!

Harry er jo så heldig å eie en usynlighetskappe som han bruker ofte – dermed var det perfekt å ha med denne detaljen.

…og ikke minst UTROLIG enkelt å lage siden de er usynlige, haha!!

Stønne-Stina på badet!

Planen var egentlig å feste henne til undersiden av dolokket, men bursdagsbarnet mente at det var litt for skummelt for de barna i klassen som ikke hadde lest Harry Potter, og at de ville bli skremt om de skulle på do. Dermed festet vi bildet på veggen isteden, hihi! =)

For de som har lest bok nr to er antagelig dette kjent… Kjempegøy å hente inn flere detaljer!!

Teksten har jeg forøvrig skrevet med rød leppestift på speilet =)

Vi festet også små plast-edderkopper (halloween-dekor) til veggen, flere og flere jo nærmere vinduet vi kom – men det har jeg visst helt glemt å ta bilde av… Men, har du lest bøkene kjenner du igjen den detaljen også! =)

Vi laget også noen gullsnopper som vi hang rundt omkring i huset, vi hang de opp med litt fiskesnøre slik at det skulle se ut som at de fløy/svevde. Disse laget vi av små gullfargede juletrekuler og hvite fjær – for å feste fjærene smeltet jeg et lite hull på hver side av kulene med en varm limpistol – og deretter limte fast en vinge/fjær på hver side =)

Hmmmm, da tror jeg kanskje at jeg har vært innom det meste?

Er det noe jeg har glemt å nevne, så rop ut! =)

Fornøyd bursdagsgutt klar til besøk! Han står klar med tryllestav og formel-hefte, hihi!

Storebror bestemte seg for at han ville stå utenfor døra og ta imot alle gjestene, han ville spørre etter billett, og var det noen som hadde glemt tryllet han frem en ekstra en. Deretter brukte han tryllestaven og ropte “alohomora!” for å låse opp døra =)

Om noen vil ha skiltene/dekoren kan jeg selvsagt dele det her på bloggen, sammen med cupcakewrappere, invitasjoner og alt annet =)

Harry Potter – bursdag var kjempegøy!

Stor klem =)

Alle innleggene fra bursdagen til Daniel vil etterhvert bli samlet HER =)

Masse inspirasjon til barnebursdag finner du HER

Mer gratis print samlet HER

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...