Herlig detaljert dåpskake – en av mine favoritter! {Bildedryss}

IMG_1318

Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer som lovet bildedryss av dåpskaken jeg laget til skjønne lille Mathea. Dette var en kake jeg storkoste meg med å lage – supergøy å lage en litt annerledes kake!! All pynt er spiselig, laget av marsipan. Klikk deg videre for å se flere bilder/lese mer..

IMG_1341

Jeg var så heldig å bli spurt av vakre Tina, om jeg ville lage dåpskaken til skjønne lille Mathea. Og det var det jo klart jeg ville ♥ Tina hadde mange ønsker for kaken, og sammen designet vi en herlig kake – supergøy!

IMG_1332

Fargene i dåpen var lyserosa, bruntoner og ubleika – dermed ble selvfølgelig dette fargene på kaka. Pynten skulle være herlige never-hjerter og -blomster (ifra Panduro, for dere som evt har lyst på likt!) – og dermed var det en selvfølge å forsøke å få med disse på kaken, i spiselig variant. Gøy! Kaken er trukket med vanlig ufarga marsipan, dekorert med supersøte små sukkerperler. Selve kaken var rød fløyelskake med hvit sjokolademousseostekrem.

IMG_1336

Tina hadde lyst på en klesnor rundt kaka, inspirert av denne kaken som jeg tidligere har laget. (som igjen var inspirert av stempelet du ser preget i marsipanfatet) På bildet over ser du bla et nusselig lite skjørt – laget av marsipan farget brun, og dekorert med masse spiselig glitter. hihi!

IMG_1335

Spiselig bilde inni en marsipanramme, spiselig bilde printer jeg ut på sukkerark med spiselig farge – slike bilder kan bestilles mange steder på nett, feks her. (rabattkode ToneroseDesign gir 5% rabatt) Om du lager marsipanramme så husk å lage den flere dager i forveien, slik at marsipanen rekker å tørke lenge nok til å klare å stå oppreist av seg selv.

IMG_1337

Nusselige små dukkesko av marsipan ♥ Har du lyst på mønster til å lage slike sko har jeg lagt ut dette tidligere, innlegget finner du her. Mønsteret i skoene har jeg oppnådd ved å kjevle et mønsterkjevle over marsipanen før jeg skar til fasongen på skoene.

IMG_1338

Never-blomster ala pynten på dåpsbordet ♥

IMG_1340

Modelert kaketopper, laget av marsipan. Til å lage lille søte babyen har jeg brukt en form ala denne, husk rabattkode (5%) ToneroseDesign om du handler hos FestFabrikken. De første 100 ordre som “liker” FF på facebook vil også få med en goodiebag i sin ordre. Resten av kaketopperen har jeg modelert på frihånd. Søte lille Mathea har såklart også fått en nusselig liten lue på hodet! hihi.

IMG_1343

Marsipanpynten rundt kaken henger i små “klyper”, hihi. Pynten har jeg festet til kaken ved å bruke litt royal icing (pisket eggehvitte og melis), klesnora har jeg festet med bittelitt vann.

IMG_1344

Kakefatet har jeg trukket med marsipan, og selvfølgelig dekorert litt.. hihi! Ulike søte stmpler etc har jeg presset ned i marsipanen, jeg synes dette er søte detaljer på en slik kake.

IMG_1346

Enda et herlig bilde av søte lille Mathea!

IMG_1348

Da pynten på dåpsbordet også skulle være never-hjerter forsøkte jeg såklart lage dette i marsipan – disse hang jeg på klesnora (hihi) sammen med klærne rundt på kaka. Den ene malte jeg datoen på, en annen navnet til dåpsbarnet, og den siste “gratulerer med dagen”

IMG_1350

Det lyserosa teppet oppi kurven har jeg preget samme mønster i, som de nusselige dukkeskoene. Jeg synes det blir litt “roligere” å hente opp samme mønster flere steder på kaka!

IMG_1351

Ved å ha lyserosa teppe rundt dåpsbarnet blir det litt mer “jentete” – perfekt! hihi.

IMG_1355

Det var det hele for i dag! ♥ Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag – jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! Og hjertelig takk til Tina for at jeg fikk lov til å lage denne kaka – det var en ære! ♥

Jeg håper DU får en vidunderlig lille nyttårsaften i dag, hos meg står det bryllupskake-dekorering på tapetet ♥

Stor klem,

tonerose underskrift

16 Comments

 • Tina on February 10, 2013

  Tusen takk for en fantastisk kake du lagde til Mathea`n vår <3 Den var helt skjønn! Nydelig smak og et supert design. Du er så altfor flink Tone 🙂 Nyyydelig kake 🙂

  • Tonerose on February 24, 2013

   Hei Tina,

   Hjertelig takk for så gode ord! =) Kjempestas at kaka falt i smak!! =) Det var en ære å få lage kake til dere – også så gøy å planlegge deisgnet sammen med deg! =)

   Stor klem!

 • Firdevs on January 17, 2013

  Oja hmm det ser ut som om baby’n sutter litt på hånden her det var derfor jeg spurte hvilken baby form du brukte 😉

  • Tonerose on January 22, 2013

   HIhi, bra du synes det! Jeg synes det er gøy å forsøke å pynte babyene ulikt, gjerne endr fasongen på de litt også =)

 • Firdevs on January 15, 2013

  Det var denne babyen jeg tenkte på Tone =)

  • Tonerose on January 16, 2013

   Hei Firdevs,

   Var det denne du tenkte på! Dette er den “vanlige”, dvs den som festfabrikken har to varianter av (rosa bittelitt mindre, blå den jeg har brukt her, first impression)

   Stor klem!

 • MissMette on December 31, 2012

  Fantastisk nydelig ♥ – en drøm å titte inn her til deg, og se alt det fine du lager… detaljer som en mister nesten pusten av ♥ elsker alt du lager og setter sammen, nydelig og gjennomført til fingerspissen… Ønsker deg en riktig godt nytt år, og jeg gleder meg masset til å fortsatt følge deg i det nye året som kommer ♥ Stor klem fra Mette

  • Tonerose on January 2, 2013

   Hei MissMette,

   Hjertelig tusen takk for så gode ord Mette – du er helt herlig!! =) Søta!! Takk det samme! =)

   Riktig godt nytt år!!

   Stor klem!

 • Ann-Helen on December 30, 2012

  Så lekker;)
  Ønsker deg et fantastisk 2013;)

  Klem a-h

  • Tonerose on January 2, 2013

   Hei Ann-helen,

   Hjertelig takk for det! =)

   Godt nytt år!! ♥

   Stor klem!

 • Kari N. Thoresen on December 30, 2012

  Utrolig vakker og forseggjort kake! Bøyer meg i dyp beundring. Godt nytt år!

  • Tonerose on January 2, 2013

   Hei Kari,

   Hjertelig tusen takk! =) hihi, så go’ du er!

   Godt nytt år!

   Stor klem!

 • Firdevs on December 30, 2012

  Suuuuuuper søøøt kake elsker den ❤Hvilken silicone mold bruker du til de teddy tatty bear’ene dine? Skulle gjærne hatt dem

  • Tonerose on January 2, 2013

   Hei Firdevs,

   Hihi, hjertelig takk for det! Det var kjempegøy å lage denne kaka – moro å få i oppdrag å lage noe som er littegrann annerledes! =) Den er ifra first impression molds, men de har desverre sluttet å lage den… kanskje vi skulle forsøkt å lage selv? hmm..

   Stor klem!

 • anette on December 30, 2012

  nyyyydelig kake Tone 🙂 tenk å få ei slik ei herlig nydelig kake til dåpsdagen sin :D:D klemmer fra anette:)

  • Tonerose on January 2, 2013

   Hei Anette,

   Hjertelig tusen takk søta! Koste meg masse med å lage denne kaka!

   Stor klem! =)

Leave a Reply