Herlige vårtegn i hagen, og prosjekter på gang…

støpe med betong selv
Vi har hatt noen herlige fridager sammen i påsken, og reist rundt på familiebesøk. Kjempekos! Nå er vi hjemme igjen, og jeg har vært på en liten oppdagelsesferd i hagen i solskinnet. Jepp, det ER vårtegn hos oss også!

lyselilla stemor

Først må jeg bare få fortelle en bitteliten ting som smarte meg ikke hadde klart å tenke ut selv… På sommeren synes jeg det er helt HERLIG å kunne gå ut i hagen og plukke blomster som kan pynte opp inne, jeg synes det er helt herlig å ha friske blomster innendørs. Og jeg har alltid gått og gledet meg til de første løkene kan komme i blomst utendørs, slik at vi nok en gang kan begynne å ta inn blomster i buketter. Men – man kan jo ta inn stemor i bittesmå buketter!! Det har overhodet ikke falt meg inn (fatter ikke hvorfor), men jeg pleier jo alltid kjøpe sånne 10pk hagesenterene har på tilbud på våren. Og det har jeg jo gjort i år også! Stemor er jo som feks blomstererter, den blomstrer bare rikere jo mer man plukker. Herlig.
stemor i vasesøt bukett
Det var en HERLIG følelse å kunne gå ut i hagen og plukke en liten blomsterbukett! hihi. (påminnelsen om at man faktisk kan bruke disse blomstene i buketter fikk jeg av Claus Dalby, og hans VIDUNDERLIGE blogg) Jeg forstår fremdeles ikke hvorfor hagesenterene alltid har masse farger i hver pakke med blomster – jeg skulle veldig gjerne hatt de i like farger.. Men men! :o)
engel av betong
Ute skinner sola i dag, og det var deilig å kunne gå og titte etter vårtegn med kameraet mens lillegutt sov. Foreløpig har de små nystøpte betong-englene fått plass på trappa, jeg synes det er så herlig med engler.
  lilla stemor
Påskeliljene jeg plantet for en stund siden, springer ut i påsken. Perfekt! :o) De har stått ute hele tiden, og de har klart kulegradene vi har hatt om natten fint. De har vel stått ute i et par-tre uker nå? Jeg ser det ikke kommer frem av bildene jeg tok, men de er plantet i små “verandakasser” på hver side av inngangspartiet.
søt påskeliljeherlig vårblomstring
Rundt omkring i hagen er det flere tulipaner og krokus som titter frem. Jabadabadooo!! Jeg gleder meg! :o)
IMG_5556 krokus tulipanspirer vårtegn
Det er fortsatt en del snø igjen i hagen, men det forsvinner sakte men sikkert. Deilig! Nå begynner engelen som står ved dammen å titte frem gjennom snøen også. (jeg glemte såklart å ta den inn for vinteren…)
engel i snø
Julerosa som står i inngangspartiet, har nå flest blomster med rosaskjær i. Jeg synes disse er aller skjønnest, selv om både de hvite og de lysegrønne blomstene den har hatt også er flotte. Her er et innlegg om da jeg plantet den ut, og vårstemningen i inngangspartiet vårt.
lyserosa julerose tidlig blomstrende staude
Så over til prosjekter! Som alle andre har jeg også masse planer og drømmer for denne sesongen, og håper å få realisert iallefall en del av de! :o) I går da vi kom hjem fra familiebesøk, hadde mamma og stefaren min vært innom med pil-kvister til meg – jippi!! Heldige meg. :o)
prosjekt av pil
Jeg har nå fått handlet inn et par bjelker, måtte ha noe litt kraftigere til “drivhus”-prosjektet også tenkte jeg! Som nevnt tidligere har jeg lyst til å snekre litt på lille verandaen vi har oppe, der er vi så og si aldri ute, og dermed tenkte jeg det var smart å kunne flytte ut alle planter, stiklinger og små spirer ut dit.. Så kan lillegutt få eget rom også! (okkupert av planter om dagen..) hihi. Så, forhåpentligvis får jeg kanskje snekret litt der ute når babyen har lagt seg for kvelden – hm..
 IMG_5575IMG_5576
 IMG_5577IMG_5579
Nå gjenstår det bare å finne frem sag, skruer og sette drillen til lading. Og bære opp litt mer vindu. Jeg håper jeg får tid nok til å få til noe der ute. …ja, og at det blir noe ok resultat da! :o) Gleder meg!
lage drivhus selv
Takk for at du tittet innom hos meg, håper du har en vidunderlig dag! ♥

18 Comments

 • Mitt hvite hus on April 6, 2010

  Nydelige bilder av stemorsblomstene… Engelen din var nydelig..

  ja våren er her uten tvil..og den skal nytes..

  Klem Kerstin

 • Ellea on April 5, 2010

  Takk for tipset om E-bay, det har jeg aldri prøvd før…….

 • Tonerose on April 5, 2010

  Ninni – jeg tenkte etterhvert å forhåpentlig få snekra litt på verandaen, til et lite drivhus/glassveranda.. Fikk noen NYDELIGE vinduer i fjor, med sprosser! :o) Jeg gleder meg!! Tror ikke jeg får opp de to store dit, men kan iallefall bruke de små.. Må få ut alle plantene, skal vi kunne flytte opp i andre etasje og lillegutt få eget rom etterhvert!

  Hjertelig takk Josimo – jeg gleder meg!!! :o)

  Mente jeg fortalte at mine former ikke er kjøpt her i landet Ellea – det var iallefall planen. :o) De har jo forskjellige gipsformer på hobbybutikker, men gjerne ganske små desverre.. Nå er ikke mine to engleformer SÅ store heller, men skiltet er det jo litt størrelse på. Det skal opp i inngangspartiet, kanskje ett oppe i drivhuset også, om jeg får det til etterhvert! :o) Ja, tilbake til formene.. Du kan bestille de på ebay, der har de alt! :o) Jeg har så lyst på form til å kunne støpe store urner; men slike former koster altfor masse.. Derfor tenkte jeg å forsøke å lage form selv!!

  …du får si ifra om du evt har lyst på ferdigstøpt Ellea! Jeg har ikke begynt å støpe benk eller krukker enda, så jeg har en del betong stående. :o)

  Hjertelig takk for koselige hilsener jenter, det varmer så veldig!! :o)

 • Ragnhild on April 5, 2010

  Artig at du stakk innom bloggen min og la deg til som følger. Jeg ser at jeg må følge med på det som skjer her også, virker som om du har mange spennende prosjekter på gang 🙂
  Våren hos deg ser ut til å ha kommet omtrent like langt som her. Jeg er som deg og elsker å ha friske blomster i vaser inne. Men jeg er jo litt gjerrig på det som skal stå å pryde hagen ute også, derfor har jeg i noen år plantet litt rundt omkring som er til bare for å ta inn 🙂

 • Mila on April 5, 2010

  Цветы шикарные!!!Обожаю!

 • Ellea on April 5, 2010

  Du er en kreativ dame du Tonerose:) Alltid gøy å lese om alt du foretar deg! Nå lurer jeg så veldig på hvor du fikk tak i de formene til englene??? Jeg har trålt butikker her, men de har bare bittesmå gipsformer……..

 • Monicas Hage on April 5, 2010

  De er herlige disse små vårtegnene:) Energien er på topp med alle prosjektene skjønner jeg. Blir spennende å se hvordan det blir.

  Nydelige stemorsblomster og god ide:) Jeg er forøvrig helt enig i det med fargene. Vil helst ha de i duse farger jeg…

  Ha en fortsatt fin dag:) Klem

 • TurboLotte on April 5, 2010

  Du er virkelig ei driftig dame du! Snekring og støping. Ja jeg bøyer meg i støvet. Godt jobba!

 • Lenemora on April 5, 2010

  Hei!
  Så koselig at du likte bloggen min 😉
  Nydelig vårstemning hos deg! Flotte bilder, jeg legger meg som følger….

  Klem Lenemora

 • Marita on April 5, 2010

  Koselig med engler og Stemor. Kanskje jeg skulle sjekke ut plantesenteret idag? Er så giddesløs idag, kjenner jeg. Igår var det sol og masse overskudd, men idag…

 • josimo on April 4, 2010

  Så snilt av deg at du tror jeg tar bilder med macro objektiv,men det står øverst på ønskelisten.Jeg har et canon 450D med standard linse
  Vil du,så send med adressen din på mail til meg sivmj@hotmail.com så kommer det Blåstjerner til deg.De fleste har knapt nok kommet over jorden så du vil få glede av de i år.
  Kos deg i kvelden

 • My home is my Castle - by Kari on April 4, 2010

  ja jeg vil og ha blomster i samme farge, skjønner heller ikke hvorfor de må blande så mange farger…
  Tusen takk for koselig hilsen inne hos meg :))
  Bloggen din er flott og jeg kommer snart tilbake 🙂

  Klem,Kari

 • asbjørg on April 4, 2010

  Så mange skjønne vårlige bilder du viser,stemor og engler,kan det bli vakrere.

 • Lokki on April 4, 2010

  Så mange vakre bilder!
  Jeg er så enig med deg, det er en nytelse å starte dagen med å plukke med seg noen blomster inn – og for en smart ide med stemorsblomstene, vet du DET har ikke jeg tenkt på heller!!
  Skal jammen herme og gå ut å plukke stemor og perleblomster:))
  Lykke til med herlige prosjekter!!
  Ønsker deg en nydelig søndag :))
  Klem Lokki

 • Line fra huset på landet on April 4, 2010

  Heeelt skjønt dette bildet ditt med den blå stemorsblomsten i fanget på engelen du har støpt! Helt skjønt. Stemor er noe av de søteste synes jeg. Jeg liker dem i alle farger, men de blå er nok favoritter ja.

  Så flink du er til å ta bilder!
  Klem,Line

 • Blomsterguri on April 4, 2010

  Så kreativ du er! Flotte stemor, og gode planer fremover. Mye som skal opp av seg selv, og noe som du skal gjøre. Ingen hindring å være kvinne når en er praktisk anlagt! Ha en god kveld!

 • Ninni on April 4, 2010

  Hmmm…hva skal du snekre nå tro? Vinduer og bjelker? Skal du lage glassveranda? I så fall er du ikke skvetten! Du gyver løs på det meste du 🙂

  Så fine spirer du har! Jeg var ute og tittet på mine i dag, men de har ikke kommet noe lenger etter denne solrike dagen. Og fremdeles er det sne igjen i bedet med sneklokker

  Stemorene dine var bare skjønne, jeg har faktisk heller ikke plukket dem inn. Det må det blir en slutt på!

 • Linda on April 4, 2010

  Deilig med vårtegn:) Og prosjekter ramler på nå som snøen går, moro.) Lykke til med prosjektene og gleder meg til å følge med:)

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...