Hjemmelaget Fuglemat – perfekt vinterkos med barna!

hjemmelaget fuglemat IMG_1705
Velkommen! Jeg og Lukas har laget fuglemat for første gang, og det var kjempekos!! Tips/inspirasjon til dette fikk jeg for lenge siden hos herlige Silje, med denne nydelige bloggen. Tusen takk! ♥ Jeg måtte selvfølgelig ta litt bilder, slik at jeg forhåpentlig kan spre inspirasjon videre!!

IMG_1704
Jeg og gutta gjorde mye ut av dette, og hadde en liten utflukt til plantasjen etc på jakt etter fuglemat og fuglehus. Lukas syntes det var SÅ spennende å kjøpe mat til pip-pipene!! Vi fant ikke noe fuglehus vi falt for,  så vi får heller fortsette jakten. Men fuglenek har vi hengt opp, og noen meiseboller. Og nå også vår hjemmelagede mat! ♥
IMG_1717
Dette søte hjertet er forresten ifra hagesenteret Hageland, om noen lurer. Synes det er så nusselig!
IMG_1714
Har du fuglehus? Jeg blir VELDIG glad for om du har tips til hvor jeg kan kjøpe et litt annerledes fuglehus!! Enn så lenge har jeg så smått noen planer om å prøve å lage noen små og enkle noen, så vi får se hva jeg finner på etterhvert. Men blir kjempeglad om du har tips om hvor jeg kan få tak i!! …veldig gjerne et som ikke trenger å henge, men som kan festes i bakken!
IMG_1576
Så var det den hjemmelagede fuglematen vår! Vi gjorde det enkelt og kjøpte ferdig frø/nøtteblanding, og Lukas målte opp og helte frøblandingen oppi  hjerte-silikon-muffinsformer. Det var kjempegøy å velge litt hvordan de skulle være, dette passet helt perfekt for en 2-åring!
IMG_1577
Vi la noen biter med grov hyssing nedi muffinsformene før Lukas helte i frøblandingen. Dermed hadde vi noe vi kunne henge de opp i etterpå!
IMG_1583
Da Lukas var ferdig med å fordele oppi alle muffinsformene, helte jeg over smeltet delfiafett – og satt fuglematen i kjøleskapet.
IMG_1593
Slik så de ut før fettet stivnet…
IMG_1613
…og slik ble den ferdige fulgematen!
IMG_1706
Det var enkelt å bøye silikonformene av, vi lot de stå i kjøleskapet natta over slik at de var blitt helt harde. Du kan lage fuglemat i masse ulike former, Silje hadde brukt nydelige sandkakeformer – og puttet de kjapt nedi varmt vann for å få formene til å slippe lettere.
Vi hang fuglematen vår opp med rødrutete sløyfebånd fra Søstrene Grene – synes det ble søtt!
IMG_1708
Det var kjempekoselig å lage fuglemat i sammen, og Lukas er like spent hver eneste dag for å se om det har vært noen pip-piper der! Foreløpig har vi kun besøk av skjærer.. Er det noen som har forslag til hvordan vi heller får småfuglene hit? Hmm..
Hjertelig takk for at du tittet innom hos meg i dag, det setter jeg STOR pris på!! Jeg håper du får en NYDELIG tirsdag!
Stor klem fra meg til deg!

12 Comments

 • Tonerose on December 9, 2011

  Hei Malene!

  Åh, tusen takk for tips! hmm, det er verdt å prøve ut!! Men vet du hva? Nå som det har kommet snø, er det masse herlige søte små fulger her!! Kjempekos!! Har ikke vært så mange skjærer de siste dagene, men det kan jo være tilfeldig at jeg ikke har sett de.. Men SÅ koselig med litt småfulger altså!!

  Ønsker deg en NYDELIG helg!

  Stor klem!

 • Anonymous on December 9, 2011

  Hei! Tror jeg har hørt før at hvis man henger ut en refleks ved fuglematen, så kommer ikke skjæra:) tror det var sånn;)

  Ha en fin kveld:)
  -Malene

 • Tonerose on December 8, 2011

  Hei GryHege,

  Åh, er det cafè’n? Det stod at produktet ikke fantes da jeg fulgte linken, men søkte på fuglehus og da poppet det opp. Det var kjempesøtt!!!

  Ja, ikke sant? Kjempekos, også så enkelt! Perfekt julegave fra barna!! Moro om dere prøver dere på det! :o)

  Kos dere masse i helga!!

  Stor klem!

 • GryHege on December 8, 2011

  Jeg har også litt dilla på fuglehus…
  Har bestilt meg dette nå, synes det var så kult:
  http://www.kinu.no/ds_product_info.php/cPath/36/products_id/748

  Forresten kjempefint tips om enkel aktivitet å gjøre sammen med ungene. Tenker det blir laging av fuglemat i helgen. Kanskje noen kan få det i julegave 🙂

 • Tonerose on December 7, 2011

  Hei Linda,

  Søte deg! Tusen takk for det!! :o) Blir alltid like glad når jeg oppdager en liten hilsen ifra deg! ♥

  Vi krysser fingra for det, hadde vært så stas med masse bittesmå pip-piper! :o)

  Ønsker deg en herlig morgendag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on December 7, 2011

  Hei Elisabeth,

  Åh, så koselig å høre!! ja, vi syntes det var veldig koselig å lage mat til de, så vi kommer garantert til å gjøre det igjen! :o)

  Jeg ønsker deg en helt herlig morgendag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on December 7, 2011

  Hei Tua,

  Tusen takk for det! Ja, det er SÅ kos å finne på ting i sammen!! Ja, vi må nok bare smøre oss med tålmodighet… Gleder meg til de kommer! Tror lukas kommer til å bli GLAD ja!! ♥

  stemmer, det har jeg hørt før! Når man først begynner å mate, så plikter det litt! Snile deg som mater året rundt! Åh, så herlig med et fuglehus med en skjønn historie!! Tror jeg må innom bloggen din og titte!!

  Ønsker deg en herlig morgendag!

  Stor klem!

 • Linda on December 6, 2011

  Nydelige bilder:) Fuglene kommer nok snart når de skjønner det er mat å få:)

 • Elisabeth on December 6, 2011

  Så koselig med hjemmelaget fuglemat. Det henger rundt i trærne hos meg også, og de fjærkledde setter stor pris på det, helt klart 🙂

 • Tua on December 6, 2011

  Vakre bilder, ikke minst fint å gjøre noe sammen med barna, selv om de er små klarer de mye. Fuglene kommer de, bare vent. Her fores det året rundt, det viktige er at de alltid har mat. Jeg har fuglehus som faren min lagde for 35 år siden, det er litt gøy synes jeg. Du kan se det på bloggen min. Ha ei fin uke.

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...