Høst i heimen!

Da er det virkelig blitt høsten, kaldt og surt – og ekstra kos å tenne opp i peisen, sitte inne under pleddet, og kose seg med et hageblad. Jeg har kjøpt inn masse løk, iogmed at hagen vår er såpass “ung” er det lite som blomstrer om våren – men det blir det forhåpentligvis en forandring på nå!
Jeg har som sagt handlet inn masse løk, men det regner så masse om dagen at det er lite som har kommet i jorden enda.. Uansett så kommer jeg til å grave ned mye løk der hvor jeg har hatt gladiolene og georginene, men de vil jeg ikke ta inn riktig enda – vil nyte blomster i hagen (eller helst buketter nå med dette været) så lenge jeg kan!

Det er en stund siden siste innlegget, og jeg har nå forandret litt inne også for å komme i høststemning. Jeg synes det er koselig å skifte ut lys, puter og annen dekor hjemme etter hvilke sesong det er. Feks lilla puter etc til advent, pastellfarger om sommeren etc etc. Det gjør jeg overalt, har duse farger (kremfarget vegger, og mørke møbler) – så jeg leiker meg litt med farger på alt mulig annet. …til og med på badet! ;o)

På denne måten kan jeg ta frem alle tingene vi er glade i – men bytte på slik at vi ikke går lei eller at det blir “rotete” av masse ting overalt. Men for all del, jeg har ikke minimalistisk stil. Jeg bare liker å foradre og dekorere hjemmet vårt ettersom årstidene forandrer seg. …og dessuten er det mye mer ok å gjøre reint når man forandrer litt samtidig! ;o)Siden sist har jeg laget et nytt bed ute, rett foran porten ved postkassa. Kjøpte rosen Louise Odier på salg, samt et par klematis som jeg fikk tak i. (de så riktignok døde ut, men nå var det 70% så da tar jeg sjangsen) Plantet også en Ingrid Bergman-rose jeg fikk på salget der. …og satte ned løk!

Har malt postkassa vår hvit nå, den var egentlig grønn men etter vinteren som var har den begynt å ruste litt – så da forandret jeg like gjerne “look’n” på den. Har ikke kommet meg så langt som til å male på navnet vårt igjen enda, men enn så lenge får skiltet som henger bak holde.
På salget kjøpte jeg forresten også klatrerosen Jasmina, og en blåregn – eller dvs Wisteria! ;o) Blir spennende å se hvorvidt den overlever, er jo egentlig ikke noe videre hardfør – og den blir jo uansett ikke sånn som i Frustrerte Fruer – der blomstrer de jo hele året!! hihi. Morsomt å prøve iallefall, når man får tak i de på såpass salg. Plantet de i solveggen ved kjøkkenhagen, regner med å lage det litt mer “ordnet” der neste sesong – om jeg får tid og har overskudd!

Jasmina har jeg aldri sett eller hørt om tidligere (det er den som er på bildet), men du og du så deilig den dufter. Jeg har ikke sett Loise Odier “live” før heller, den lukter også herlig! Jepp, jeg er rimelig ny i roseverdenen ja.

Jeg har ikke så mange planter i hagen som har lekre høstfarger enda – men tenkte jeg måtte ha med et lite bidrag til Frk Høstblad allikevel. En liten busk jeg plantet tidligere i sommer gir NYDELIGE mørk røde farger nå, men tenkte det var morsommere med noe med litt mer fargespill i akkurat nå. Derfor melder jeg inn dette bildet!

Frøken Høstblomst er en av en rekke Frk-konkurranser Anne utlyser – og er en herlig måte få inspirasjon på, lære om ulike blomster og titte på lekre hageblogger. Konkurransen er åpen for alle! Mitt bidrag er Frøken Fascinerende, og hun er en pyntekål. Jeg vet ikke riktig om hun kan betegnes som et “blad” – men kål har kanskje bare blader og ingen blomst..? Hm.. Jeg synes pyntekål er lekkert i høst-hagen, det er herlig å kunne tilføre litt nytt som står fint til den mer klassiske calluna’n eller ericka’n. Også står de fint ganske lenge fremover, selv om det blir riktig så kaldt og alt annet i hagen takker for seg..

Jeg har forresten i år plantet en calluna i et bed også, for å se om den overlever til neste sesong. Mener å ha hørt at både calluna og ericka egentlig er stauder, men at ericka’n ikke er hardfør nok her i landet. Så da blir det spennende å se om jeg klarer å holde liv i Calluna’n da! ;o) Under sees en gul-oransj gladiol fra en av mix-posene jeg plantet i våres.Siden forrige innlegg har jeg tatt litt bilder av blomstene i hagen, disse er tatt her en dag som det faktisk var herlig sol! Selv om disse bildene bare er noe få dager gamle, ser det desverre ikke slik ut lenger i hagen nå. Alt regnet og vinden har herjet en del med blomstene nå.
Hvit gladiol, fra en pose med blandede farger med løk jeg satte i vår.
Er det noen som aner hvilken rose dette er? Kan sikkert være mange ulike slag, men jeg har overhodet ingen anelse.. ;o)

Ulike varianter av oransje/ferskefargede gladioler, alle er bortimot halvannen meter høye.
Lys gul georgine, ca halvannen meter høye og blomstrer rikt hele sommeren.

Denne sådde jeg tidlig i våres innendørs, og den har virkelig vokst seg diger (over en meter høy, og nesten like bred) Husker ikke helt hva den heter – kan det være lilla geranium? Hm, ja jeg har det et eller annet sted.. Ellers blomstere en del annet fremdeles også – og såklart Bonica rosen – hun har massevis av knopper nå også!! Som dere skjønner er jeg imponert over blomstringsevnen til den rosen der! Og ikke blir den noe videre ødelagt i regnværet, slik som de andre rosene blir.

Denne kommer fra en mix-frøpose jeg sådde tidlig i sommer, Cosmos – lilla pyntekorg.

Så, da gjelder det bare å få masse fler løker ned i jorden i tiden som kommer fremover! Og om ikke så lenge er det på tide å så smått starte ordning til halloween -det er ikke lenge før nå! ;o) Blir koselig!! Jeg vil ønske dere alle en VIDUNDERLIG helg!! Kjempekoselig at du stakk innom, og helt herlig om du vil legge igjen en kommentar – da blir jeg så glad! Riktig god helg!!!!

7 Comments

 • Ellea on October 22, 2008

  Så fin blogg du har og så masse flotte bilder du hadde!

  Har tenkt lenge på om jeg skal kjøpe noe pyntekål og lyng, og etter å ha sett den flotte krukka du hadde har jeg bestemt meg for at de skal jeg!:-)

  Takk for titten i både hagen, bildene og bloggen din.

 • Trines Hus og Hage on October 20, 2008

  Hei!
  Mye fint å se! Jeg tror nok du skal få glede av Louise Odier. Jeg er ihvertfall veldig glad i mine. Synes den svarte høstkrukka var spesielt fin. Ja, pyntekål er koselig, det synes jeg også.
  Ha en fin kveld og kos deg med levende lys. Her blåser det en del i kveld, så innekosen kaller.
  Trine

 • Lene fra Lillehammer on October 13, 2008

  Hei og takk for hyggelig kommentar i bloggen min Tonerose! Og dæven så mange fine bilder du har tatt, virkelig stemningsfult altså, du er kjempeflink.
  Dahliane mine er allerede avblomstret for lenge siden så de er allerede blitt gravd opp. Vet ikke helt om jeg liker de så godt jeg, ihvertfall ikke de jeg har, men nå har jeg bare to stykker da. Ha en strålende dag også gleder jeg meg til å følge med i bloggen din, blir så inmari imponert over det du får til!
  Klem Lene

 • heidi on October 13, 2008

  Nydelige bilder fra både ute og inne. Må si du er flink til å få det til rundt deg. Jeg er også slik som deg og vil gjerne ha litt forandringer når jeg vasker og gjør rent. Det er ikke alle i huset som er like begeistret når de kommer hjem på ettermiddagen til et hus der alt har skiftet plass side de dro hjemmefra noen timer tidligere…. Men enkelte ting må man jo bare ta med på kjøpet, slik er det bare.

 • Ida on October 11, 2008

  Heisann.
  Klikket meg inn via Moseplassen for å kikke på bidraget ditt til Frøken Høstblad.
  Din frøken er flott.
  Hun stråler sammen med alt det vakre du har plantet i hagen din.
  Postkassen er virkelig fin.
  Og Gladiolene da. Nydelige, rett og slett! 🙂
  Lykke til i konkurransen og kos deg videre i hagen.
  Her venter også noen løker på å komme i jorda.
  Så, etter det er det bare å glede seg til våren. ;)))
  God lørdag og fortsatt god helg ønskes deg! 🙂

 • Sissel on October 11, 2008

  Masse flotte bilder vennen min
  Klem mams :o)

 • Monica on October 10, 2008

  Her var det mange nydelige bilder både innefra og ute! Lekre gladioler m.m. Selv om hagen din er ung, så ser det ut som om du har utrolig mye fint. Den hagen din blir nok et fantastisk skue når du har fått plantet det du vil:)
  Jeg har faktisk ikke kjøpt en eneste løk enda. Tenker nemlig hvert år at nå skal jeg ta opp de jeg har, slik at jeg får sortert og plantet litt tettere, men foreløpig har det bare blitt med tanken. Derfor er løkvekstene ganske spredd i min hage…Hmm, må gjøre noe med det neste år. Det er jo så mye fint å få kjøpt;)

  God helg!

Leave a Reply