Høstlig Bursdagskake {Bildedryss}

høstlig bursdagskake IMG_8679

Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer som lovet bildedryss av denne høstlige kaka jeg nylig laget. Kaka laget jeg til bursdagen til supre svigermoren min – designet var helt opp til meg, det er alltid gøy! ♥ Jeg tenkte det kunne passe med en høstinspirert kake, siden bursdagen hennes er nå på høsten. All pynt har jeg laget i marsipan, og selve kaken er saftig gulrotkake med ostekrem. Nam! Klikk deg videre om du har lyst til å se flere bilder/lese mer om hvordan jeg laget den…

IMG_8665

All kakepynten laget jeg i forveien, dette tar tiiid. Jeg modelerte små gresskar av marsipan som jeg hadde farget oransj. Jeg laget ulike blomster ved å bruke diverse blomsterutstikkere og diverse pregere.

IMG_8667

Alt laget jeg av marsipan jeg allerede hadde farget, og når pynten var tørr malte/kostet jeg det deretter med pulverfarger/petal dust. Synes det passer fint på ei slik høstkake, da får pynten litt mer nyanse, blir litt mer spill i den! ♥

IMG_8671

Kakefatet trakk jeg også med marsipan, og jeg har brukt noen blad-ustikkere til å prege litt mønster i kakefatet. Ja, og et par sprøyteposetupper til prikker!

IMG_8672

Blomstene jeg laget var ulike fantasiblomster, gerbra, calla, roser etc…

IMG_8674

Rundt kaka prget jeg diamantmønster, og i hvert hjørne festet jeg en gullfarget sukkerperle. Jeg bruker bittelitt vann til å feste disse perlene, alternativt kan man også bruke spiselig lim. Handler du hos kaketoppen.no – så husk å oppgi kode tonerosedesign, da får du 5% rabatt på kjøpet.

IMG_8675

Navnet til bursdagbarnet laget jeg av marsipan som jeg farget beige, jeg laget det litt tid i forveien slik at det rakk å stivne litt – og var lettere å plassere på kaka. Navnet har jeg festet med littegrann royal icing (pisket eggehvitte og melis) – det samme har jeg brukt til å feste annen masipanpynt.

IMG_8676

Kaka var gulrotkake, fire lag med et lag med ostekrem mellom hvert lag. Marsipanen jeg har brukt til å trekke kaka med har jeg farget ved å blande vanlig marsipan ifra matbutikken (rema1000) med sort konditorfarge og rød konditorfarge. Jeg synes det ble en stilig farge, akkurat slik jeg håpet på! ♥

IMG_8679

…sommerfugler måtte jeg såklart snike med på denne kaka også! hihi. Disse har jeg laget ved å bruke et sommerfuglsett ifra patchwork cutters, den tørkede sommerfuglen har jeg malt med rød (iblandet litt sort) matfarge, og bronze lustre dust.

IMG_8682

Rosene på denne kaken har jeg laget ved å bruke litt gul marsipan til de innerste kronbladene, og deretter røde kronblad videre utover. De tørkede rosene kostet jeg etterpå med rødt petal dust.

IMG_8680

Jeg har brukt kraftige farger til denne kaka, fatet har jeg også sprayet med littegrann bronze lustre spray ifra pme.

IMG_8673

Det var det hele for i dag! Jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon, hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom! ♥ Jeg og gutta skal kose oss ute i deilige høstværet i dag – herlig med helg! Håper dagen din også blir PERFEKT!

Stor klem,

tonerose underskrift

12 Comments

 • anette on October 18, 2012

  heisann!! duuh!:) for ei herlig kake, kan tenke meg svigermor ble sååå utrolig glad og overrasket for denne :D:D
  du..hvilket fat er det du bruker for å trekke marsipanen med ?:)
  er vel noe pappfat kanskje?:)

  klem Anette:)

  • Tonerose on October 22, 2012

   Hei Anette,

   hihi, hjertelig takk for det! =) Hun sa hun ble kjempeglad, det var utrolig koselig!! =)

   Jeg bruker enten ferdige fat som jeg kjøper på kakeustyrsbutikker (gjerne drums, dvs de som er ca 1 cm høye) eller så bruker jeg papp og skjærer til selv, eller så bruker jeg treplater, hobbyplater etc som jeg sager til i passe størrelse. Lager jeg tunge kaker, som feks etasjekaker sager jeg alltid til fat selv. Da blir de så mye mer stabile! =)

   Stor klem!

   • anette on October 27, 2012

    tuuusen takk da vet jeg det :))) ha en herlig skjønn dag!!

    klemmer anette:)

 • Henriette on October 14, 2012

  Tror dette er min all time favourite her på siden din, Tone! For et kunstverk 😀 Klem fra kusine Henriette.

  • Tonerose on October 22, 2012

   Hei Henriette!

   Så koselig Henriette!! Søta, hjertelig tusen takk!!

   Håper alt står bra til med dere – er så altfor lenge siden jeg har treft deg nå!! Hadde vært superkos å treffes snart – kanskje knipsa litt bilder i sammen!! =)

   Gokos!

 • Anette on October 14, 2012

  Hei…. Er stor fan av alle dine fantastiske kreasjoner, du er så utrolig flink. Har tittet på flere marsipan figurer, blomster o.l, og du skriver at du lager de litt i forveien… sånn at de stivner…
  Jeg skal ha en kake den 21 (søn) og skal modellere kapt. sabeltann i marsipan, jeg lurer da på hvordan du definerer litt??? hehe…

  • Tonerose on October 22, 2012

   Hei Anette,

   Hjertelig takk for så gode ord! =)

   Beklager – her hos meg har det vært så travelt i det siste, at jeg har ikke fått vært innom på bloggen og sett på kommentarer på evigheter. Jeg håpr og tror sabeltannkaka de ble knallbra!! Jeg lager gjerne kakepynten min i begynnelsen av uka, jo tykkere pynt, jo lengre tid trenger den på seg til å tørke. Feks marsipanbilderammer er det første jeg lager, slik at de får 4dagerpå seg til å tørke slik at den kan stå oppreist! =)

   Stor klem!

 • Cathrine on October 14, 2012

  Speachless… Du bare overgår den ene kaka etter den andre… Bøyer meg i støvet. Fantastisk flott, og utrolig snertne detaljer…
  Heldige svigermor 😉

  • Tonerose on October 23, 2012

   Hei Cathrine,

   Hihi, søta! =) Hjertelig tusen takk for så gode ord!! Snill du er!

   Titta såvidt innom bloggen din – du og du FOR noen nydelige bordkort du lager!! de er virkelig HELSKJØNNE! FLINKA!!!

   Du går en herlig tid i møte! =)

   Stor klem!

 • Signe on October 14, 2012

  Heldige meg!! Kaka var virkelig et syn. Og smakte aldeles herlig. Tusen tusen takk Tone, for den fantastiske kaka du overrasket meg med på bursdagen min. Klem fra Svigermor ;-))

  • Tonerose on October 14, 2012

   =)

   Kjempestas at den falt i smak!! =) Vi koste oss masse med bursdagsfeiring, både store og små!!

   Stor klem!

Leave a Reply