Høststemning, og oppskrift til kakedekor – icing.

Jeg har fått forespørsel om å legge ut oppskriften(e) jeg bruker når jeg dekorerer kaker, og det gjør jeg såklart gjerne. Koselig! :o) Spørsmålet var om icing – og det er en stund siden jeg fikk denne oppskriften, men mener jeg har fått den fra Cacas/Wilton.  …men aller først noen ferske bilder fra badet vårt. Høsten er her!

  IMG_8350IMG_8348

Høstbukett fra hagen har fått plass på hylla i hjørnebadekaret.

IMG_8334IMG_8323

Georginene med kombinasjonen rødt/gul er ny av året – kan den hete Akita? Den falt veldig i smak, synes fargene er perfekt nå på høsten. Også er hver enkelt blomst DIGER! :o) Me like!

IMG_8355IMG_8335

Icing:

1 eggehvite, 1/4 ts sitronsaft og ca 4dl melis. Eggehviten vispes til den blir helt stiv. Tilsett sitronsaft og melis. (oppskriften økes avhengig av hvor mye man trenger – men dette er forholdene) Icing er kjempefin å lage kakepynt av, og man kan lage opp litt små blomster etc når man først er i gang, deretter oppbevare den tørt og i romteperatur – og da kan den stå i opptil et ÅR (!). Jeg skulle gjerne vært flink til å lage pynt med sprøytepose og icing, men med en del mer trening så går det forhåpentlig greiere etterhvert. Ender som regel opp med å lage pynt av marsipan, siden det er det jeg har mest erfaring med…! Men men. Etterhvert klarer jeg forhåpentlig å få laget opp litt pynt og trent meg med icing, det er jo superkjekt fordi det kan lages så lenge i forveien! (Når icing får stå og tørke blir den helt stiv/hard) Skal snart lage litt klovner etc av icing, skal prøve å huske å ta bilder underveis om noen har lyst til å se! :o)

IMG_8367IMG_8370

Disse herlige høstrosene har jeg fått av mamma’n min, superskjønn høstfarge på de!!

IMG_8377 IMG_8371

Nå på høsten synes jeg det er helt herlig å tenne litt lys, og favoritten er et duftlys med krydderduft…! Lukter deilig krydderkake! Jeg er veldig glad i duftlys, men de må være gode – er desverre en del jeg blir uvel av, og som enten ikke lukter noentig, eller altfor masse… Etter min smak skal det ikke dufte så veldig, men akkurat passe! hihi.  Dette mener jeg er fra wallgreens (?), men vanligvis har jeg gjerne duftlys fra yankee candle. De liker jeg veldig godt! :o)

IMG_8361

Legger gjerne ut smørkrem-oppskrift jeg bruker til å dekke kaker med etc også, også tenkte jeg prøve meg på å lage marshmellowsfondant eller sukkerpasta en dag.. Noen som har erfaringer/tips? Da blir jeg kjempeglad!

IMG_8378IMG_8380

Kjempestas at du tittet innom bloggen min i dag, jeg håper du har en HERLIG helg! ♥

7 Comments

 • Skarven on November 6, 2010

  Virkkelig koselige bilder fra badet ditt, faktisk akkurat den inspirasjonen jeg trengte for å komme i gang med rydding og pynting på en ellers så grå høstdag. God helg 😉

 • krepsemor on September 26, 2010

  Så fint at du deler oppskrifter og hobbyidèer med oss =)
  De oransje rosene er maken til de jeg hadde i konfirmasjonen til sønn nr 2 i år! De holdt utrolig lenge! Mester Grønn er virkelig flink!
  De georginene var helt nydelige!

 • Linda on September 21, 2010

  Nydelig farger og bilder. Høsten er en vakker tid:) Og georginer er sommerens dessert synes jeg, vakre der de står leeenge utover høsten:) Klem

 • Blomsterguri on September 19, 2010

  Alldeles herlige farger! Det er typisk høst, men så varmt og godt å se på de bildene!!! Mere, mere…

 • Lev Livet Lett Lokki on September 19, 2010

  Så nydelig!! Vet du dette var et vidunderlig høstinnlegg – het nydelig!!
  Ønsker deg herlige høstdager!
  Klem Lokki

 • Bare Mio on September 19, 2010

  Nydelige bilder og for en høststemning hos deg, lekkert.
  Jeg har heller ikke skaffet meg georginer for jeg er ikke flink til å ta inn løker.
  Georginene greier seg vel ikke hvis jeg ikke tar dem inn?
  Ønsker deg en fortsatt fin søndag.
  Klem fra Mio

 • asbjørg on September 19, 2010

  Woww,hvilken farge på dine georginer,helt hærlig!Skjønner ikke at ikke jeg har skaffet meg georginer,de er jo så skjønne,og kan vel ikke være så vanskelige å få til!
  God søndag!

Leave a Reply