{ Hvordan fylle en kake }

tonerosedesign_hvordan_fylle_en_kake

Happy day! ♥ Jeg har jobbet litt med layout´n på bloggen, og har dermed opprettet en egen fane som heter “DIY KAKEDEKORERING” – her vil etterhvert alle innlegg med tips/DIY kakedekorering havne ♥ Er det noen som har ønsker om hva jeg skriver på bloggen (og etterhvert lager videoer av) så send meg gjerne en email! ToneroseDesign@gmail.com ♥

IMG_4269_hvordan_fylle_en_kake

I dag kommer helt basic hvordan jeg deler+fyller ei kake, hentet ifra boka mi ♥ Dette er HELT grunnleggende, og på ingen måte en fasit, bare slik jeg gjør det – for alle dere som har spurt ♥

IMG_4272_hvordan_fylle_en_kake

Jeg liker å bruke feks drums som kakebrett, dette er pappfat som er ca 1cm høye. Fåes kjøpt hos feks FestFabrikken ,oppgi kode ToneroseDesign så får du bittelitt rabatt. Kakefatet har jeg stående på et turntable, dette er ikke et must – men jeg synes det er helt gull, og bruker det alltid ved kakedekorering. Jeg fikk mitt fat ifra mannen min for lenge siden, denne varianten kan man også tilte ♥ Ved å bruke et slikt fat kan du enkelt snurre kaka rundt ved å dytte litt på kakefatet. Har du ikke turntable kan du også bruke feks pizzafat som kan snurres, det brukte jeg i starten. Det får du feks på IKEA til litt over femtilappen ♥ Og, jeg bruker det fremdeles på store/tunge kaker! Som sagt, et turntable er ikke et must – men veldig veldig kjekt.

IMG_4273_hvordan_fylle_en_kake

Til å smøre utover krem pleier jeg å bruke en slik liten spatula, synes det fungerer helt supert! Min er av merket wilton, men du kan også helt fint bruke en helt vanlig smørkniv. Jeg starter med å ha littegrann sjokoladesmørkrem (her: nesquick-krem) på kakefatet før jeg plasserer kaka på fatet. Dermed “limes” kaka littegrann fast til kakefatet.

IMG_4275_hvordan_fylle_en_kake

Deretter bruker jeg en helt vanlig brødkniv, og deler kaka i lag. Jeg pleier alltid å lage kakene mine i 2 like store former/2 runder, og hver av kakebunnene deler jeg i 2. Dvs hver kake har vanligvis 4 lag. Personlig er jeg mer fan av kaker som er mindre i diameter og heller litt høyde på – men dette er smak og behag! ♥  Kaka jeg har laget her er vel ca 20cm i diamanter, for de som lurer ♥ Jeg pleier gjerne å dynke kakene mine litt også, selv om det er helt vanlig sjokoladekake, vaniljekake osv.( Gjerne med noe friskt om det feks er friske bær i kaka, men om det er helt vanlig sjokoladekrem el bruker jeg litt sukkerlake – det har jeg brukt her, før jeg har på kremen)

IMG_4278_hvordan_fylle_en_kake

Dette er en helt klassisk vaniljekake med sjokoladekrem – en crowdpleaser! Oppskrift finner du HER.

IMG_4279_hvordan_fylle_en_kake

Avhengig av type kake, dynker og fyller jeg kaka med det som er avtalt – her finnes det MANGE muligheter! Personlig er jeg veldig fan av nougatkrem om dagen.. nam! (for å lage nougatkrem bruker jeg nesquick-krem-oppskriften jeg linket til tidligere, men bytter da ut nesquick med nougat som jeg smelter. Evt ha oppi litt kakao avhengig av hvor mye nougat du har oppi) Om jeg har fyll som feks vaniljekrem el sprøyter jeg på en ring med smørkrem/sjokoladesmørkrem ytterst langs kaka først, slik at lagene over vil ligge stabilt. Og fyller på med ønsket fyll inni ringen! Da blir kaka mye mer stabil.

IMG_4280_hvordan_fylle_en_kake

Så er det bare å gjenta prosessen, helt til alle lagene er på – men deilig krem innimellom.

IMG_4283_hvordan_fylle_en_kake

Jeg bruker gjerne slikkepotten når jeg har på krem på kaka, før jeg smører den utover, men her kan du bruke hva som helst.

IMG_4284_hvordan_fylle_en_kake

Jeg avslutter med å dekke kaka med et lag sjokoladekrem, alternativt et tynt lag smørkrem om dette passer bedre – avhenger av kake/fyll.

IMG_4285_hvordan_fylle_en_kake

Dette gir det perfekte underlaget før trekking med marsipan etterhvert! Dekk kaka helt med smørkremen, og jevn ut så godt du kan med feks en spatula slik som jeg har brukt her. Har du ikke dette, kan du bruke feks en smørkrem i kombinasjon med en deigskrape. Husk å sette kaka kaldt i kjøleskapet i iallefall en halvtime etter at du har trekt den med smørkem, før du trekker den med marsipanlokk. Da rekker smørkremen å stivne, og du får det perfekte underlaget!

IMG_4289_hvordan_fylle_en_kake

Det var det hele for i dag! Jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon/hjelp ♥

Ønsker deg en strålende dag!

Stor klem ♥

// Flere innlegg om kakedekorering finner du samlet HER

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/a9cfa25cb35fc0e72a07076c4d6c83796b00f979

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...