{ Hvordan lage en baby… }

IMG_8675_lær_å_lage_marsipanbaby

Ja, av marsipan selvsagt!

Lær å lage marsipanbaby på 1-2-3

Dette har jeg skrevet bittelitt om tidligere – men jeg får så ofte mailer om akkurat dette dermed tenkte jeg det bare er fint med litt repetisjon for eventuelle nye blogglesere =) De er utrolig enkle å lage, SUPERSØTE – og perfekt resultat hver gang!

Når jeg designer søte babykaker har jeg nesten alltid en liten marsipanbaby på kaka – helt herlige! Disse kan du lage selv, da bruker du en silikonform som du presser marsipanen nedi. Start med å farge marsipanen til hudfarge, jeg liker å bruke Ivory ifra Wilton i vanlig ufarga (“gul”) marsipan, feks fra Rema. Deretter ruller du en ball av litt marsipan, som du presser nedi silikonforma. Smett forma i frysern et kvarters tid – og deretter kan du vippe ut en perfekt liten baby! Kommer garantert til å imponere!

Grunnen til at jeg smetter babyene en tur innom fryseren er at de da er mye enklere å vippe ut av forma, uten at den feks blir “dratt” i ansiktet el. Til mindre silikonformer trenger du ikke ha de innom fryseren – da kan du bare enkelt presse marsipan nedi forma og deretter vippe de ut. Nesten alle silikonformer er det IKKE behøvelig å smøre på noen måte, jeg har kun èn form som jeg drysser bittelitt melis i – og jeg har MANGE!

Jeg er veldig glad i å lage nusselige luer på marsipanbabyene mine – gjerne litt oversized! Da kjevler jeg marsipan flat, kutter til i passe str, og tilpasser rundt hodet. Fest evt “lua” fast med litt vann om marsipanen ikke er fuktig nok til å feste av seg selv. For å få strikke-effekten bruker jeg feks en liten tannpirker som jeg “prikker hull” med. Jeg startet med å lage slike luer da jeg moderte kaketopper etter nyfødtbilde hvor skjønne babyen hadde en tilsvarende lue – og etterpå har jeg fått dilla! hihi. Stas å se at så mange andre gjør det samme – det er jo sååå nusselig!

Jeg elsker å hente inn personlige elementer i kaka der det er mulig ♥

Supersøt slikonform til marsipanbaby finner du i de fleste kakeutstyrsbutikker – her har jeg brukt babyform fra First Impression. Søk silikonform+baby så dukker det opp mange =)

Stor klem!

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...