Hvordan lage en bilkake {Trinn-for-trinn} Del 1: Utskjæringen

IMG_8071 hvordan lage en bilkake utskjæringen
Velkommen til ToneroseDesign ♥ I dag kommer som lovet fremgangsmåten på hvordan jeg laget denne bilkaka, utgangspunktet var ei vanlig rund kakeform. Klikk deg videre for å lese mer/se flere bilder…
IMG_8031_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake

Hvordan lage en bil-kake:

Det er kjempegøy at det er så mange av dere som har spurt etter fremgangsmåte, moro at dere likte kaka!! Da jeg begynte å konvertere bildene oppdaget jeg fort at det var blitt maaaange bilder, dermed tenkte jeg det ville være lurt å dele innlegget opp i to. I dag forteller jeg hvordan jeg gikk frem da jeg skjærte til kaka, og del to blir fremgangsmåte/bildedryss av hvordan jeg trakk den med marsipan/dekorerte den! Satser på at det ikke blir så mange dagene til del to kommer! ♥
IMG_8042_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Jeg stekte to runder med vaniljekake, i en vanlig rund form. Lurer på om størrelsen feks var 26cm – iallefall den midterste størrelsen av et slikt sett med tre i. Da de var ferdigstekte delte jeg de, og fylte de med deilig sjokoladekrem (nesquick-kremen.. mmmm!) Jeg bakte kakebunnene kvelden før, slik at jeg kunn dele, fylle og stable kaka – og deretter pakke den inn i plast – og sette den i kjøleskapet natta over. Ved å gjøre dette får kaka “satt seg” litt, og den blir betydelig bedre å skjære til morgenen etter.
IMG_8039_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Da er det bare å skjære i vei! Jeg brukte såklart en lyserosa kniv! hihi. En slik nydelig kniv fikk jeg av mamma’n min på Valentines Dag, hun har kjøpt den på Kitch’n om du lurte!
IMG_8043_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Denne kaka var til barnedåpen til herlige nevøen min, og søsteren min ønsket en “boblete sammentrøkt tegneseriaktig bil”…! hihi!! Jeg startet med å dele hele kaka i tre deler, som du ser på bildet over.
IMG_8044_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Deretter smurte jeg sjokoladekremen på toppen av kaka, og “limte” fast de to sidene på toppen av kaka – som du ser på bildet under.
IMG_8047_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Dette hjelper betraktelig på formen, allerede her!
IMG_8049_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Så er det bare å skjære i vei, skjær bort små biter av gangen. Du kan “lime” fast biter med sjokoladekrem om du skjærer bort for mye – men det er litt knotete å fortsette å tilpasse etterpå. Så det er enklest å ikke skjære bort for mye! hihi. Men, det er ikke så skummelt som det kan virke, det bare tar litt tid!
IMG_8055_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Det er kjempefint å ha noen bilder å se på, jeg brukte denne søte lille bilen som jeg på forhånd hadde støpt av sjokolade farget blå (skulle være pynt på iskaka til mamma) – samt flere bilder mamma og stefaren min printet ut av klassiske boble-biler for meg mens vi var hos de. (har du ikke tittet innom bloggen tidligere, var det der søsteren min og co hadde barnedåpen, dermed var hele gjengen der under forberedelsene!)
IMG_8050_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Her har jeg skjært bort en del av taket, samt rundet fronten en del.
IMG_8051_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Det ble litt småspising av kaka underveis ja – farlig det der å skjære til kake – til denne kaka var det jo så mye som ikke skulle brukes! hihi. Vi fryste restene altså, de er superkjekke å ta opp til feks cake pops – men det ble litt svinn ja.. hihi, DEILIG!
IMG_8053_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Jeg brukte en cookiecutter til å skjære ut et par sirkler til hjulene , det fungerte supert!! Jeg plasserte kaka på en skål som stod opp-ned, slik at jeg fikk litt luft under kaka – og dermed fint kunne skjære ut en sirkel litt “nedpå” siden – om du henger med?? Jeg har et sett med mange ulike størrelser sirkler inni hverandre, men har du ikke slike utstikkere kan du forsøke å bruke feks en kjøkkenglass med tynn kant.
IMG_8057_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Da jeg hadde laget de to sirklene kuttet jeg bort en del kake på oversiden, og lot det være igjen en kant til hjulskjermene. Som du ser har jeg også så smått begynt å skjære litt skrått innover under bilen (du ser det mellom hjulene her) – slik at man får litt illusjonen av at bilen ikke står helt nedtil bakken.
IMG_8062_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Jeg har også skjært til en del mer bak på kaka nå, rundet den – samt skrånet den innover nedover også. Jeg brukte bildene jeg hadde av et par boble-biler som referanse –slik at jeg hele tiden kunne sammenligne og se hvordan bilen ser ut (ikke tegneserieversjonen da, hihi, men et utgangspunkt)
IMG_8064_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Så er det bare å skjære…
IMG_8066_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
…og skjære…
IMG_8068_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
…og skjære – til man omsider etterhvert begynner å bli fornøyd med fasongen!
IMG_8071_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Da jeg var ferdig med å skjære ut fasongen dekte jeg hele kaken med sjokoladekrem, den samme kremen som jeg fylte mellom lagene med kake.
IMG_8073_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Jeg brukte en smørkniv til å smøre kremen utover, og til litt knotet steder som feks inni hjulene brukte jeg en teskje for lettere å komme til.
IMG_8076_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Ta-taa! Da bar det hen inn i kjøleskapet, ta deg en pause i halvtimes tid eller lengre – eller som i mitt tilfelle sett deg med bokkakepynting! hihi. ♥  Ved å sette bilen inn i kjøleskapet nå får kremen tid til å stivne litt.
IMG_8035_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
På forhånd hadde jeg lage klar litt ulike detaljer til bilen, slik som disse to eksospottene… (de kunne vært 1/3 av størrelsen, disse var ALTfor lange)…
IMG_8034_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
…et par speiler (jeg har presset en ukokt spaghettibit inni de, slik at jeg kan feste speilene til bilen etterpå)…
IMG_8033_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
…og skilter og hjul! På skiltene skrev jeg navnet til dåpsbarnet på det ene, det andre skrev jeg dåpsdatoen på. All denne pynten er forresten laget i marsipan, og ved å lage de noen dager i forveien får de tid til å tørke og dermed bli stive og kan fint holde fasongen sin.
IMG_8083_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Når kaka har stått en stund i kjøleskapet glatter jeg den gjerne ut, da blir det betydelig enklere å få et pent resultat med marsipanen etterpå. Jeg bruker tørkepapir til dette, og forsiktig klapper den litt!
IMG_8079_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
…da er bilen klar for lakkering! hihi, eller – ja, marsipan iallefall! ♥ Men, nå er dette innlegget blitt så langt – at det får bli neste gang! Bildedryss/fremgangsmåte kommer!
Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag, jeg håper du har en HERLIG dag! ♥ Stor klem fra meg!
tonerose underskrift
// Flere innlegg om kakedekorering finner du samlet HER

// inspirasjon til boble-bil selskap finner du HER – mye bilder og idèer!

12 Comments

 • Tonerose on May 10, 2012

  Hei A-H,

  Åh – så gøy!! hva er planene? Ville vært kjempegøy om du har lyst til å dele bilder etterpå! :o)

  Kos deg masse med forberedelsene, og ikke minst feiringa!!

  Håper du har hatt en fantastisk dag!!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 10, 2012

  Hei Lene,

  Hjertelig takk for så gode ord!! :o) Kjempekoslig at du settr pris på trinn-for-trinn innlegg! :o) Jeg synes det var rimelig greit å trekke denne kaka -synes det er verre med STORE kaker! :o) Det går jo det også da, gjelder bare å være litt tålmodig! :o) Men alt i alt synes jeg gjerne at det er akkurat trekkinga som ofte er det mest knotete..!

  Tusen takk, jeg håper du har hatt en fantastisk dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 10, 2012

  Hei Birte,

  Hihi, så søt du er! hjertelig takk for det! oj, både skute og mikke mus!! STILIG!! :o)

  Jeg håper du har hatt en fantastisk dag!!

  stor klem!

 • Tonerose on May 10, 2012

  Hei Cecilie,

  Hjertelig takk søta! ♥ Jeg bruker denne oppskriften:

  113 g smør


  450 g sukker


  437 g mel


  1 ts.salt


  3 ts. bakepulver


  3,3 dl iskaldt vann


  4 pisket eggehviter


  1/2 ts. vanilje extract


  1/4 ts. mandel extract

  Smør og sukker røres hvitt, kaken stekes på 175 grader i ca 30 min.

  Ja, det med krem er VANSKELIG…!! Jeg laget dobbel porsjon denne gangen, siden søsteren min tenkte å sprøyte samme kremen på noen cupcakes – men det ble fremdeles litt igjen! (det ble fryst sammen med kakerestene – cake pops…mmmm!)

  Jepp – jeg synes den kaken er GOD!

  Tusen takk, jeg håper du også har hatt en fantastisk dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 10, 2012

  Hei Annette,

  Hjertelig takk for det! ♥ Åh, så gøy! Hva er planene? Cupcakes? :o)

  Tusen takk, jeg håper du også har hatt en fantastisk dag!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 10, 2012

  Hei Firdevs,

  Anytime! ♥ Glad det falt i smak!

  Hihi, ikke sant? Gleder meg til å se bilder!!

  håper du har hatt en fantastisk dag!!

  stor klem!

 • A-H on May 10, 2012

  Kjempebra med trinn for trinn:) Her må nemlig ting inn med små teskjeer;)

  I helga er det bursdagsfest for mannen, og siden jeg har kjøpt grønne servietter med traktor på, så blir tema for dagen grønt! Og med all inspirasjon fra deg så gleder jeg meg så utrolig masse til å lage i stand:)

  Klem fra meg

 • Lene on May 10, 2012

  TUSEN TAKK for steg for steg av den superflotte bilkaken, MÅ bare prøve meg på den en gang 🙂 Gleder meg veldig til å se hvordan du har “lakkert” kaka hihi. Skjønner ikke hvordan du klarer å kle kakene med marsipan når det er sånne fasonger på de, ser for meg at det er vanskelig… Ha en fantastisk flott kveld <3

  Stor klem

 • Barnelykke on May 10, 2012

  Det virker så enkelt når du forklarer 🙂 Meen vet etter å ha prøvd skute og mikke mus kaker tidligere at det er ikke fult så enkelt 🙂 Du er jammen dyktig!!!

  Klem
  Birte

 • Cecilie G on May 10, 2012

  Hva slags oppskrift bruker du på kakebunnen? Den virker som det er så “hold” i den.
  Hvor mye nesquick krem lager du til å dekke den?

  Jeg liker godt “Steg for steg” beskrivelser, lærer mye av det 🙂

  Du er utrolig flink : )

  Ha en fin dag. HIlsen Cecilie 🙂

 • Annette on May 10, 2012

  Heisann 🙂 Du er bare så super flink,at jeg har ikke ord :)Når det nermer seg 17 mai skal jeg også i gang,da med alt det fine jeg vant hos deg :)Ha en super fin dag 🙂 Mvh Annette.

 • Anonymous on May 10, 2012

  Tusen takk for trinn for trinn av fremgangsmåten, veldig tydelig med masse bilder 😉 da er det bare å brette opp armene for å prøve seg frem =)

  Klem : Firdevs

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...