Hvordan lage en bilkake {Trinn-for-trinn} Del 2: Marsipantrekking

IMG_8071 hvordan lage en bilkake marsipantrekking
Velkommen til ToneroseDesign! SÅ utrolig koselig at du tar deg tid til å titte innom bloggen min i dag, tusen takk for det!  ♥  I dag kommer del to av fremgangsmåten på hvordan jeg laget boble-bilkaka til dåpen til nydelige nevøen min. Hvordan jeg trakk den med marsipan/pyntet den! Klikk deg videre for å lese mer/se flere bilder…

IMG_8283_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
I del 1 viste jeg en del bilder av hvordan jeg skjærte ut bilen, utgangspunktet var 2 x kakebunn i rund form. Dette innlegget kan du lese HER. Hvor langt var vi kommet? Jo, ferdig trukket med sjokoladekrem, samt “klappet” jevn! ♥
IMG_8079_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Jeg startet “lakkeringa” ved å finne frem litt marsipan som jeg på forhånd hadde farget svart. Du kan gjøre som meg, å bruke vanlig marsipan ifra matbutikken og blande denne med pastafarge (handler du hos kaketoppen får du 5% rabatt om du oppgir kode tonerosedesign) eller du kan kjøpe ferdig farget svart marsipan (eller fondant eller det du måtte ønske såklart!)
IMG_8084_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Velger du å farge selv er det kjekt å farge marsipanen inni en pose, da slipper du at det blir farge OVERALT, og at du ser ut som om du er 3år etterpå.. Neida, jeg har aldri hatt fargerike hender etter marsipanfarging, før mamma’n min tipset meg om å bruke en pose..  hihi!
IMG_8088_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Først festet jeg en stripe med svart marsipan langsetter nederst på bilen, dette for å etterhvert gi illusjonen av at bilen ikke stod nede på bakken, men hvilte på hjulene. Marsipanen fester jeg ved å pensle på litt vann på baksiden av marsipanbiten. Deretter trakk jeg toppen av kaka med litt svart marsipan – jeg tenkte det ville være stilig å skjære ut bilrutene etterpå – derfor dette trinnet! Det spiller ikke så stor rolle hvordan marsipanen er her, den vil bli dekket av bilfargemarsipanen uansett.
IMG_8089_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Så er det bare å kjøre på med farga marsipan! Siden barnedåpen var aquafarga/lyseblå farget jeg såklart marsipanen til bilen i denne fargen. Jeg kjevlet ut et stort stykke, sprayet litt vann på bilen, og slengte marsipanen over. Her gjelder det å jobbe forholdsvis effektivt! ♥ Jeg brukte hendene for å presse marsipanen ned i alle buer og linjer i bilen – og til hovedlinjene brukte jeg i tillegg litt ulike pregeverktøy.  For å klippe til kanten nederst langs bilen brukte jeg en saks på marsipanen, etter jeg hadde lagt marsipanen over bilen og formet den røft etter fasongen.
IMG_8033_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
På forhånd laget jeg hjul til bilen, av marsipan. De fikk også en liten logo påmalt, såklart! hihi. Jeg laget de litt tid i forveien, slik at de fikk tid på seg til å stivne/tørke – og dermed ville holde fasongen greit når jeg skulle plassere de på kaken. Et par dager før ville jeg laget de, hvis ikke før.
IMG_8093_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Så var det bare å “smette” de på plass! De limte jeg ikke fast på noe måte, størrelsen passet såpass bra at det var ikke behøvelig med noe lim på noe måte.
IMG_8095_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Deretter brukte jeg et pregeverktøy til å tegne fasongen på bilrutene på bilen – har du ikke pregeverktøy kan du bruke feks en tannpirker.
IMG_8098_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
For å fjerne den lyseblå marsipanen ifra bilrutene brukte jeg en skarp kniv. Det spiller ikke så stor rolle hvordan kanten blir, om du vil lage bilen din lik som min kommer du uansett til å dekke til denne med en kant etterpå.
IMG_8101_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Jeg skjærte til to vinduer på hver siden av bilen, og ett foran og ett bak. Deretter skar jeg ut åpning til lyktene – jeg hadde nemlig lyst til å plassere ekte/lysende lykter inni bilen. Hvorfor ikke? hihi.
IMG_8102_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Her ser du hvordan mini-mini lysene så ut – jeg fikk tak i de på ebay, såklart! Først da kaka skulle settes frem på kakebordet plasserte jeg lysene inni den, dermed var jeg helt sikker på at de kom til å lyse skikkelig under selskapet. Mens jeg fortsatte å dekorere bilen plasserte jeg litt plast inni åpningen til lyktene, slik at jeg ikke trengte å være redd for at kaken ble tørr der.
IMG_8034_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
På forhånd hadde jeg laget et par speil i marsipan, disse malte jeg med litt sølvpulver – samt drysset litt sølvglitter inni de – slik at innsiden ville bli litt annerledes enn utsiden. For å kunne montere de til bilen presset jeg ukokt spaghetti inn i de. Du kan selvfølgelig gjerne bruke feks tannpirker, men jeg synes det er topp å bruke spaghetti – da er det ingen fare om noen spiser det!
IMG_8104_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Ta-taa! Da var speilene på plass!
IMG_8107_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Deretter rullet jeg tynne pølser av grå marsipan, som jeg festet med litt vann i kantene på bilrutene. Forholdsvis tykk kant, slik at den ble mer” “tegneserieaktig”!
IMG_8249_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Ah – det glemte jeg jo helt! På baksiden av de opprinnelige boblebilene er det en rist (??? mhmm, PEILING på bil ja!!  hihi) , denne måtte såklart være med! Jeg skar ut åpning i den blå marsipanen, trillet små bånd av svart marsipan, og festet dette inni åpningen.
IMG_8035_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
På forhånd hadde jeg også laget et par eksospotter, disse plasserte jeg rett under den lyseblå marsipanen bak. Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle gå frem med alt, så disse viste seg å bli ALTFOR lange. Kunne vært feks 1/3 av lengden. Men men, jeg kuttet de til og det fungerte greit allikevel!
IMG_8250_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Deretter brukte jeg grå marsipan, rullet denne – og “limte” fast til bilen ved å bruke en pensel og litt vann. Hmmm, støtfanger? Og litt … – ekstra? hihi.
IMG_8251_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Det samme gjorde jeg foran – alle detaljer kommer etterhvert på plass. Først en linje nedover langs midten av panseret –
IMG_8252_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
– deretter et “håndtak” under denne, samt bilskiltet med navnet til dåpsbarnet på. Skiltet har jeg laget av marsipan, laget også dette i forveien – slik at det ville stivne litt og holde fasongen sin fint.
IMG_8253_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
På baksiden festet jeg også et skilt, dette hadde jeg skrevet dåpsdatoen på. Skiltene festet jeg med litt royal icing (pisket eggehvitte og melis)
IMG_8254_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Så fortsatte jeg med slike små detaljer rundt overalt, som nederst på bilen her…
IMG_8255_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
– og på døra her.
IMG_8257_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Da jeg var fedig med de ulike detaljene i marsipan, gjenstod malingen! Den grå marsipanen fikk et strøk “sølvmaling”, sølvshimmerpulver (spiselig, kakepynteustyr/lustre dust) – blandet med bittelitt vodka.
IMG_8261_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
For å få en nydelig SHINE på kaka (spesielt de svarte vinduene etc) pensler jeg på litt vodka.
IMG_8267_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
SUPERT tips, ikke sant? hihi. Anytime! ♥ Jeg synes dette er helt gull selv, og da er det jo koselig å dele erfaringene jeg får etterhvert med mine NYDELIGE lesere! Det kan gi utrolig stilige effekter, ved å bruke dette på noen få steder på kaka etc… (ikke type bilkake slik som dette,men “vanlige” kaker!)
IMG_8274_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
De små marsipanlyktene malte jeg også med litt pulverfarge, rødt og litt oransj.
IMG_8310_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Foran på bilen laget jeg et par blinklys, og bak et par vanlige lys.
IMG_8313 barnedåp kake_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
De store lyktene foran plasserte jeg ekte lys i (ikke spiselige) – jeg tenkte det ville være stilig at bilen faktisk lyste. Hihi! Det var det hele!
IMG_8307 bilkake_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
….hang du med? ♥
IMG_8288 bil kake_hvordan_lage_en_boble_bil_kake_bilkake
Om det er noe du lurer på, eller noe jeg har glemt å forklare så er det bare å spørre! Enten via email eller legg igjen en kommentar. ♥ Jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! Hjertelig takk for at du tok deg tid til å titte innom bloggen min i dag!

// inspirasjon til boble-bil selskap finner du HER – mye bilder og idèer!

Jeg håper du får en HERLIG dag!! Stor klem!
tonerose underskrift
// Flere innlegg om kakedekorering finner du samlet HER

9 Comments

 • Eirin on September 26, 2012

  Fantastisk kake! Jeg har letet mye på ebay for å finne mini-lysene som er brukt på denne kaka og mener jeg har funnet de nå. De heter mini Led Party Glow Light Ring Finger Beams Torch 4Color 4pcs in FF02. Linken på ebay er: http://www.ebay.com/itm/mini-Led-Party-Glow-Light-Ring-Finger-Beams-Torch-4Color-4pcs-in-FF02-/110923336259?pt=US_Laser_Pointers&hash=item19d38bca43 Tenkte jeg ville dele dette med dere andre som leser kommentarene, så det blir lettere å finne de. Tusen takk til deg Tornerose som har delt alle de andre detaljene rundt kaka. Det eneste jeg ser jeg mangler nå er litt mer detaljer om fargene du har brukt. For en nybegynner som meg, er det greit å få alt inn med teskje ;-p Har begynt å lese bloggen din fast – gleder meg til fortsettelsen! Stor klem 🙂

  • Tonerose on October 2, 2012

   Hei Eirin,

   Hmm.. når det kommer til fargene jeg brukte her er jeg litt usikker. Det er så lenge siden! Men jeg mener å huske at jeg blandet litt frem og tilbake – da jeg hadde fargeprøve ifra søsteren min, og følte at fargen jeg først startet ut med ikke ble riktig. Så, her har jeg blandet ulike blåfarger og prøvd meg litt frem og tilbake.. Ellers kan du bruke ekstra hvit marsipan til det hvite, wilton black til det sorte, og feks wilton lustre dust silver til det som er sølv. Også har jeg brukt sølv disco glitter inni speilene. Var det til hjelp?

   Stor klem!

 • Tora on May 30, 2012

  Utruleg flott bil! Eg skal lage ein liten bil som pynt oppå ei dåpskake,håpar det er ok at eg bruker bilen din som mal! Men til ei evt bilkake seinare,kor fann du lysa på ebay…? Kva søkte du etter?

 • Heidi on May 12, 2012

  Hei. Det er ikke lenge siden jeg oppdaget bloggen din og helt siden jeg begynnte å lese den må jeg bare innom og se hver dag 🙂 Alltid så mange fine kaker du lager. Jeg lurte på denne kaken, hvis farger har du brukt? Jeg tenkte å bestille fra kaketoppen og vi da bestille de samme fargene sånn at jeg kan kanskje prøve å lage en like fin kake som deg. Kan jeg lage kaken på forhånd å fryse den ned ? Jeg hadde lyst å lage den til min sønns bursdag i juli, men begynner å jobbe igjen i juni og litt lettere å få tid til dette nå når jeg ikke jobber. Stor klem

 • ... on May 12, 2012

  Kan man lage denne kaken kvelden før eller bør den lages samme dag?

 • Anonymous on May 12, 2012

  Fantastisk fin kake:) du er såååå flink:) du inspirerer meg veldig:)
  Tone

 • Vibecke on May 12, 2012

  Denne kaken va fantastisk nydelig. Ser så enkelt ut når du viser og forklarer. Du e kjempe flink! Setter stor pris på trinn for trinn forklaringene dine med bildet 🙂 hele kakebordet til dåpen va nydelig 🙂
  Ønsker deg en strålende helg 🙂

 • Lene on May 12, 2012

  Tusen tusen takk for at du deler fremgangsmåten med oss, er jo mye enklere når man skal prøve seg selv å ha trinn for trinn å følge 🙂 Ønsker deg en fantastisk nydelig helg sammen med dine kjære <3

  Stor klem

 • Bakegleder on May 12, 2012

  Den er så flott og tøff!

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...