Hvordan lage Hjertepynt til Cupcakes {Trinn-for-trinn}

IMG_3832 pynt cupcakes valentinges dag
Velkommen! ♥ I dag kommer som lovet fremgangsmåte på søt cupcake-pynt; lyserosa hjerter til Valentines Dag!IMG_40102

Når du skal lage kakepynt slik som dette, og ønsker at marsipanen skal tørke litt slik at den stivner – er det en fordel å lage kakepynten litt før du lager cupcakes’a. Iallefall kvelden før, men gjerne tidliger enn det også. Om du lager marsipanpynten samtidig som du baker cupcakes’a vil ikke marsipanpynten bli stiv nok til at du kan plassere hjertene stående. Bruker du feks sukkerpasta tørker den betydelig raskere, og blir hardere. Selv liker jeg best å bruke marsipan, den er ikke like enkel å jobbe med – men smaker jo så mye bedre! (synes jeg…!)
IMG_40132
Det du trenger til å lage disse hjertene er et underlag – silikonmatte/bakematte eller en ren fjøl, et lite kjevle, marsipan, noe å løfte opp marsipanen med – jeg bruker helt en palettkniv (?) og melis.
IMG_3814
Selv bruker jeg alltid en slik melsikt (?) fylt med melis når jeg lager kakepynt – det er SÅ mye enklere å jobbe med marsipanen når man strør litt melis over. Marsipanen er vanlig marsipan ifra matbutikken, den har jeg farget med hvit konditorfarge, og littegranne rosa for å oppnå ønsket farge. Du kan evt kjøpe ferdig farget marsipan, det får du tak i på spesialkakebutikker, og jeg har også sett at feks panduro har begynt å selge pakker med farga marsipan.
IMG_3816
Finn frem litt marsipan, kna den litt og stø deretter litt melis på fjøla/underlaget ditt, og litt melis over marsipanen.
IMG_3818
Kjelv marsipanen din til ønsket tykkelse – jeg synes det er penest når den er forholdsvis tynn.
IMG_3821
Husk å strø melis på jevnlig, samt å snu marsipanen rundt, da slipper du at marsipanen sitter fast i kjevlet ditt eller i underlaget.
IMG_3831
Jeg brukte en liten hjertformet pepperkakeustikker til å lage hjertene, samt at jeg brukte disse supersøte bittesmå hjerteutstikkerne til å lage noen hjerter inn i selve marsipanhjertet. Noen hjerter bare preget jeg hjertemønster inni, mens andre presset jeg ut et helt hjerte.
IMG_3835
Flytt marsipanpynten din over på en bakepapirkledd plate, og la pynten stå og tørke i romtemperatur til du skal bruke den. Ikke dekk den til med plast – da tørker den ikke, men legg gjerne tørkepapir el over slik at pynten ikke blir utsatt for sollys, samt unngå støv etc.
IMG_3815
Jeg er VELDIG glad i å spraye pynten med denne shinesprayen, den gir en NYDELIG shine i marsipanen! Lekker! ♥ Husk å ikke spray for nærme, da blir pynten veeeldig lys/sølv. Litt vanskelig å se på bildene, men alle hjertene mine har såklart fått en liten dusj av denne sprayen.. Hihi, neida – overhodet ikke glad i alt som glitrer… hihi!
IMG_4017 komp
Jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon – hjertelig takk for at du tittet innom! ♥
Stor klem fra meg!
Oppdatering: gratis cupcakewrappere og skilt finner du HER

5 Comments

 • Alice F.K - Venter nr 2 on June 27, 2012

  Kjempe søtt dette skal jeg prøve til dåpen i helgen 🙂 Bare med stjerner og fondant 🙂 spennende

 • heimleg on April 11, 2012

  Fantastisk kakepynt, rett og slett, tusen takk for inspirasjon! Eg laga faktisk litt kakepynt saman med sonen min i kveld, men eg ser no (etter å ha besøkt sida di i reprise) at vår pynt ikkje vart heilt det same… 😉 Men, dette skal eg fortsetja med! 🙂

 • Tonerose on February 12, 2012

  Hei A-H,

  Søta! Så bra, det er jeg overbevist om!! :o)

  Stor klem!

 • A-H on February 10, 2012

  Dette kan jeg klare:)

  KLEM

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...