{ Hvordan lage julestrømper – strikkede med pels og glitter #rustikk }

Hjertelig tusen takk for så hyggelige tilbakemeldinger på julestrømpene jeg har laget til familien! ♥

Stas at de var til inspirasjon, i dag kommer som lovet et innlegg med litt mer informasjon om hvordan jeg laget disse for de som har lyst til å lage noe tilsvarende selv =)

Håndlaget julestrømpe rustikk KL5A5946

Vi har en litt rustikk grov stil på flere elementer i stua, så jeg ble kjempefornøyd med de og føler at passer godt inn her hos oss.

Håndlagede julestrømper strikk pels tre rustikk jul KL5A5950

Hvordan lage rustikke julestrømper med strikk, pels og glitter

Jeg har brukt garn som jeg kjøpte på Nille, dette er en virkelig tykk variant. Husker dessverre ikke navnet på den, men det tykkeste grå garnet – da finner du det! =) Siden garnet er så tykt går det forholdsvis raskt å strikke en sokk, noe jeg selvsagt var veldig fornøyd med =)

julepynt diy glitre reinsdyr KL5A5958

Mannen min hadde endelig overbevist meg om å se på Breaking Bad sammen med han på Netflix, så da ble det strikking av strømper mens vi så på det! =)
Håndlaget julestrømpe strikket treplate glitter KL5A5959

Jeg strikket sokkene på liten rundpinne (også fra Nille, i tre) – jeg hadde aldri laget strømper/hæl før, men jeg googlet bare fremgangsmåte så poppet det opp mange steder med forklaring. Heldigvis var det ikke vanskelig! =) Strømpene ble litt ulik størrelse da jeg var usikker på hvor store jeg skulle lage de, men jeg synes ikke det gjør noe at de ikke er helt like ♥ Jeg hadde jo glemt å kjøpe inn store vanlige pinner (til strikking av hælen) – men da brukte jeg bare noen spisepinner av tre.. Det fungerte, men anbefaler absolutt ekte strikkepinner, hihi.
Håndlaget julestrømpe rustikk pels strikk garn KL5A5955

Da jeg var ferdig med å strikke strømpene sydde jeg en pelskant øverst på hver strømpe, jeg hadde lyst til å få til litt naturlig/rustikk stil på de – dermed synes jeg dette passet godt! Denne pusen er stoff (altså ikke ekte pels, bare fake) som jeg har kjøpt på Stoff og Stil – elsker stoffet! Det samme stoffet har vi på stolene i spisestua osv =) Jeg klippet til en remse av stoffet, sydde det sammen i kortenden, og deretter sydde jeg det for hånd fast i toppen av hver strømpe. Enkelt og raskt med håndsøm =)

Julepynt julestrømper peis grå hvitt brunt glitter KL5A5980

Jeg klippet også til små firkanter (sikkert vært enda enklere med sirkler) av pels-stoff som jeg sydde sammen til små baller, disse festet jeg til hver ende av en tråd jeg tvinnet av garnet som jeg strikket strømpene av. Tenkte det kunne være fint med litt pynt på strømpene! Duskene ble litt langhårede etter min smak, så jeg klippet de litt/stusset de litt med en saks =) 
Strikket julestrømpe grå brun pels glitter sølv KL5A5978

Jeg var innom litt ulike idèer til hvordan jeg kunne navne strømpene, men endte opp med å male glitterbokstaver på små treskiver. Kjempefornøyd! Det synes dessverre ikke noe særlig på bildet, men det glitrer massevis i hver bokstav =) Jeg spurte mamma´n min om de hadde noen litt store greiner liggende (de har kuttet mye som skal kuttes til ved), så var planen å kutte de selv med saga her hjemme – men tror du ikke stefaren min fant frem greiner i et par ulike str og kuttet skiver til meg da? Kjempesnilt! =) Jeg pusset litt på treskivene, festet en liten krok til toppen av de – og hang de fast til hver julestrømpe. Passet perfekt i stilen her hjemme! Kroker kjøpte jeg på Jernia. Bokstavene tegnet jeg først på med blyant, deretter malte jeg inni med decopagelakk/lim og drysset sølv glitter over. Når limet var tørket drysset/ristet jeg av alt det løse glitteret – og igjen var min glitrende bokstav. Passer alltid med litt glitter! =)

Bokstav-tre-skivene festet jeg til strømpa ved å bruke litt lyst gråbrunt silkebånd som jeg har kjøpt på Stoff og Stil for lenge siden. Det er faktisk små snøkrystaller i silkebåndet ♥ Silkebåndet tredde jeg inn i hempen jeg tidligere laget da jeg festet det tvinnede garnet + duskene på strømpa. (disse festet jeg ved å lage et hull i pelsen og tre snora/hempa igjennom og knyte på hver side av hullet i pelsen. Lettvint og stilig!)

Julepyntet peis julestrømper håndlagede hvitt grått brunt sølv glitter KL5A5982

Phui, da tror jeg at jeg har vært innom det meste?

Julestrømpe oppheng diy peis KL5A5966

Ja! Opphenget selvsagt =)

Jeg har kjøpt et par julestrømpe-oppheng på ebay, det er disse hvite snøkrystallene som du ser bildet av over. Men istedenfor å ha et oppheng til hver strømpe har jeg lagt en rimelig og tynn gardinstang mellom de – og plassert en snøkrystall/krok i hver ende på peisen. Dermed kunne jeg enkelt tre innpå så mange strømper jeg ville =) Gardinstanga er rimeligste variant fra IKEA

Julestrømper håndlaget strikket strømpe pels glitter tre KL5A5970

DA tror jeg at jeg har vært innom alt =) Jeg vet det er vanligst at barna har julestrømper, men her i huset har hele familien strømper – og det er en superkoselig start på dagen! (vi fyller oppi til barna, også legger vi oppi gave til hverandre i våre)

Håper innlegget var til inspirasjon – ønsker deg en vidunderlig førjulstid!

Stor klem ♥

// mer juleinspirasjon finner du samlet HER

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...