Hvordan lage nydelige cupcake wrappers og topper’e selv! Gratis vintage cupcakewrapper ♥

IMG_5341
Her kommer et innlegg om hvordan jeg lager cupcakewrapperne mine, da jeg har fått litt spørsmål om det. Selv synes jeg det er SÅ stas å personalisere litt, (bombe!) og med cupcakewrappere har man ALLE muligheter! For de som ikke vet hva wrappere er, er det et “skjørt” rundt muffinsen – som dekker over den vanlige muffinsforma som man steiker de i. Er det noen som har et annet godt ord for dette, på norsk?? Tar GJERNE imot tips!!
 IMG_5344 IMG_5326
Når man baker muffins er gjerne ikke muffinsformene like søte etter steiking, da smøret siger litt inn i papiret og gjør de litt mer gjennomskinnelige. Det er en av grunnen til at jeg liker wrappere så godt! Cupcakes synes jeg passer til nesten alle anlednigner, man kan jo lage så uendelig mange ulike typer muffins…! Og siden man i tillegg kan fargekoordinere de når man holder selskap, eller tilpasse de til begivenheten – så kan det jo ikke bli bedre!
IMG_5322
Jeg fikk også email her om dagen om jeg hadde noen tips til pynting av cupcakes til innflytningsfest – dermed tenkte jeg å kombinere forespørslene og lage noen wrappere som passet til dette! Jeg valgte teksten “Home sweet home”, håper det faller i smak. Disse wrapperne laget jeg i photoshop, og englebildet fant jeg ved å google etter “vintage pictures”.
IMG_5349
Jeg er jo en smuuule glad i lyserosa, så dermed valgte jeg å lage de rosalilla. Jeg laget også noen cupcake toppere/skilt, slik at man ikke trenger noe spesialkakeutstyr for å pynte disse cupcakes. Håper dere synes de er søte! ♥ Jeg legger ut filene, så kan dere printe de ut og lage like cupcakes selv om noen har lyst til det!
home sweet home rosa vintage engel
Jeg laget også de samme i en vintage grønnfarge, det er jo ikke sikkert ALLE er like glad i rosa som meg… hihi.
home sweet home grønn vintage angel
Klikk på bildet for å få det større, og lagre det deretter på pc’n din ved å høyreklikke på bildet. Evt kan du kopiere bildet og lime det direkte inn i word. Ellers finner du den lagrede filen din og åpner bildet i word. Formater størrelsen på bildet/cupcakewrapperen til lengden er 21cm. (hele bredden på et A4ark).
vintage engel topper grønnvintage engel topper
vintage grønn topper sterkvintage rosa topper
Topperne kan du printe ut i den størrelsen du ønsker, selv brukte jeg en 2inch scallop punch for å presse ut en “blomst” til skiltene mine. Har du ingen puncher kan du fint klippe ut sirklene selv. Da lager du akkruat den størrelsen du vil. Feks 5cm diameter?
Nytt bilde (1)
Utstyret du trenger er hvit grov kartong, evt tungt fotopapir isteden, saks, gjerne mønstersaks også – men det er ikke noe must, dobbeltsidig teip og tannpirker/cocktailsticks. Jeg har som sagt også brukt en punch til skiltene.
IMG_5290
Print ut wrapperne og skiltene, og klipp ut innenfor kanten.
IMG_5298
Om du har en søt mønstersaks er det nydelig å bruke den på øverste kanten på wrapperne. Mønstersakser får du kjøpt på hobbybutikken, og til og med på Europris har de! De er ikke like gode å klippe med, men fungerer helt greit om kartongen ikke er for grov.
IMG_5301
Jeg har flere mønsersakser, men ender så og si alltid opp med å bruke denne.. Synes den er så søt! Men som sagt, du kan gjerne klippe kanten rett med en vanlig saks. Når du har klippet de ut teiper du baksiden på den ene kortsiden med dobbeltsidig teip.
IMG_5302
Så er det bare å feste de sammen!
IMG_5303
Ta-taaa!
IMG_5304
Til topperne fester du litt dobbeltsidig teip på baksiden av en sirkel, legger på en liten pinne og fester en annen sirkel på andre siden. Du kan bruke vanlig teip, og bare ha skilt på den ene siden – men jeg liker å ha skilt på begge sider. Men det er ikke noe must!
IMG_5307
Da er det klart til å pynte! Bare smett en muffins (som er stekt i vanlig muffinsform i papir) oppi hver sin wrapper.
IMG_5311
Til mine wrappere her hadde jeg desverre ikke så grov hvit kartong liggende, men jeg synes selv det er penest med litt grov kartong med litt struktur i. Men også stilig med tungt fotopapir, om det er glossy blir det litt shine på overfalten isteden. Avhengig av hvor tung/grovt ark du bruker kan du sette muffinsene i før servering. Om du har forholdsvis tynn kartong bør du ordne muffinsene rett før du setter de frem – ellers vil de bli flekkete (smøret siger inn i papiret og gir fettflekker) Men har du grov katrong er det bare å pynte i vei, og sette de i kjøleskapet klare til servering seinere.
IMG_5291 IMG_5318
Det var det hele, enjoy! ♥
IMG_5332
Om du har nydelig mønsterkartong (eller ensfarget også!) kan du fint printe ut en av disse som jeg har lagt ut her, klippe den ut og bruke den som mal. Da legger du bare den flate wrapperen over mønsterkartongen din og klipper rundt. (evt tegner en linje først) Man kan jo lage hva som helst! Eller så kan du gjøre som jeg, og bruke feks photoshop og lage de nøyaktig sånn du har lyst til. Personlig synes jo jeg det er lekkert å ta opp igjen litt av det samme som man bruker i invitasjonene, takkekort etc, om du skal lage cupcakes til et selskap.
IMG_5334
Jeg håper disse falt i smak, og at beskrivelsen min var forståelig for andre enn meg…!
Gi meg gjerne en tilbakemelding på hva du synes! ♥
IMG_5345
Jeg håper du får en MAGISK torsdag!
Stor klem fra Tonerose

18 Comments

 • Camilla on February 2, 2013

  Hvor kjøper du kartong til dette? 🙂

  • Tonerose on February 10, 2013

   Hei Camilla,

   Jeg bruker gjerne feks 10pk hvit kartong jeg kjøper på panduro =)

 • Aina Pedersen on September 12, 2012

  Hei Tone, hadde vært veldig fint om du la ut noen wrappere i jente tema (gjerne hello Kitty) :))

 • hildur on April 23, 2012

  Bloggen din er så herlig! Fått mange gode ideer og tips herfra. Tusen takk for at du legger ut slik at vi kan laste ned! Du er så kreativ og dyktig!

 • Tonerose on February 9, 2012

  Bra du fant den Laila! ♥

  Stor klem!!

 • Min Vinterverden - Laila i Noatunet on February 8, 2012

  Her var det jo oppskrift!
  Herlig 😀

 • Tonerose on September 27, 2011

  Åh, Garden Angel! Så kos å høre ifra deg!! Bare koselig, jeg er glad du likte de!! ♥

  Ja, jeg er ikke så dreven i photoshop, så jeg bruker litt tid.. hihi!

  Takk, jeg koser meg med gutta mine! Håper du har en herlig høst også!!

  Stor klem!

 • Tonerose on September 27, 2011

  Bare koselig Kromma, takk for at du legger igjen en liten hilsen! Det setter jeg pris på! :o)

 • Tonerose on September 27, 2011

  Hei Elise,

  Åh, det passet jo perfekt! hihi. Håper det faller i smak å lage slike! …hos meg har det blitt et must! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on September 27, 2011

  Bare koselig Kari! Hvordan gikk bakinga? Så morsomt med bilde, gleder meg til å se!! :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on September 27, 2011

  Så koselig at du synes det vivian! Hjertelig takk! ♥

  Trenger man egentlig sove? hihi!

 • Garden Angel on September 25, 2011

  Så snill du er som deler dette med oss! De er jo bare såå søte ♥
  Det tar jo litt tid å lage sånt i Photoshop vel?
  I allefall synes jeg at det gjør det;)

  Tusen takk for at vi får lov å kopiere dine 🙂
  Håper du har en fin høsttid!
  Klem fra meg

 • Kromma on September 22, 2011

  Tusen takk for at du deler med oss:)

 • Elise on September 22, 2011

  Så kjekt!

  Skulle akkurat til å spørre om hvordan du laget slike wrappersene! 😀

  GøyGøyGøy ! 😀

  kosogklem 🙂

 • Roka Design on September 22, 2011

  Tusen takk Tone!!!:)

  Jippi, nå skal det klippes og bakes:)
  Skal sende deg bilde av resultatet jeg;)

  Ha en fin dag:)
  Klem fra Kari

 • Viv on September 22, 2011

  Så snill du er, sis! Og hva du finner tid til!!! Nydelige 🙂

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...