{ Hvordan lage putemønster // DIY kakedekorering }

Noe av det som er aller mest populært på trekke-kake-kursene mine, er å lære hvordan man lager putemønster/diamantmønster rundt kaka si. Det er jo SÅ lekkert!! Det passer kjempefint til veldig mange anledninger =) Kursdeltakerne lager alltid NYDELIGE kaker, det er så UTROLIG gøy!! Veldig ofte pynter mange av de kakene sine med diamantmønster rundt sidene på kaka. Dette er litt tidkrevende, men ikke vanskelig =)

I dag tenkte jeg å dele litt bilder, og fremgangsmåte på dette da det er mange som har etterspurt det her på bloggen =) Alle bildene (+ tekst) er hentet fra boka mi “ToneroseDesign Dessertbord & Kakedekorering” . Har du lyst til å være med på kurs finner du mer om dette HER =) Kjempegøy om DU vil være med! =) Du er selvsagt også hjertelig velkommen til å sende meg en mail om du lurer på noe ♥ ToneroseDesign@gmail.com

Men, tilbake til rutemønster DIY! =)

 

På bildet over ser du at jeg har brukt denne teknikken på en veskekake, og på en dåpskake. Da jeg dekorerte veskekaka laget jeg mønsteret på frihånd pga ujevnhetene i underlaget (veska var kuttet slik at den så mest mulig ekte ut, og gav dermed et vanskeligere underlag for mønsteret) – mens på dåpskaka har jeg brukt en patchwork-cutter til å prege litt av mønsteret først, dermed hadde jeg disse linjene å gå etter etterpå da jeg skulle bruke rissehjulet mitt. En patchworkcutter gjør det raskere å lage mønsteret, da presser du bare denne pregeren inn i marsipanen hele veien rundt, og bruker de svake linjene som mønster etterpå når du deretter preger linjer med rissehjulet. Videre følger en beskrivelse for deg som ikke har en patchworkcutter =)

Her har jeg startet med å dele og fylle kaka, deretter trekke den med et lag marsipan som jeg har farget hvit. Du kan lese DIY hvordan fylle og dele kake HER, tips til farging av marsipan HER og hvordan legge et marsipanlokk HER. Når kaka da er ferdig trukket med marsipan er det klart for å dekorere denne, ønsker du å feks lage diamantmønster slik som her er det en fordel å ikke vente så lenge med dette, da det er lurt å gjøre dette mens marsipanen er så myk som mulig. Har kaka stått litt før du begynner med diamantmønsteret kan marsipanen lettere sprekke opp.

Regner med jeg ikke trenger å skrive teksten dobbelt opp, alt står i bildene (klikk evt på bildet om du ønsker de større) – disse sidene er hentet fra den første boka mi =) Send meg en mail om du lurer på noe: ToneroseDesign@gmail.com =)

Ta-taaaaa!

NYDELIG kake! =)

Under ser du litt bilder fra forrige kakekurset jeg holdt, her ser du at mange av jentene har valgt å lage rutemønster. Sjekk de kakene!! Du kan se flere bilder/lese mer HER om du har lyst =)

Lykke til med kaka di, den kommer til å bli NYDELIG!!

Stor klem! ♥

// mer DIY tips til kakedekorering finner du HER

// mer info om kakekurs HER

No Comments

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...