Hvordan lage søt hagebenk i barnestørrelse {Trinn-for-trinn, Betongstøping}

hvordan støpe en hagebenk av betong
Velkommen til ToneroseDesign.com ! ♥ I dag kommer som lovet en forklaring/fremgangsmåte på hvordan jeg og gutta støpte en  betongbenk til hagen – i barnestørrelse såklart! Dette var et perfekt prosjekt å gjøre sammen med barna. Våre er ganske små, Daniel litt over ett, og Lukas snart 3 – dette var midt i blinken, spesielt for storebror! Klikk deg videre for å så flere bilder/lese mer..

IMG_8998 støpe med betong
Her ser du benken i bruk – stor stas ja! hihi.
støping med betong IMG_3137
Har du ikke støpt med betong tidligere har jeg skrevet et eget innlegg om dette, klikk på bildet over så kommer du til innlegget. Det er enkelt å støpe med betong, og du kan lage det meste – her er det bare kreativiteten som setter en stopper! Jeg anbefaler deg absolutt å prøve om du synes det er et stilig materiale – det er MORO! ♥
IMG_9159_støpe_betong_hage
Tanken bak denne benken var at jeg gjerne ville at den skulle passe i hagen vår, og jeg liker veldig godt en litt romantisk stil i hagen. Det var kjempegøy for gutta at det var en benk i størrelse til de, samtidig som det er et litt mindre prosjekt enn å skulle støpe en “vanlig” benk. (neida, jeg har uansett IKKE planer/ønske om å gjøre det etterhvert..! hihi. Den kan jo ikke bli SÅ tung å styre med??)
IMG_9169_betongstøp_blomster_hage
For å få benken litt romatisk laget jeg en form med lister langs kantene – synes det er så herlig med litt myke linjer i det grove materiale. Nydelig blanding av grovt og sart. ♥
IMG_3203 bw
Da vi skulle støpe benken improviserte jeg litt – ikke masse dyrt utstyr og skrudd sammen form… Men det fungerer! Selv synes jeg det er betydeligere enklere å gå igang med et slikt prosjekt om man ikke trenger å kjøpe inn masse ustyr bare for å lage en form. Jeg brukte en stor treplate i  bunnen, og langs kantene la jeg murstein.
IMG_3205 bw
For å få den herlige kanten brukte jeg en pyntelist av isopor, slike får du kjøpt på byggvarebutikker. Min har jeg kjøpt på Bauhaus.
IMG_3207 bw_støpe betong
Jeg kuttet lista med en tapetkniv, og skrånet de i hjørnene slik at det ville bli en fin overgang på den ferdige benken.
IMG_3216 bw
Slik er den ferdige “forma” vår. Lukas er klar med malekosen og skal male alt som kommer i kontakt med betongen! Vi maler med matolje – slik at betongen slipper forma lett etterpå. Har du litt bedre tid/ønsker å lage en litt skikkeligre form er det helt toppen å spikre/skru til en fast form, men dette fungerte det også! ♥
IMG_3222 bw
Husk å male/olje listene også, i tillegg til nedi forma.
IMG_3210 bw
Så kommer det aller mest morsomme – nemlig å blande til betongen!
støpe med betong IMG_3084
Hvordan du går frem for å blande betongen har jeg skrevet om tidligere, så det hopper vi glatt over i dag. Du er sikkert en racer på området uansett! ♥ (klikk på bildet over så kommer du til innlegget hvis du har lyst til å lese om hvordan vil gjør det!)
IMG_3234 bw
Da vi hadde betongblandingen vår klar helte vi den over i forma. For å få isoporlistene til å ligge fint la jeg noen ekstra murstein der det var behov – for å holde listene på plass. Har du vært så flink at du har snekret en skikkelig form slipper du såklart dette!
IMG_3235 bw
Jeg og gutta kjøpte også litt hønsenetting (øh, aner ikke hva det heter… Tynt armeringsjern/nett kanskje? hihi! Greit med bilde, så ser dere hva det er iallefall!! hihi.
IMG_3236 bw
Grunnen til dette er fordi jeg mener å ha lest et sted at det er viktig å ha noe form for armering (?) når man støper større prosjekt, for å unngå at betongen etterhvert smuldrer opp… Stemmer dette? ♥ Jeg tenke det var bedre å være på den sikre siden!!
IMG_3237 bw
Jeg har tidligere støpt en forholdsvis stor dørmatte i betong, det er iallefall et par sesonger siden. Der hadde jeg ingen armering inni, den har holdt seg helt super foreløpig. Som du ser på bildet under, brukte jeg slike pyntelister på den også! ♥
støpt velkomstmatte i betong
Hjertelig takk for at du tittet innom bloggen i dag, jeg håper dagens innlegg var til inspirasjon! ♥
IMG_9164 støpe benk av betong
Jeg håper dagen din blir MAGISK!! ♥ Stor klem fra meg!
tonerose underskrift

24 Comments

 • Tonerose on May 15, 2012

  Hei Nina Lovise,

  Hihi, søta!! Tusen takk for det! :o)

  jepp, det er klart – og vi storkoser oss!!

  Håper dagen din blir NYDELIG!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 15, 2012

  Hei Nina,

  Hjertelig takk for så gode ord!! :o) Snille deg!!

  Kjempestas at du trives her inne, og at du vil titte innom igjen. Det setter jeg STOR pris på!!

  Jeg håper dagen din blir NYDELIG!!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 15, 2012

  Hei Nina,

  Hjertelig takk!! :o)

  Jeg håper dagen din blir NYDELIG!!

  Stor klem!

 • Nina Lovise on May 14, 2012

  Fantastisk som alltid! Skikkelig “handywoman”, så gøy at de små får være med 🙂 Dere er så flinke!

 • Nina fra Follofarmen on May 13, 2012

  Hei Tonerose 🙂
  Fant bloggen din for noen uker siden og jeg måtte bare legge igjen en liten kommentar om hvor utrolig bra jeg synes den er. Jeg er utrolig imponert over både kreativiteten din og hvor bra du utfører det du gjør. Har selv en blogg (follofarmen.no) hvor jeg blogger om hobbyer og ymse, men sammenliknet med deg er jeg rene amatøren. Blir ikke siste gangen jeg besøker bloggen din :-)Takk for masse inspirasjon 🙂

 • Nina i Paradiset on May 13, 2012

  Tusenkunstner, ja!
  Kjempefint!!!

 • Tonerose on May 13, 2012

  Hei hyggeligkaos,

  Hjertelig takk!! Så bra, da husket jeg riktig! :o) Tusen takk for bekreftelsen!! Om det var feil ville jeg forandret på innlgget, så tusen takk for det! ♥

  Ja ikke sant! Kjempegøy!!

  Jeg håper du har hatt en herlig helg!!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 13, 2012

  Hei Ann-M,

  HJERTELIG takk! ♥

  Jeg håper du har hatt en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 13, 2012

  Hei Tigertina,

  Tusen takk for det! ♥ hihi, så bra!! Anytime!

  Jepp – satser på det!! :o)

  Jeg håper du har hatt en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 13, 2012

  Hei Bente,

  Hjertelig takk! ♥ Så koselig at du la dg til som følger – velkommen hit! :o)

  Så gøy, skal prøve å få tittet innom hos deg etterpå! :o)

  Håper du har ahtt en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 13, 2012

  Hei Sine,

  Tusen takk! ♥ Har svart på mailen ifra deg :o)

  Stor klem!

 • Tonerose on May 13, 2012

  Hei Line,

  Hjertelig takk for så gode ord!! ♥

  Mhmm, glad i det litt romantiske – og da passer det perfekt med litt “blonder” – selv omd et er betong! hihi.

  Håper du har hatt en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 13, 2012

  Hei shabby chic og lavendel,

  Hihi, søta!! ♥ Hjertelig takk! Bare koselig såklart, superkoselig at du ville dele dette med gruppa di! :o) Om det blir noe støping ut av det er det kjempegøy om du vil vise/dele bilder!! :o)

  Jeg håper du har hatt en herlig helg!

  stor klem!

 • Tonerose on May 13, 2012

  Hei Cecilie G,

  Hjertelig takk! Åh – det hørtes jo helt herlig ut!! Hihi, burde passe perfekt med en slik benk der..! Spennede! :o)

  Håper du har hatt en herlig helg!

  Stor klem!

 • Tonerose on May 13, 2012

  Hei Ninni,

  Åh – jeg leste om at du skulle utgi bok! :o) så spennende!! Hender jeg titter innom hos deg, selv om det desverre ikke blir så ofte jeg får tid til å svare. :o) SÅ spennende!! og du har flyttet også?? store endringer! Moro!

  Skal se om jeg ikke får sendt deg en mail! :o)

  Jeg håper du har hatt en NYDELIG helg, og at du har det kjempebra om dagen!! SÅ koselig å høre ifra deg igjen! :o)

  STOR klem! ♥

 • hyggeligkaos on May 13, 2012

  Lekker og kreativ benk! Og armering er viktig for å unngå at betongen brekker ja. Utrolig hva man kan lage i betong, bare man er litt kreativ! 🙂

 • Rosehagen on May 13, 2012

  Hei;)
  Nydelig benk;) Kreativiteten din er bare super. Det med listene var et kjempetips. Takk skal du ha;)

  Klem fra Ann-M.

 • Tigertina on May 13, 2012

  Benken ble kjempefin, takk for tips ang lister! Det hadde jeg aldri kommet på å bruke selv!
  Håper barna får mange fine timer på benken 😀

 • loftkroken on May 13, 2012

  Hei hei

  La meg til følger jeg 🙂
  Dette var smart og veldig kreativt.
  Benken ble aldeles nydelig ♥

  Bli gjerne med på en liten GI BORT på bloggen min 😉

  Klem Bente

 • Anonymous on May 13, 2012

  Kjempe fint:) Har sendt deg en mail og vil bli veldig glad om du kan svare på den:) Sine

 • Har en drøm... on May 13, 2012

  Fy fader, du er en tusenkunstner altså!!

  Så utrolig fin benken ble:)
  Og herlig med “blondekanten” ♥

  Og igjen, jeg syns det er så flott at du tar med guttene på dette, de lærer masse og koser seg nok max:)

  Ha en fin fin helg:)

 • shabby chic og lavendel on May 13, 2012

  Alt hva du kan! :))Tusen takk for at du deler!!
  Takk for at eg får lov til å dele dette med medlemmene i gruppa mi Landlige og romantiske hager. 🙂
  Kopierer et bilde og linker til deg :))

  Ha en herlig søndag!

 • Cecilie G on May 13, 2012

  utrolig fin benk : )
  Vi har en liten “hemmelig trapp” og der skal vi ha en liten benk..Nå satte du meg på en tanke ; )
  Ha en fin søndag : )

 • Ninni on May 13, 2012

  Hei Tonerose! Du imponerer stadig 🙂 Kunne du tenkt deg å være med i boken min? Betongstøping er aktuelt for balkonger og terrasser også, denne benken er superfin!! Akkurat slike ting jeg ønsker å vise 🙂 Her kan du lese om boken: http://ninnisverden.blogspot.com/2012/05/jeg-skal-skrive-bok.html
  Send meg en mail du, greit å samle alle aktuelle bidragsytere på ett sted.
  Ha en nydelig søndag 🙂

Leave a Reply

enjoy life

Inspirasjon, tips & DIY

Tonerose Design

Kakekurs

Velkommen til ToneroseDesignKurs ♥  Jeg ruller ut den rosa løpere...

DIY Kakedekorering

Jeg holder kurs i kakedekorering, men har også laget noen blogginnleg...

JukseSuperMamma

Tidenes mammabok! =) –  TILBUD 299,- (veiledende pris 399,-) +...

Fotografering

Jeg synes det er utrolig gøy med fotografering, like spennende med n...

Gratis print

Her deler jeg trykksaker jeg har designet, disse kan du laste ned grat...

Bryllup

Planlegger du bryllup? Hjertelig tillykke!! ♥ Her på bloggen finne...